עזרה בבחירת נושא לסימניריון ברדיו

amitbat1

New member
עזרה בבחירת נושא לסימניריון ברדיו

הנני סטודנטית לתואר ראשון בתקשורת. הממשק העיקרי שלי עם הרדיו הינו האזנה למספר תחנות לאורך שעות היום, אך מעבר למאזינה "פאסיבית" אין לי ידע כללי או מחקרי על הרדיו בארץ (מעבר לנלמד במהלך הקורס). מתוך הנחה כי גולשי ונאמני הפורום בקיאים בעולם הרדיו הישראלי אשמח להמלצות על נושא למחקר. הסמינריון יכול לעסוק בכל נושא מחקרי שהוא, כדוגמת: השוואה בין רדיו ציבורי לאיזורי, בין סיקור חדשותי-פוליטי של רדיו מטעם (רשת ב') לבין גל"צ. אשמח לשת"פ. עמית
 
עמית

ראשית, מן הראוי שתשבי עם עצמך ותחליטי מה מעניין אותך בעולם הרדיו ועל מה היית רוצה לכתוב. אני אוכל להעיד על עצמי שהייתי שמח לקרוא עבודה/מחקר אקדמי שיעסוק בהתפתחות תכניות רדיו בישראל; קונספטים רדיופוניים זרים שהשתלבו בישראל (מהפיפסים ועד לטלפון האדום - אימוץ קונספטים מתחנות רדיו זרות); התפתחות אינטראקטיביות המאזינים ברדיו משנות ה- 50' (אינטראקטיביות?) דרך תחילת שנות ה- 70' (גלויות?) ועד לתכניות מבוססות צ'אטים או SMSים; מחקר אודות השעיות מפורסמות בתולדות הרדיו הישראלי (לדוגמא - מהשעיית והעפת ירון לונדון מגל"צ בשנות ה- 50' בגלל שריפת התקליטייה, דרך טל ברמן מ"מוטל בספק" בשנות ה- 90' ועד שמירה אימבר ("חוזרת הביתה להזדיין עם בעלי") בשנות האלפיים. מספר רעיונות שעלו במוחי. בהצלחה!
 
רעיונות יפים!

אפרופו שריפת תקליטיה: בל נשכח את המעבר מטייפ סלילים (כולל פרסומות המוקלטות עליהם), עד לימינו אנו: קטעים מוסיקליים המושמעים ממחשב.
 

smailie

New member
השעיות

באמת יכול להיות סמינריון מקורי ומעניין מאוד. שאלה שתוכלי לשלב, היא האם סיבות שבגללן הישעו שדרים בעבר, הן דבר של מה בכך כיום. למשל, בשנות ה-70' הושעתה מ"קול - ישראל" קריינית בתחילת דרכה העונה לשם שמירה אימבר. ומדוע? כל חטאה היה, שהיא אמרה את המילה "שירותים" בשידור חי. האם גם היום היו משעים קריין בגלל זה? האם יש הבדל בין החופש שיכולים להרשות לעצמם שדרים כיום, לבין העידן הממלכתי והמעונב יותר? אני מניח, שעל קוריוזים רבים מהסוג הזה, תוכלי לקרוא בספר החדש, "קול ישראל מירושלים", בעריכתו של איזי מן. אינני יודע באיזה היקף צריך להיות הסמינריון ועד כמה עלייך להשקיע, אך אולי תוכלי ממש לראיין אנשי רדיו, ששימשו גם בתפקידים בכירים, אשר יספרו לך על מקרים בהם הישעו שדרנים או נקטו נגדם הליכים משמעתיים, עקב דברים שאמרו בשידור, ומה היו השיקולים שהביאו להחלטתם (כלומר, האם היייתה כאן התייחסות לקוד ההתנהגות האתי של התחנה המשדרת?). לדוגמא: את מפקד גלי - צה"ל לשעבר, נחמן שי, שהישעה את יואב קוטנר או את מנהל רשת א' לשעבר, איתן אלמוג, שהישעה את השדרנית יעל צדוק, אחרי שבמסגרת תוכנית של שיחות עם מאזינים, איפשרה לאדם בעל דעות קיצוניות במיוחד לדבר במשך דקות ארוכות. ולקינוח - עוד מקרה משעשע, שהביא להשעייתו של קריין, במסגרת "קול - ישראל": יוסף רוזן ז"ל (אביו של הפנטומימאי חנוך רוזן), היה בתורנוּת של השמעת שירים ברצף מתוך תקליטים, לפי רשימה שעורך מוסיקה הכין מראש. רצף השירים שודר בשבת בבוקר, בין 07:00 ל-08:00. לפני שנגמרה התוכנית, סיים רוזן להשמיע את כל השירים ברשימה ונוצר "חלון" של כמה דקות, עד השעה הנקובה לסיום התוכנית. בגלל שהיה זה יום שבת, התקליטייה ברדיו הייתה סגורה ואי - אפשר היה להביא משם תקליט, כדי למלא את החסר. במוחו של יוסף רוזן ז"ל הבריק רעיון: הוא פתח מיקרופון, ואמר: "כאן רשת ב' של 'קול - ישראל'. האזנתם לשעה של מוסיקה. כעת שבע דקות לפני השעה שמונה. עד למועד שידורהּ של מהדורת החדשות, עוד נספיק להשמיע לכם מעט מצלילי המזרח". ומיד החל לעשות "קולולולו", לתופף על השולחן ולעשות שם "שמיייח". למחרת, ביום ראשון, נקרא רוזן לשיחה במשרדו של מנהל הרדיו, ששיבח אותו על התושייה ועל המקוריוּת, אך הוסיף עם זאת ש"נצטרך להיפרד כידידים".
 
למעלה