עוף בקפה :coffee: עבור מיכלגד-סליחה על האחור.....

הבת המתהוללת

Active member
מנהל
מצאתי בגיליון שף מיולי 21' - אמא שלי תמיד שומרת לי ומידי פעם מוצאת אוצרות...
הכנתי מ4-5 רבעים, חתוכים ל"משולש" ו"פולקע".

עוף במייפל ואספרסו עם תפוחי אדמה ובטטה, מתכון של אלומה בליליוס

חומרים:
12 שוקיים (או עוף שלם או נתחי פרגית)

למשרה:
1/2 כוס סירופ מייפל/סילאן/דבש
3 כפות גדושות חרדל גרגרים
20 גרם פלפל אנגלי (לא שמתי)
5 עלי דפנה
כוס קפה אספרסו (או מגורען- 1 כף גדושה על כוס מים רותחים)
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור

לירקות:
שינייים משני ראשי שופ בקליפתן
4 תפוחי אדמה פרוסים (אני לא קילפתי)
2 בטטות חתוכות לשמיניות (לא קילפתי)
2 כפות שמן זית
1 כפית מלח +1/2 כפית פלפל

אופן ההכנה:
מחממים תנור לטמפרטורה של 220 מעלות.
מערבבים את כל חומרי המשרה, מכניסים את חלקי העוף ומניחים בצד.
בקערה נפרדת מערבבים ירקות עם שמן ומלח פלפל.
מעבירים את הירקות לתבנית מתאימה, עורכים עליהם את השוקיים, יוצקים עליהם את יתרת המשרה.
אופים בתנור כשעה ורבע -שעה וחצי עד שהרוטב מסמיך ורוב הנוזלים מתאדים.
מעולה!
 

michalgad

Active member
תודה
ראיתי את המתכון באינטרנט ורציתי לוודא שזה האחד. נכין לארוח שמתוכנן לשבת
 
למעלה