עוד על אוכל בגן

big lul

New member
עוד על אוכל בגן

אני צריכה רעיונות יצירתיים. השנה הולכים לגן משמונה בבוקר (כן, מסתבר שיש שעות כאלו), מה שאומר שהילדה תיפתח את הבוקר עם ארוחה שמבוססת על מזון מן החי וקמח ריק (ואני כולי חלחלה על העורקים הקטנטנים שמתחילים להיסתם והסכרת שמתחילה להתבסס...) הגננת הסכימה שנביא מדי פעם אוכל לגן, אבל זה צריך להיות לכל הילדים והיא גם לא רוצה פירות בארוחת בוקר (בינתיים...). אני צריכה דברים שיתאימו וגם שהם יוכלו להכין בעצמם עם הזמן, כי אני לא רואה את עצמי מאכילה את כל הגן לטווח ארוך
אני חשבתי למשל על גרגירי חומוס מבושלים, היא הציעה טחינה ביתית. מה עוד אפשר? אני לא מצליחה למצוא רעיונות.
 

kmiki

New member
לא ברור לי

מה הכוונה בארוחת בוקר? שיושבים מסביב לשולחן כל הילדים ואוכלים ביחד? למה את צריכה להכין עבור כל הגן ארוחת בוקר? ואיזה מן דבר זה להתנגד לפירות? אני בעד ירקות חתוכים וכריך בריא עם גבינה/אבוקדו/טחינה וסילאן מה עם שיבולת שועל?
 

big lul

New member
מנסה שוב

אני צריכה רעיונות יצירתיים (אפשר גם שמרנים) שמתאימים לארוחת בוקר בגן לגילאי 3-4 והם ללא חלב וביצים.
 

TakeTheRain

New member
כריכים:

ממרח עדשים, חומוס ביתי, אבוקדו, ישנם הרבה מתכוני טופו ברשת, עם לחם שיפון או קמח מלא. וגם: פנקייק דגנים ויש גם קאפקייקס עם אגוזים ושניהם מקמח מלא. פיצה טבעונית- קמח מלא, רסק וירקות בסגנון אנטיפסטי. אם כבר בירקות אנטיפסטי הננו, אז פוקצ'ה עם ירקות כאלה, מקמח מלא, כמו שיש בעדן, עם קצת חומוס או טחינה... מעדן! פיצה אפשר גם לעשות במחבת והיא צ'יק צ'קית. יש לי את הספר של פיליס גלזר, אם תרצי אעתיק לך כמה מתכונים.
 

big lul

New member
תודה, אבל אני מחפשת דברים פשוטים

שהצוות יכול להכין בגן.
 

biolimor

New member
ארוחות בוקר בגן

אצלנו בגן ארוחות הבוקר מכילות - לחם / לחמניות (מקמח מלא ואורגני כמובן) ירקות מ5 צבעים (סלט / רצועות) אבוקדו , טחינה / חומוס ביתי (שמכינים בגן בקלות) גבינא (מקשיו ) 5 דקות הכנה וטעים מאוד (לפעמים גבינענע ) ונבטים _שמנביטים עם הילדים בגן (תראו איך המש מוציא זנבות אחרי לילה חושך ...) עם ארוחת הבוקר מוגש חלב שקדים +תמרים להמתקה שגם כן מכינים בגן (5 דקות בבלנדר ...וטעים +מזין ) אני ממש לא מבינה מה כל כך מסובך בלהכין אוכל בריא ומגוון ...
 

big lul

New member
מגניב האוכל אצלכם בגן.

אצלנו נראה נורא קשה הכל... עניין של הרגל אני משערת. אני רוצה מדי פעם להביא דברים כאלה לגן כדי שהן יראו שהילדים אוכלים את זה ושזה לא מאוד מסובך ואז אולי יעשו בעצמם. תודה על הרעיונות.
 

dolly2

New member
אפשר מתכונים לקאפ קייקס?

אבל בלי אגוזים אני בארה"ב ופה אסור להביא לבית ספר דברים עם אגוזים (
)
 

TakeTheRain

New member
יש לי דווקא שני מתכונים

לקאפקייקס מ"מנטה" האחרון, אז הזכויות שמורות להם, קחי בחשבון שאת אלה טרם ניסיתי
קאפקייקס תפוחים, דבש וג'ינג'ר: חומרים: 3 ביצים בינוניות חצי כוס סוכר חום חצי כוס דבש 120 חמאה מומסת חצי כוס תה מוכן, בטמפרטורת החדר 1 כפית ג'ינג'ר טרי, קצוץ דק 1 שקיק אבקת אפיה קורט מלח 2 כוסות קמח מלא לעוגות, מנופה 2 תפוחים בינוניים, קלופים, מגולענים וחתוכים לקוביות קטנות הכנה: 1. מחממים את בתנור ל-180 ומשמנים תבנית שקעים 2. טורפים את הביצים עם הסוכר והדבש בקערה, מוסיפים את החמאה, התה והג'ינג'ר ומערבבים. 3. מערבבים יחד את החומרים היבשים. מוסיפים לקערה ומערבבים קצרות לבלילה אחידה. מוסיפים את התפוחים ומערבבים קלות. 4. מחלקים את הבלילה בין השקעים ואופים כ-18 דקות או עד שקיסם הננעץ בעוגות יוצא יבש. קאפקייקס תמרים: חומרים: 1 כוס תמרים מגולענים, קצוצים גס חצי כוס מיים רותחים 3 ביצים בינוניות טרופות חצי כוס סוכר חום חצי כוס יוגורט 3% 120 גר. חמאה מומסת 2 כוסות קמח מלא לעוגות, מנופה 1 שקיק אבקת אפיה קורט מלח 1 כפית כינמון או הל טחון הכנה: 1. מחממים תנור ל180 ומשמנים תבנית שקעים 2. מערבבים בקערה את התמרים והמים. מצננים כ-10 דקות. 3. טורפים בקערה נפרדת את הביצים עם הסוכר, היוגורט והחמאה ומוסיפים את התמרים. 4. מערבבים יחד את החומרים היבשים, מוסיפים לקערה ומערבבים קצרות לבלילה אחידה. 5. מחלקים את הבלילה בין השקעים ואופים כ-18 דקות או עד שקיסם הננעץ בעוגות יוצא יבש. אגב, אני מחליפה את החמאה בחמאת עיזים או בשמן. בכלל אפשר חצי כמות שמן וחצי כמות רסק תפוחים. הכי חשוב בקאפקייקס זה לא לערבב יותר מידי. וזה מתכון של פיליס גלזר: "סופר- מאפין" חומרים: 1 כוס קמח מלא מנופה, או חצי כוס קמח כוסמין מלא וחצי כוס קמח לבן 1 כפית אבקת אפיה חצי כפית אבקת סודה לשתיה 1 כפית קינמון רבע כפית אגוז מוסקט טחון חצי כפית מלח 1 כוס שיבולת שועל להכנה מהירה 1 כוס יוגורט- רצוי מחלב בופלו, יוגרט ביו, יוגורט כבשים או ריוויון 1 ביצה או 2 חלבונים טרופים חצי כוס שמן קנולה חצי כוס סוכר דמררה או רבע כוס סוכר דמררה ורבע כוס דבש חצי כוס חמוציות, רצוי ממותקות ברכז תפוחים או בסירופ מייפל שליש כוס אגוזי מלך קצוצים דק 1 תפוח עץ אדום גדול בקליפתו נקי מליבה ומגרעינים וקצוץ דק (כ-1 כוס) 1 כף מיים פושרים או חמים הכנה: 1. מחממים תנור ל-180. משמנים תבנית שקעים או מרפדים במנג'טים. 2. מנפים לקערה: קמח, א. אפיה, א. סודה, קינמון, אגוז מוסקט ומלח. 3. מערבבים בקערה קטנה את הקווקאר עם היוגורט ומשהים 3 דקות מוסיפים לתערובת ביצה, שמן, סוכר ומערבבים. 4. יוצקים את תערובת הקוואקר לקערה עם המרכיבים היבשים ובעזרת מזלג מערבבים קלות (לא טורפים!) לתערובת חלקה. 5. מוסיפים לבלילה את החמוציות, אגוזי המלך והתפוח. אם התערובת סמיכה מידי- מוסיפים את כף המיים הפושרים. 6. ממלאים את השקעים בבלילה עד 4\3 מגובהם ואופים כ-18-20 דקות עד שקיסם שנכנס לעוגה יוצא יבש. אפשר להקפיא את המאפינס עד שבועיים, להפשרה מחממים כמה שניות במיקרו או בטוסטר אובן. אגב, את לא חייבת להוסיף אגוזים. אפשר להחליף אותם בשקדים מולבנים או אפילו בפתיתי שוקולד, פתיתי שוקולד חרובים, צימוקים, תערובת פירורים (קמח, חמאה קרה, סוכר, קצת קינמון או וניל או שניהם
מערבבים יחד בידיים עד שיש פירורים מהעסק ופשוט בוזקים מעל כל מאפין- יוצא טעים ונאה מדהים). זה היה ארוך...
 

dolly2

New member
המון תודה

אני אנסה כידוע, פה קאפ קייקס זה חלק אינטגרלי מהתרבות צריך להשתלב
 
למעלה