עזרה בבקשה

במברגר

New member
עזרה בבקשה

יש לי נתח בקר מס 6 אבל מעובד. בא לי לעשות אותו בתנור איך עושים? והשאלה האם זה יצא לי רך? או שעדיף לעשות אותו בצלי וזהו? אין לי גם חשק שזה יצא מאד רך כמו חמאה כי אין לזה טעם לדעתי. תודה
 

clcl

New member
נתח מספר 6: פילה מדומה/פלאש פילה

הפילה המדומה הוא נתח סיבי, ודורש בישול ארוך עם נוזלים פילה מדומה (פלאש): נמצא בכתף הקדמי, בשר דל-שומן וקשה יחסית. מתאים לצלי ברוטב כנתח שלם או כפרוסות, לטיגון, גולש, צלי בתנור בשלמותו ופרוס. הדגש|הערה: נתח זה אינו שומני. יכול לצאת יבש לכן חשוב לעשות אותו ברוטב. מתכון: צלי בקר ברוטב פטריות רכיבים: 1-1.5 ק"ג בשר לצלי 1 כוס שמן 500 גרם ירקות מעורבים (גזר, בצל וסלרי) 1 כוס יין אדום פפריקה רוזמרין 2 עלי דפנה גרגרי פלפל אנגלי לרוטב: בצל קצוץ שמן 250 גרם פטריות שמפניון 2 כפות מרק פטריות כוס שמיר קצוץ 3 כפות קורנפלור אופן הכנה: מטגנים את הבשר מכל צדדיו. מוצואים החוצה. חותכים את הירקות לקוביות גסות. מכניסים לסיר את הירקות ומטגים במשך כ-5 דקות. יוצקים את היין, מכניסים את הבשר לסיר ומוסיפים מים בגובה 2/3 מגובה הבשר. מתבלים ומבשלים 1שעה וחצי בסיר מכוסה. מוציאים את הבקר ומצננים למשך כ-12 שעות. מסננים את רוטב הצלי. הרוטב: מטגים את הבצל מוסיפים את הפטריות ואת רוטב הצלי. מוסיפים אבקת מרק ושמיר קצוץ. מערבבים את הקורמפלור במעט מים ומוסיפים לסיר עד לעיבוי הרוטב. פורסים את הבשר ויוצקים מהרוטב. אופים בתנור במשך כ-40 דקות. הערות: מקור המתכון: מלכה הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 

במברגר

New member
תודה זה באמת פילה מדומה

ונראה לי שבאמת אעשה אותו בתנור. השאלה האם חשוב באמת לקרר אותו ממש 12 שעות או שמספיק שהוא יהיה קר לפריסה?
 

clcl

New member
30 דקןת יספיקו בהחלט...ההמתנה כדי שמיציי

הבשר לא יעלמו.
 

ruthi226

New member
נצל"ש שאלה - בשר מס' 6

חברה שלי אומרת שאכלה בשר מס' 6 עשוי בתנור שהיה מעולה. המתכון שקיבלה מדבר על שעה וחצי צליה בתנור, אח"כ שהיה של יממה במקרר, ואח"כ צליה בתנור עם רוטב מסוים. האם נראה לכם? היא תכין אותו רק מחר ותוכל לספר לי איך יצא, ואם יצא דומה למקור (משום מה יש לנו חשדות שהמתכון לא מדוייק). נראה לכם? האם למישהו יש נסיון עם הנתח הזה? קניתי אותו ורוצה להכין אותו היום. תודה למשיבים מראש.
 
ייצא לך מעולה!! אל פחד לכי על זה!!!

גמני מכינה כך ראשית צליה בתנור בתוך נייר כסף במשך שעה וחצי עד שעתיים חום נמוך 140 מעלות לאחר שמתקרר אני חותכת לפרוסות מבשלת עם איזה רוטב שבא לי ואת החתיכות שנותרו ואין לי צורך בהם אני מקפיאה לפעם אחרת פילה מס 6 הוא ללא שומן - הוא טעים מאוד ורך
 

מחל

New member
koki המקורית! אותך אני צריכה! בוקר טוב ושאלה:

אותו בשר שכתבת עליו, אחרי האפיה בתנור. המתכון המקורי שלך ברוטב יין אדום ואני לא אוהבת יין אדום... אפשר לעשות ברוטב פטריות? אודה לך על המתכון. הבשר כבר בתנור... תודה ושבת שלום.
 
היי מתוקתי - לא חייב יין אדום!!

תכיני רוטב פטריות כך: 1 בצל גדול חתוך פרוסות דקות יש לאדות אותו עם שמן עד הזהבה קלה - שקיפות הוסיפי לו 1 גזר מגורד דק( לא חייב) הוסיפי פטריות ( אני אוהבת טריות) פרוסות מלח פלפל לבן 1 כף אבקת מרק פטריות ואם אין לך אז לא נורא שימי 1 כף אבקת מרק עוף . אם את אוהבת רוטב סמיך תוסיפי כפית קורנפלור מעורבב בתוך 1 כוס מים שימי את פרוסות הבשר שימי לב שהרוטב יכסה את הבשר- היי היי לא להטביע אותו
רק שיכוסה ברוטב - בשלי כחצי שעה לערך ויאמייאמי עם אורז לבן לצידו
 
אם את מעדיפה את השקית רוטב שימי במקום התיבול

שמחתי לעזור שתיהיה לך שבת קסומה וטעימה
 
למעלה