עוד
להיום..מה זה ציר בקר?

JOSEPHINE 2

New member
עוד ../images/Emo35.gif להיום..מה זה ציר בקר?

אני פשוט מעתיקה מתכונים (אני בשוונג..) ואני נתקלת במושגים לא ברורים ואשמח מאוד אם תענו לי
 
זה כמו מרק

שמתבשל כמה שעות עם עצמות בקר ועשבי תיבול. צריך לצמצם את הנוזל בזמן הבישול. אפשר לשמור במקפיא בתוך הכלי של קוביות הקרח. מוסיפים אותו לכל מיני רטבים להעשרת הטעם. אלו היו 20 שניות על ציר בקר. ויש כמובן גם ציר דגים וציר עוף על אותו רעיון.
 

JOSEPHINE 2

New member
עד כדי כך מסובך להכין ציר-בקר../images/Emo35.gif

. אני מבינה שזה למקצוענים ומשקיענים אבל אין מצב שישנה אופציה קלה ומהירה ומוכנה מראש? אני שומרת כשרות אז אולי יש מצב לקבל המלצה מהיכן לרכוש "קוביות" מוכנות? ובכללית-ניתן לוותר על זה בתבשילים או שזה מרכיב דיי קריטי? סליחה על הנודניקיות אבל ככה לומדים..לא?
 

מדי1983

New member
זה לא מסובך בכלל

וזה גם לא מרכיב חשוב מאוד, הוא סך הכל משפר טעם ומשבח את התבשיל שאליו הוא מתווסף. אפשר לוותר על זה . אבל שוב, זה באמת לא מסובך.
 
ממש לא למקצוענים!

פשוט מאוד להכין ציר רק צריך מתכון מסודר. למה שלא תכיני ותקפיאי שיהיה לך לפעמים נוספות?
 

JOSEPHINE 2

New member
אבל אין לי כלום מזה בבית../images/Emo10.gif

לא עצמות ולא עשבי תיבול וזה דורש הרבה מרכיבים..אוףףף איך אתן יכולות לומר על כזה מתכון מורכב שהוא לא קשה??? מקנאה בכן!!!
 

Miss Lagotte

New member
הגזמת ../images/Emo6.gif לשים על האש סיר עם

כמה עצמות זה מסובך? החלק הכי מסוך הוא ללכת לקצב/סופר ולקנות את המצרכים. כל הקטע של ציר זה להכין אותו מראש כי אין את המרכיבים שלו בבית בד"כ,והם משובחים יותר מאבקת מרק. אם אין לך ואת ממש צריכה תכיני מרק עוף מאבקה ומים.זה לא אותו טעם (וגם פחות בריא) אבל יעשה חצי מהעבודה.
 

JOSEPHINE 2

New member
וואו../images/Emo70.gif |תודה../images/Emo140.gif ענקית, הרבה יותר

ידידותי עבורי מעשית.. תודה לך CLCL
 

dana 2222

New member
הנוזלים הניגרים מהתבשיל =נקראים ציר

כל תבשיל עוף,בקר ,דגים, וכו' ,מגירים נוזלים מגופם בחימומם ובצירוף מי -הבישול והתיבול שאנו מוסיפים לתבשיל ובאמצעות חום הסיר בבישול הגז/התנור,וכך בתבשיל נוצר רוטב שנקרא : ציר. אגב:תמיד מומלץ לשמור בהקפאה מכמות ציר הבשר לשימוש בבישול הבא,וזאת כמובן לאחר הפשרתו, ישמש להשבחת טעמם של בישולים: גריסים ,פתיתים,ספגטי וכו'.
 
למעלה