עזרה בבניית תמהיל וקביעת ההחזר החודשי

galgadget

New member
עזרה בבניית תמהיל וקביעת ההחזר החודשי

זוג +1 הכנסה חודשית של 20K קרן השתלמות של 100,000 משתחררת עוד שנה רוצים לקנות נכס שעולה 1,600,000 המשכנתא הדרושה 600,000 כרגע שוכרים דירה ב- 3500 לומר לכם את האמת אני כבר ממש מבולבל, אני ממש לא סגור באיזה תמהיל עלי לבחור ולהתווכח מול הבנקים ומה גובה ההחזר החודשי שאני אמור לבחור, כרגע אנחנו עומדים בלי בעיה בשכירות של 3500, נראה לי שגם עם 4000 אנחנו יכולים להתמודד אבל אני לא בטוח אם אני רוצה להתחיל כבר בהחזר כזה כמו שאתם רואים אני לא סגור על עצמי, מישהו יכול לתת לי כיוון

meeir21

New member
תשובה

מבחינת החלוקה כדאי לעשות זאת בצורה כזאת: את ה-100K של הקרן השתלמות כדאי לקחת בפריים או בריבית משתנה כל שנה ל-20 שנה ולפרוע בנקודה בעוד שנה, אפשר לקחת בגרייס חלקי ולשלם את הריבית בלבד. 250K פריים ועוד 250K בקבועה צמודה/לא צמודה ניתן לפרוס ל-15 שנה וההחזר החודשי ההתחלתי יהיה כ-3,600 ש"ח. במידה וההחזר החודשי מכביד ניתן לפרוס את הפריים ל-20 שנה, אבל את הקבועה צמודה/לא צמודה כדאי לקחת ל-15 שנה יש לקחת בחשבון עלויות חודשיות של ביטוחים וכן הוצאות חד פעמיות של שמאות, עו"ד, עמלת פתיחת תיק, עלויות מעבר וכו'.

../images/Emo82.gif נותן לך רעיון מניסיון

עם הכנסה של 20k אתם יכולים להרבה יותר מ 4.000 ש"ח, כדאי לבדוק את שאר סעיפי ההוצאה המשפחתית, אני בטוח שיש בה הרבה כיסי ביזבוז. עצתי 600k ל 15 שנים . החזר ראשוני 3.900 ש"ח החזר בתנאי P=5% (ממוצע) יהיה 4.800 ש"ח + ביטוחים ההחזר החודשי נמוך מ- 25% מאוד סביר אחוז משכנתא מתוך ערך הנכס נמוך מ- 40% מאוד סביר התמהיל צריך להיות ניגזרת של ההתנהגותית שלכם ובחירת אסטרטגיה לניהול החוב. אינני תומך במסלולים הצמודים כי הם גם יקרים יותר היום וגם עולים כל הזמן . אם אתם מתכוונים לנהל חוב כזה גדול במטרה להוזיל אותו ככול שניתן אז... נצלו את העיוות בשוק ההון לטובתכם. א. לשלב בין הפריים (0.8-P) ולצמודת מט"ח דולרי 40/60 בהתאמה. ב. את ההפרש בין החישוב לעיל 4.000 ש"ח לתשלום בפועל, לא לנצל לצריכה אלא, לחסוך לביטוח עצמי. ג. לעקוב אחר תנאי השוק ואם המגמה מתהפכת באופן מובהק (2% פער) אז אתם ממחזרים בהתאם את היתרה, ובנתיים החזרתם חלק משמעותי של הקרן. תוכל בכל שלב להקדים תשלומים ללא קנסות ובכך לצמצם את ההחזר החודשי או לקצר את תקופת המשכנתא. הערה כללית. בניהול נכון ויעיל של כלכלת המשפחה יכול להיות כושר ההחזר שלכם גבוה יותר ואז תוכלו לקצר את תקופת המשכנתא ולחסוך הון בעלותה. אז תתכננו את הכל ולא רק את המשכנתא. בהצלחה.

galgadget

New member
תודה על התגובות

אני יודע שאני יכול לחסוך יותר מ-4,000 (ואני גם עושה את זה) אבל אני רוצה לקחת משכנתא שתאפשר מחייה בתנאים טובים ותקטין את הסיכון של אי יכולת לעמוד בהחזרים, אפילו אם היא קצת פחות כדאית מבחינה כלכלית

למעלה