עוד שאלה

playtrip

New member
עוד שאלה

מי בדיוק יקום בתחיית המתים? בקושי קראתי את הש"ס! אני תורם הרבה כסף ומחלק הרבה מתנות לאנשים וקורא תהילים.
האם אקום בתחיית המתים? או שאני רשע? אין בי הרבה תורה מלבד תהילים ולפי הרב אמנון יצחק אפילו אדם טוב כמוני לא יקום בתחיית המתים כי אין בו ידיעת הש"ס.

אני רוצה לחיות ולא רוצה למות! מדוע לא מגיע לי לקום בתחיית המתים רק בגלל שלא קראתי את הש"ס? אני אדם טוב! אני יודע את זה, על אף כל מגרעותי שנעשו רק בגלל טיפול פסיכיאטרי שהשחית את מידותי! ואם אין לי חלק לעולם הבא, מדוע אני סובל ומתייסר בכל יום מטיפול פסיכיאטרי אכזרי שנעשה בי? הרי ממילא אין לי חלק לעולם הבא כי לא קראתי את הש"ס, אז מדוע ה' מייסר אותי?

אופירA

New member
מנהל
למה אתה רשע?

מי שלא צם ביום כיפור בגלל שהוא חולה סכרת באופן חמור, גם נקרא רשע? גם הוא לא יקום בתחיית המתים לפי הרב אמנון יצחק?
או שפשוט אנחנו לא מבינים למה מתכוון הרב אמנון יצחק בדבריו, וחושבים שאנחנו רשעים כאשר אנחנו לא?

אינך רשע. אף אחד לא אמר שלא מגיע לקום בתחיית המתים. מגיע לך מאוד מאוד. הרב אמנון יצחק לא התכוון אליך, כשם שהוא לא התכוון למי שלא צם ביום כיפור בגלל שהוא חולה סכרת (ואגב, בט' באב לא בטוח שמותר לך לצום. אתה כנראה פטור מהצומות דרבנן. שאל רב פוסק).
אם אתה סובל, חובתך לחפש רפואה טובה יותר ככל יכולתך. כמו כן, טיפול פסיכיאטרי אינו משחית מידות. יש הרבה בעיות שנגרמות כתוצאה מטיפול לא מתאים, ולכן אתה צריך לחפש רפואה טובה שמתאימה לבעיה שלך.

אל תחליט החלטות ותסיק מסקנות לגבי מה מגיע לך ומה לא. תשאל מה שלא ברור לך, אבל אל תחליט מראש שלא מגיע לך כי לא קראת את הש"ס.
בכל השאלות שלך, אתה קודם מחליט החלטות משונות, ואח"כ שואל מדוע זה כך. ומי אמר לך שזה כך בכלל?

ראה מסכת סנהדרין, פרק חלק

מסכת סנהדרין פרק י

י,א כל ישראל, יש להם חלק לעולם הבא--שנאמר "ועמך כולם צדיקים, לעולם יירשו ארץ" (ישעיהו ס,כא). ואלו שאין להם חלק לעולם הבא--האומר אין תחיית המתים, ואין תורה מן השמיים, ואפיקורוס. רבי עקיבה אומר, אף הקורא בספרים החיצונים, והלוחש על המכה ואמר "כל המחלה אשר שמתי במצריים, לא אשים עליך" (שמות טו,כו). אבא שאול אומר, אף ההוגה את השם באותותיו.

י,ב שלושה מלכים וארבעה הדיוטות, אין להם חלק לעולם הבא: שלושה מלכים--ירובעם, ואחאב, ומנשה. ורבי יהודה אומר, מנשה--יש לו חלק לעולם הבא, שנאמר "ויתפלל אליו, וייעתר לו וישמע תחינתו, וישיבהו ירושלים, למלכותו" (דברי הימים ב לג,יג). אמרו לו, למלכותו השיבו, ולא השיבו לחיי העולם הבא. ארבעה הדיוטות--בלעם, ודואג, ואחיתופל, וגיחזי.

למעלה