עוד שאלת ביטוח

ynvgi

New member
עוד שאלת ביטוח

אני עובר להולנד בסוף החודש.
אני תוהה האם ולכמה זמן אני צריך לעשות ביטוח נסיעות לחו"ל?
האם ביטוח הבריאות\ הביטוח הרפואי תופס שם מיד עם תחילת חוזה העבודה שלי (כמו בארץ, שאני משלם דרך תלוש השכר יחד עם המעסיק את כל מיסי הבריאות)?

תודה :)

idos2

New member
כן ולא

אתה קודם כל צריך לבחור חברת ביטוח, להירשם בה וכו'
לאחר הרישום, זה תופס רטרואקטיבית. (וכמובן גם התשלום רטרואקטיבית)

בהנחה שיש לך כרטיס אשראי בינלאומי כנראה שיש לך כבר ביטוח נסיעות לחו"ל בכל מקרה, שווה לבדוק כמה זמן הוא מכסה, רוב הסיכויים שזה יספיק.

ynvgi

New member
הבעיה

היא שהביטוח הרגיל לא מכסה בעיות רפואיות קודמות שאני חייב בכיסוי שלהן. לכן, בכל נסיעה שלי תמיד ביטחתי את עצמי מורחב.
לכן, אני מנסה לברר לכמה זמן אני צריך את הביטוח חו"ל המורחב ואם בכלל.

אם אני נרשם בחברת ביטוח בהולנד האם זה מעבר לתשלום הבסיסי של ביטוח בריאות כמו שיש בארץ (דרך המעסיק) או שזה בכל מקרה באופן פרטי? אני לא מדבר על ביטוחים מורחבים שיש בארץ אלא על מה שביטוח ממלכתי + קופת חולים מושלם מספקים.

אתה בכל מקרה לא משלם מס בריאות

כמו בארץ, הכל נעשה ישירות מול חברת הביטוח, ביטוח בסיסי ומשלים. מה שכן, אם המעסיק שלך הוא חברה גדולה, אז יכול להיות שיש להם הנחה קולקטיבית לביטוח בריאות באחת מחברות הביטוח, כדאי לבדוק איתם את זה.

הקישור לא עובד, אבל את צודקת,

כנראה שיותר מדי זמן לא קיבלתי תלוש משכורת
בכל מקרה, ללא קשר למס הבריאות, חייבים לסגור ביטוח בריאות באחת מהחברות.

ynvgi

New member
לא כל כך הבנתי

אני רוצה לדעת שאני מכוסה מבחינה רפואית. זה הכל.
האם אפשר לסמוך על זה שזה רטרואקטיבי? האם אני חייב לעשות מהארץ ביטוח נסיעות לחו"ל (ונעזוב את הכיסוי לכבודה, אני מדבר אך ורק על כיסוי רפואי). עד שאני אסדיר את הביטוח בהולנד? כמה זמן לוקח להסדיר את זה?

לעשות ביטוח נסיעות לחו"ל עבורי זה יקר (בעיות רפואיות קודמות) - פעם קודמת עלה לי 50 דולר ל 9 ימים.

idos2

New member
בא נשאל אחרת

נניח לרגע שהגעת, אחרי יומיים חלה החמרה במצב הקיים שלך, אתה באמת רוצה להיכנס לשאלה האם אפשר לסמוך על זה שזה רטרואקטיבי?
לגבי כמה זמן זה לוקח, אצלי למעסיק היה הסכם עם חברה מסויימת, כשבועיים אחרי שהתחלתי היתה לי פגישה עם הסוכן שלהם, משם ועד שקיבלתי את הפוליסה עברו עוד כ-3 שבועות.

ynvgi

New member
בסופו של דבר זה ייסגר מול העבודה

יש להם ביטוח נסיעות עסקי.

תודה על התשובות.

למעלה