עונת החתונות: לא מפרגנים להומואים?

עונת החתונות: לא מפרגנים להומואים?

מצרפת קישור לכתבת ביקורת על הפרקים של חיים ואלכס: אפילו בגבולות הז'אנר הלגלגני והמסתלבט שהיא מייצגת, "עונת החתונות" הפגינה הומור סטריאוטיפי ועבש כשהגיעה להתמודד עם זוג גייז שמתכנן חופה http://www.mouse.co.il/CM.television_articles_item,790,209,44153,.aspx אני ,באופן אישי, די לא מסכימה עם הכתבה- אני חושבת שרועי צוחק על כולם באותו האופן (הרי זו תכנית שנועדה לתת מבט קומי על כל ענין החתונות ובמידה מסוימת על הזוגות) ודנה היא זו שגרמה לבדיחות שלו, בכוונה, להראות ארכאיות. הביקורת אומרת "אצל רועי לוי ודנה מודן השנה היא שנת 1950 והבדיחות ההומופוביות שמגלגל לוי לאורך התוכנית נשמעות מיושנות ולא משעשעות..." - לאור ההכרות עם סוג הבדיחות של רועי לוי ודנה אני חושבת שמדובר כאן ב"הפוך על הפוך"- שעצם השימוש בבדיחות ארכאיות ולא מותאמות לזמננו הוא מכוון ולועג דווקא להומפובים. לדעתי, ההצגה של חיים ואלכס בתכנית היתה מאד חיובית ומעוררת הזדהות.זה אם מסתכלים על מבחן התוצאה. אשמח לשמוע את דעתכם.

dify

New member
פשוט הומופוב עם זמן שידור. עצוב :(

יש צוחק על אנשים ספציפיים ויש מביע גועל בהכללה. אם הוא היה מדבר באותה צורה על יהודים/ערבים/רוסים/אתיופים/עירקים וכו' וכו' כבר היו מזדעקים... אם הוא היה מוציא מידי פעם איזשהי הערה מצחיקה עם גוון הומופובי, נו ניחא, אבל ב-כ-ל אחת מהפעמים שהוא דיבר הוא מצא לנכון להגיד דברים הומופובים (למעשה זה האספקט היחיד שהוא התייחס אליו), ואפילו לא מצחיקים, אלא כדי להביע גועל ברור, אפילו דנה מודן שאלה אותו אם זה עצם הנושא שקשה לו... צחוקים? ממש לו... פשוט הבעת גועל ברורה מצידו... שום קשר להומור. זה שהסכימו שזה ישודר ככה- תעודת עניות לכל מי שמעורב בהפסקת התוכנית! ולמי שמתרץ שהוא לועג דווקא להומופובים, נו באמת, טוב שמצאתם איזשהו הסבר להתנהגות המגעילה שלו... לא יודעת, כש"ארץ נהדרת" לועגת למישהו במסווה של חיקוי שלו, אני בתור צופה מרגישה שזה נועד להעביר את המסר ההפוך. אם הוא צחק פה על הומופובים, נניח, בדרך הוא הזיק פי 7 מכל הומופוב שהוא לכאורה צחק עליו. והכי עצוב- שהוא צחק על זוג ההומואים החיוביים עם זוגיות מאד חמה, פי 7 יותר ממה שהוא הרשה לעצמו לצחוק על הזוגות שהיו לפני כן שאי אפשר היה לפספס את הקשיים שלהם בזוגיות... ועדיין לא קיבלו רבע מהיחס המגעיל שקיבלו ההומואים. טוב נו, כי מזוג עם יחסים נוראיים רועי לוי לא נגעל, אבל משני גברים שאוהבים אחד את השני- כן. לא מאמינה שב2010 מישהו הסכים שזה יעלה ככה לשידור לחלוטין תעודת עניות לכולנו :(

dify

New member
*הפסקת התוכנית=הפקת התוכנית

מעניין מה פרויד היה אומר על זה...

אני חשבתי שהבדיחות שלו הן הבדיחה האמיתית

כלומר שמי שעמד באור הלעג אלו הבדיחות העבשות של רועי והתגובות של דנה האירו את עובדת היותן מטופשות הזוג המקסים והאהבה שלהם בהחלט דיברו בעד עצמם והבדיחות לא הצליחו לקלקל אפילו במעט את הרושם הטוב שהזוגיות שלהם יצרה, לפחות מנקודת המבט שלי

dify

New member
אכן דנה הבליטה את היותן מטופשות

מסכימה לחלוטין, ההתנהגות שלו היא הבדיחה העגומה האמיתית, אם כבר היה ראוי לצחוק שם על מישהו... זה עליו... מה שעצוב לי זה שבכלל נתנו במה להתנהגות כזו.

hodayoosh

New member
אויש נו באמת איזו פתאתיות מה נתפסתם עליו???

הוא סטנדאפיסט!! התפקיד שלו זה לרדת על אנשים!! כל עוד הם בחרו להופיע בתוכנית שהם יודעים שירדו עליהם, הם הביעו הסכמה לכך שירדו עליהם. זה כמו שאני הלכתי להופעה של רועי לוי והוא ירד עליי, אז מה אני אבוא בטענות על כך? אני הלכתי שם, ישבתי שם, לקחתי בחשבון שהוא ירד עליי. למה על בנות לא צוחקים? על דתיים לא צוחקים? על רוסיות ותימני לא צוחקים? מה יגידו החרדים שהתקשורת מעוות את כל מה שהם? מציגה את כל הציבור החרדי כפושעים בגלל שאיזה אחד נתפס גונב והחליט לשים כיפה או כי איזה ילד שובב מבית חרדי החליט להפסיק להיות חרדי ומה שמיצג אותו כחרדי זה רק הלבוש? ועובדה שכשאדם חרדי [ורובם הם כאלה] עושה מעשה טוב, מציל ילדה קטנה מטביעה או מתנדב בזק"א, אף אחד לא טורח להזכיר את זה, כי אומנם חלק מהם לא מתגייסים לצבא, אבל רובם מתנדבים למען הקהילה, לומדים ומתפללים למען החיילים וגם תורמים להם כסף ומארחים אותם. אז כמו שאנחנו רואים שיורדים על מגזר/ציבור מסויים ויודעים שזה לא נכון/לא מייצג אותו, אנחנו צריכים לקבל הכל בפרופורציות. מה שכן חורה ומפריע לי, הדיבור היום של הנוער:"מה אתה הומו?" כאילו הומו זה קללה. זו התנהגות מגעילה.

לא נתפסנו עליו, הבענו דיעה על הכתבה שקישרתי

אני בכלל נותנת לכותבים הרבה קרדיט וחושבת שהכל חלק מתכנית מאד ברורה. רועי כסטנדאפיסט בכלל לא מייצג את עצמו ואת הדיעות האישיות שלו, אלא סוג של הערות שיכולות להעלות אצל הצופים ודנה מיצגת את הצד האחר ה"שפוי יותר". עצם ההתיחסות של דנה בביטול לבדיחות של רועי וכל הבחירות שלהם בקטעים מסוימים מהצילומים של הזוג מציגים את הזוג בצורה הרבה יותר חיובית מאשר הם היו אומרים "איזה זוג נהדר".

Elinori20

New member
לפי מה שאני יודעת

המפיקה כותבת להם את הבדיחות והם מציגים אותן

למעלה