עוצרים את הדחפורים

Blackstart

New member
עוצרים את הדחפורים

"עשרות מאנשי החברה להגנת הטבע, מגמה ירוקה ותושבי הערבה עוצרים כעת, בוקר יום רביעי (28.12.11) בגופם את העבודות לכריית החול בחולות סמר, זאת לאחר שהקבלן, יוסי הראל, הגיע בבוקר לחולות על מנת להתחיל את עבודות הכרייה" אתר החברה להגנת הטבע

מאמץ מרשים אך אני לא בטוח שדחיית הפשרה נכונה

המצב החוקי והמשפטי מאפשר כרגע כרייה בכל השטח שאושר לכרייה, שמהווה כמדומני כשליש משטח החולות שנותר. שני השליש האחרים כבר אושרו כשמורת טבע חולות סמר, דבר שנתקל עד לשנים האחרונות בהתנגדות קשה של מינהל מקרקעי ישראל וכנראה לא היה מתקבל אלמלא המאבק הציבורי. הצעת הפשרה, אם הבנתי נכון, מצמצמת את היקף הכרייה במחצית (ובעצם מגדילה את השטח לשימור לחמש שישיות מכלל תחום החולות) - יש לזכור שמדובר על תוכניות שאושרו ועברו בהצלחה גם עתירה לבג"ץ. דחיית הפשרה מן הסתם באה במטרה ללכת על כל הקופה ולהכריז על השטח במלואו כשמורת טבע. בעוד שזה המצב האידיאלי, אני מאד בספק אם המינהל ומקבלי ההחלטות האחרים יסכימו בשלב הזה לוותר לחלוטין על הכרייה ולפצות את הקבלנים (במיוחד אחרי שמבחינתם הם עשו ויתור גדול כאשר הסכימו ששני שליש מהחולות ייהפכו לשמורה). במצב הזה, אני חושש שמי שהולך על כל הקופה יפסיד את כולה. בכל מקרה, מאחל הצלחה מלאה למאבק לשמירת החולות לטובת כולנו.

m70

New member
למיטב הבנתי חלק מבעלי החיים הייחודיים שם לא

יוכלו להתקיים אם תתבצע כרייה חלקית,וכבר עכשיו הם מתקיימים שם מאוד בדוחק [שועלי חולות וחתולי חולות]. גם אם ייכרה שטח קטן ממה שנאמר לי,הם ייכחדו.לא יעזור להשאיר ארגז חול ריק מדיירים,וייתכן שההליכה על כל הקופה היתה מחוסר ברירה

black bamba

New member
למען הדיוק

שועלי חולות לא נצפו בחולות סמר כבר שנים. למיטב ידיעתי הם נדחקו מהערבה לאיזור הנחלים הגדולים. חתולי חולות נכחדו מישראל והניסיון להשבת זוג לטבע כשל. מה שכן, התגלתה לאחרונה אוכלוסיה לא מוכרת של ירבוע גדול בחלק הדרומי של החולות, באיזור המיועד לכרייה, והיא אכן עלולה להיכחד או להיפגע קשות כתוצאה ממנה. אני מאוד מקווה שהסירוב לפשרה יוכיח את עצמו, אבל למען האמת זו החלטה מאוד כבדה, בהתחשב באופציה של כרייה ללא פשרה - כפי שהחלה היום.

נראה שהפעילים קיבלו את ההחלטה בעצמם

מן הסתם, מי שמשתתף באופן פעיל במאבק, הוא זה שיש לו זכות להשתתף בקבלת ההחלטות.

זה לא קשור בעייני

הפעילים יכולים להפגין אם המציאות לא נראית להם. החלה"ט הודיעה שהיא מתנגדת לפרשה ולכן ממשיכה במחאה.

המינהל "מוותר" על 200 דונם

מתוך הכתבה המצ"ב ב- YNET, של בילי פרנקל ותומר פרת: בעקבות האירועים הכריז אתמול המינהל, כי הוא מוכן לוותר על מגרש ה' בתכנית, ששטחו כ-200 דונם, ולצרפו לשמורת הטבע הצמודה. עם זאת המינהל הדגיש כי כריית החול תימשך כמתוכנן במגרשים ג' ו-ד'. "המינהל היה מוכן לעשות ויתורים מרחיקי לכת לצורך פשרה עם הירוקים אך בהיעדר הסכמה תימשך הכרייה בשני המגרשים. על מגרש ה' המהווה כרבע משטח התכנית, החליט המינהל לוותר". והודעה מורחבת באתר מינהל מקרקעי ישראל מאשרת את הנאמר.

למעלה