עזמי בשארה

עזמי בשארה

1. מה דעתכם על האיש? 2. האם אתם בעד או נגד בריחתו מהשלטון? 3. האם הועיל למאבק הפלסטיני בכלל ולא רק לערבי 48? שאלות מכוונות לערבים שבינינו זה גם בסדר אם יהודים יענו על זה.

wakka1

New member
דעת הקהל?

פושע מתועב, בוגדני ומושחת, שמקומו על הגרדום. אוי לאלה שרואים בו ישועה.

שור3

New member
להלן דעתו של יהודי

בשארה כאיש אינו מוכר לי כלל. אינני מעריך אותו כפוליטיקאי מכיוון שהוא לא היה מוכשר להציב את עצמו כמנהיג של מיעוט וככזה להלחם את מלחמו הצודקת בחלקה הרב של אותו מיעוט. בשארה הלך בדרך הקלה, פופוליזם זול הנשען על שנאה והפרד ומשול. בריחתו מרמזת שהוא ף בצע עברות נגד המדינה לה נשבע אמונים. למאבק הפלסטינאי לא הועיל כלל - כי כל מי שיתמוך בחיזבאללה ובחמאס לא יועיל ........

מוחמד5

New member
אני פה

לצערי בשבוע האחרון אני בלי מחשב בגלל תקלה חמורה,תוסיפי לזה את הבעיה בטלפון הנייד. מקווה שבמהלך השבוע הבא הכל יחזור להיות תקין.

Leibovitz

New member
אתה בטח מתכוון למהדי

שהוא האימאם ה-12 החסר. האימאם ה-12 בשושלת האימאמים, שנעלם בילדותו (המאה ה-9) והוא המהדי- המשיח המוסלמי. בסונה קיימת תפיסה על בואו של אדם, נצר למשפחתו של מוחמד שיביא גאולה לעולם בעידן של תוהו ובוהו, אך היא לא נפוצה כמו בשיעה. השיעים מאמינים כי המהדי, הוא האימאם ה-12, האימאם הנעלם (עייבה- היעלמות) שעתיד לבוא בסוף הימים ולגאול את העולם באמצעותהאסלאם. כמו רוב המצוות והאמונות באסלאם גם תפיסה זו היא העתק של אמונה יהודית שקיבלה תיקון ושינוי לפי יושבי מכה ומדינה של המאה ה-7 עד ה-9 שעיצבו את האמונות והמנהגים באסלאם.

Leibovitz

New member
עזמי הוא איש חלש ונירפה

שטוען שהוא חף מריגול אבל שיערות ראשו נשרפות לאור השמש. 2. אני בעד בריחתו. עדיף לישראל שיברח ולא יחזור אליה ויהיה מסכן כל חייו כנוצרי בין מוסלמים, מאשר שישראל תנהל נגדו משפט ארוך ומתוקשר. למזלנו עזמי היה מספיק פחדן כדי לא לעמוד כגבר וכאיש חף מפשע לפני שופט. 3. המאבק הפלסטיני רע לשני הצדדים, אבל רע כפליים לפלסטינים. 4. טוב שאתה מרשה גם ליהודים לפתוח את הפה במדינה או בפורום. ועל כך אני רוצה לשבח אותך.

מוחמד5

New member
עזמי בשארה

אף אחד לא יודע מה קרה איתו בדיוק,הוא עדיין חף מפשע כי לא הוכח אחרת עד עכשיו.טוב שהוא לא כאן,הסיכוי לצאת זכאי בפרשיות ביטחוניות הוא אפסי. אין ספק שהדיעות שלו ומחשבותיו הפחידו המון אנשים כאן.

טוב הדעה שלי.

הוא גאון הוא פילוסוף מאוד מוערך, אני בסדר עם בריחתו כי עדיף שינהל את המאבק מבחוץ מאשר שינהל את סידור המיטה בפנים. איש כזה לא יועיל לנו בתוך הכלא, הרבה מנהגים ואנשים מלומדים פלסטינים נרקבים בכלא אם הם היו בחוץ אני בטוח שהם היו עוזרים לנו יותר.

Nitay112

New member
עזמי בשארה - גרם בעיקר להעמקת השסע.

אני לא אשקר - אני לא מכיר את האיש לעומק. קראתי ראיונות עם כל מני אקדמאים ששיבחו אותו ברמה האקדמית, וכאן בערך נגמר הידע שלי כלפיו. האדם הזה יכול להיות מוערך מבחינה אקדמאית אך אני חושב שהוא גרם בעיקר למתיחות בין יהודים לערבים. אצל הרבה אנשים לטעמי הוא הצליח, יחד עם חכ"ים ערבים נוספים, לגרום להקצנה בדעות ביחס לערבים. ועל זה אין לי הערכה כלפיו יותר מדיי. במקום לנצל את הזכות הזאת לשוויון ולהילחם למען שוויון בדרכים תרבותיות הוא החליט לתקוף את המדינה באופן חריף ביותר ואת הגדרתה כיהודית וזאת טעות בעיניי. מתוך ויקיפדיה (שלקוח מתוך אתר החדשות של NFC) - "אין אנו מעוניינים בדמוקרטיה שלכם, תנו לנו את פלסטין" - התבטאות עלובה של איש פרלמנט במדינה דמוקרטית המנצל באופן ציני את הדמוקרטיה. לגבי הבריחה? רק מגבירה אצלי את התחושה שיש פה משהו מסריח. שיבוא, יילחם על חפותו ויוכיח שאינו אשם. אם הוא כל כך מבטוח בחפותו למה שלא יוכיח אותה?

עגייב

New member
הסיבה היחידה שהוא מעמיק את המתיחות בין ערבים

ויהודים היא כי הוא הציג את טובת הערבים שמתנגדת עם האינטרס הציוני...וכן הרבה ערבים בארץ יעדיפו להיחשב אזרחים מהשורה ויקבלו את מלוא זכויותיהם ויהיו שווים עם אזרחים יהודיים במקום להיות אזרחים סוג ב' שיסתפקו בחופש הביטוי, שגם הוא נמצא בערבון מוגבל לאור התקדמות ויעילות מערכת השב''כ שלנו....

למעלה