נתח מספר 6: פילה מדומה/פלאש פילה
הפילה המדומה הוא נתח סיבי, ודורש בישול ארוך עם נוזלים פילה מדומה (פלאש): נמצא בכתף הקדמי, בשר דל-שומן וקשה יחסית. מתאים לצלי ברוטב כנתח שלם או כפרוסות, לטיגון, גולש, צלי בתנור בשלמותו ופרוס. הדגש|הערה: נתח זה אינו שומני. יכול לצאת יבש לכן חשוב לעשות אותו ברוטב. מתכון: צלי בקר ברוטב פטריות רכיבים: 1-1.5 ק"ג בשר לצלי 1 כוס שמן 500 גרם ירקות מעורבים (גזר, בצל וסלרי) 1 כוס יין אדום פפריקה רוזמרין 2 עלי דפנה גרגרי פלפל אנגלי לרוטב: בצל קצוץ שמן 250 גרם פטריות שמפניון 2 כפות מרק פטריות כוס שמיר קצוץ 3 כפות קורנפלור אופן הכנה: מטגנים את הבשר מכל צדדיו. מוצואים החוצה. חותכים את הירקות לקוביות גסות. מכניסים לסיר את הירקות ומטגים במשך כ-5 דקות. יוצקים את היין, מכניסים את הבשר לסיר ומוסיפים מים בגובה 2/3 מגובה הבשר. מתבלים ומבשלים 1שעה וחצי בסיר מכוסה. מוציאים את הבקר ומצננים למשך כ-12 שעות. מסננים את רוטב הצלי. הרוטב: מטגים את הבצל מוסיפים את הפטריות ואת רוטב הצלי. מוסיפים אבקת מרק ושמיר קצוץ. מערבבים את הקורמפלור במעט מים ומוסיפים לסיר עד לעיבוי הרוטב. פורסים את הבשר ויוצקים מהרוטב. אופים בתנור במשך כ-40 דקות. הערות: מקור המתכון: מלכה הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2