עזרה בבחירת התמהיל הנכון

אלכס641

New member
עזרה בבחירת התמהיל הנכון

קודם כל רב תודות לחברי הפורום הקבועים ,על רצון לעזור ולהיתחלק בידע הכל כך חיוני...אתם פשוט נהדרים... .. .אני זקוק למשכנתא בס"ך של 500K שזה בערך 30-35% מערך הדירה השאר מהון העצמי תמהיל עליו אני חושב זה 200K צמודה בריבית של 1.95% למשך של 13 שנה 200K בP-0.9 ל25-30 שנה(הכוונה להקטין עלות חודשית, ולאחר סיום צמודה ל13 שנה לקצר משמעותית בשנים את הצמודה לP) ועכשיו אני מתלבט לגבי 100K הנותרים באיזה מסלול עדיף לקחת אם משתחרר אצלי בעוד 4 שנים ס"ך של 100K האם במשתנה צמודה,או להוסיף לפריים (מודאג מתנודתיות האפשרית) או אולי רעיון אחר? מה המלצותכם? הריביות עלהם אני מדבר,מאושרות כבר ע" הבנק,,דרך הגב,,האם הריביות הללו הם טובות? תודה..

../images/Emo82.gifעזרה בבחירת התמהיל הנכון

כמה "מיתוסים" שאתה חייב לברר אותם לעצמך. 1. למה אתה חייב תמהיל? האם תמהיל זו ערובה למשכנתא נכונה? 2. אתה מודאג מתנודתיות, האם בדקת פעם את תנודתיות המדד לעומת הפריים או הליבור? 3. אתה מתרשם מריבית קבועה אבל שוכח את ההצמדה, האם אתה מודע לעבודה שבקבועה צמודה אתה מתחיל לשלם פי 2 ריבית מהפריים? קשה מאוד להשתחרר מדעות קדומות אבל אם אתה מחזיק בהן הן גם יעלו לך כסף רב. לדעתי. 1. מקס' 20 שנה 2. 60% פריים 20% דולרי 20% יורו. 3. מעקב שנתי ומוכנות לבצע שינויים אם נידרש (ולחסוך המון כסף) תתחיל בלהחליט על אסטרטגיה לניהול החוב הגדול של חייך, שם נימצא הרווח! בלעדיו אתה מפזר את כספך ושוחה עם הזרם

דעתי

1. קיבלת הצעה מעולה וריביות מעולות. 2. באופן נורמלי מאוד לא רצוי לחלק משכנתא בין 13 שנה ו-25 שנה אלא אם אתה יודע בוודאות גבוהה שתמחזר בעוד 13, ולצערי מנסיון רבים לוקחים משכנתא ומכניסים אותה לבוידעם. 3. לא ציינת את הההכנסה נטו שלך וכושר ההחזר המקסימלי, אבל בהנחה שההכנסה נטו עולה על 12 א', הייתי מרגיש נח עם התמהיל. 4. לגבי הסכום הקצר - אני מתבלט בין פריים בולט לבין קבועה צמודה בבולט שתנתן בריבית מצחיקה של פחות מ-1%. לא קריטי מאוד. (דווקא לא הייתי לוקח משתנה צמודה כי הריבית שם תהיה גבוהה יותר מקבועה). 5. הריביות עצמן מעולות - אפשר אולי לשפר בפרומיל בפריים אבל לא מעבר.

ab1729

New member
למה להתחייב היום על מחזור שתהיה *חייב* לבצע?

את ה100K הראשונים אפשר להחליט בין משתנה כל 5 שנים לבין פריים בולט (תלוי בבנק, יש בנקים שתוכל לקבל משתנה בכיוון של 1.5% ויש כאלה שלא תוכל לרדת מ2%) לגבי השאר - הייתי מחלק גם בדומה בין פריים לקבועה, אם כי את הקבועה מאריך ל15-17 שנה ובתמורה מקצר את הפריים ל20.

למעלה