עזרה בבקשה - מי יודע ל"הלחם" מול ביטוח לאומי?

עזרה בבקשה - מי יודע ל"הלחם" מול ביטוח לאומי?

זוג חברים שלנו נקלע למצב לא נעים, בלשון המעטה, מול ביטוח לאומי.
הם מנסים (או ניסו למען האמת עד שהצליחו לשבור אותם סופית אתמול) באופן עצמאי, בהנחיית הפקידות, לסדר את עיניינם, אבל עושה רושם שיד ימין לא יודעת מה עושה יד שמאל, ושתיהן גם יחד ממהרות מאוד לגבות, לעקל ולאיים, ואילו להתדיין בעניינם - זו סחבת שנמשכת כבר כמה חודשים.

עד אתמול, הקבוצה הקטנה שלנו לא היתה מודעת לגודל המשבר, אתמול הם פשוט נשברו לנו באמצע פיקניק. ושפכו הכל.

אנחנו החברים, קצה נפשינו בהתנהלות הזו, החלטנו אתמול להתגייס, לאיש מאיתנו אין מושג איך עושים את זה, למי פונים שייצג את עניינם. אנחנו מוכנים לשלם לאיש מקצוע ממולץ, רק שאין לנו מושג למי לפנות - עזרתכן תתקבל בברכה.

באיזה תחום מול ביטוח לאומי?

עובדים עצמאיים?
שכירים?
נכות כללית?
נכות מעבודה?
נכות ילדים?

באיזה תחום הבעיה?

ביטוח לאומי הרצליה

היה עצמאי, או יותר נכון "פרי לנסר" שעבד מול לקוח בודד, הופסקה עבודתו, היה מובטל תקופה ושב לעבוד כ"עצמאי" מול לקוח בודד.

החוב שנצבר מולם הינו מהתקופה בה לא עבד.

כשהוא לא עבד הוא שילם ביטוח לאומי?

מה הבעיה מולם? הוא צריך לשלם ביטוח לאומי גם בזמן שהוא מובטל

האם הוויכוח הוא על התחשיב?

"עצמאי" מול לקוח בודד

הרבה פעמים זכאי לזכויות של עובד.(בתנאי כמובן שיוכח שהיחסים היו של עובד מעביד פרט לדרך התשלום ויתר הזכויות הסוציאליות).
הוא מודע לכך?

אביטלתל

New member
מה ההגדרה של יחסי עובד מעביד

מה ההבדל בעצם בין יחסי עובד-מעביד
ויחסים של עובד עצמאי/פרילאנסר מול לקוח שאינו מעביד

בפסיקה נקבעו שורה של מבחנים

בינהם: קיומם של יחסי מרות, שילוב במערך הארגוני, תלות כלכלית, שימוש בכלי עבודה שמספק המעסיק, האם למעסיק היתה פררוגטיבה לקבוע את שכרו של העובד באופן שלא היה גבוה ביחס לעובדי החברה האחרים ועוד.
אם יש לך שאלה ספציפית ניתן לעבור למסרים.

temp8

New member
כתבתי כאן כבר פעם - נסו פניה למבקר המדינה

לי היה מאבק של שנים מול ביטוח לאומי - שהיו חייבים לי כסף וסרבו לשלם. לאחר שפניתי למבקר המדינה הם פתאום הפכו למאוד יעילים וקיבלתי את הכסף תוך חודשים ספורים.

doe2

New member
אשמח לעזור

שתי אופציות, האחת לפנות לאגף לסיוע משפטי שם יבדקו העניין חינם אין כסף ובמידת הצורך אף ייצגו באמצעות עו"ד (ללא תשלום).

אופציה שניה לפנות לעו"ד פרטי. באיזור המרכז עו"ד איתן ליברמן מאוד מומלץ (אפשר גם לקבל שירותיו בחינם אם זה באמצעות הסיוע המשפטי).

אם את צריכה מידע נוסף, את מוזמנת לפנות אלי במסרים.

תודה. אתמול שמעתי את הסיפו המלא. הלב שבור

קודם כל תודה רבה, היום בצהריים נפגש החברים, נעשה כמה טלפונים ונחליט מה עושים.
אתמול ישבתי עם חברתי, ושמעתי בין הדמעות את הסיפור המלא.
מה אני אגיד לכן? ההתנהלות של ביטוח לאומי פשוט מביישת. מייאשת. בריונית.
מכל הגופים שהזוג נאלץ להתמודד איתם, דווקא ביטוח לאומי, הגוף הזה שנולד כדי לעזור לאזרח - דווקא הגוף הזה מתנהל כמו קלגסים של השוק האפור. איפה הבורר כשצריך אותו?

ההתנהלות שלהם לא גובלת בהתעללות - זו התעללות בהגדרה. אם מישהו היה לוקח את הסיפור שלהם, עושה מזה סידרת טלוויזיה - כולנו היינו מתפוצצים מצחוק וממלמלים שזו פרודיה מטורפת. הבעיה שזו המציאות.
סתם התנהלות לדוגמא-
אתם צריכים להגיש טופס. בכדי להגיש את הטופס אתם צריכים לבקש אישור - בטופס אחר כמובן... וכדי להגיש את הבקשה לטופס האישור של הטופס - נכון - צריך להגיש בקשה בשלושה העתקים. האמת? רצויי שישה - כי מתוך השלושה המקוריים - לפחות שניים ילכו לאיבוד. את הנותר יעבירו לגורם הלא נכון, והגורם הלא נכון ישליך את הטופס לפח... בנתיים אצל פקידה אחת אתם רשומים ב"טיפול" אולם אצל השניה - אתם "חייבים" והיא תפעיל את גורמי העקיפה. ותצא לחופש. ורק היא יכולה לבטל, אבל היא בחופש. הממונה עליה ? בישיבה, הקולגה שלה לא מטפלת בתיקים שלא שלה, ומנהל הסניף מקבל פגישות רק בתאום מראש - כן יש תור, לעוד חודשיים...

אלוהים, מה קרה לנו?

temp8

New member
אכן, זה הביטוח הלאומי שלנו

וההתנהגות שלו אכן בריונית.

לילית462

New member
בסוף השבוע היתה כתבה בנושא באחד המוספים

נדמה לי שבידיעות אחרונות.
החדשות הרעות - אכן מדובר בגוף שאינו מתפקד מי יודע כמה, יד ימין אינה יודעת מיד שמאל וכו'
החדשות הטובות - יש להם "סמכות להפעלת שיקול דעת" ועל כן כל מי שמכיר מישהו שמכיר מישהו יכול להסתייע על ידם בקלות יחסית.
עובדים בביטוח לאומי מעל ל 3000 עובדים, כך שזה לא בלתי אפשרי להכיר מישהו שמכיר מישהו...

temp8

New member
אני לא מכירה אף אחד שם...

בלי מבקר המדינה לא הייתי מצליחה לקבל את הכסף שהיו חייבים לי.

אני בזמנו

פניתי אל פניות הציבור שלהם בירושלים, וזה ממש הספיק.
יצאתי לשמירת הריון בחודש חמישי עם צירים סדירים. אישור רופא הריון בסיכון, מוניטורים, הכל. לא היו פתיחה ומחיקה ככה"נ כי הייתי במנוחה ומלאה ובכל מקרה - אף אחד עם הצירים האלו לא לקח את הסיכון.

ורופא הביטוח הלאומי שקיבל את כל החומר ולא ראה אותי בחייו החליט שבגלל שאין לי פתיחה ומחיקה אני בסדר גמור וצריכה לחזור לעבודה. ליתר דיוק הוא אישר לי את התקופה ה"שניה" - חודש שביעי עד תשיעי אבל לא אישר את התקופה הראשונה - חודש חמישי עד שביעי.
למה?
ככה!

כתבתי מכתב זועם, קצת יותר "עמך" ממה שאני רגילה אבל בסך הכל מאוד רהוט ומסביר. תהיתי האם הרופא היה שולח את ביתו לעבודה בשבוע 24 עם צירים סדירים כדי "לבדוק" אם בלי מנוחה הכל בסדר. תהיתי למה אני משלמת להם כל כך הרבה שנים ועוד כל מיני. המכתב היה בהחלט חריף ביותר.

פקססתי ושלחתי ברשום אליהם (וזה היה אחרי שכבר הייתי בתשיעי וטרם ראיתי שקל!!!).
בתוך שבועיים קיבלתי תשובה ואחרי עוד שבועיים קיבלתי את הכסף.

למעלה