יש לי דווקא שני מתכונים
לקאפקייקס מ"מנטה" האחרון, אז הזכויות שמורות להם, קחי בחשבון שאת אלה טרם ניסיתי
קאפקייקס תפוחים, דבש וג'ינג'ר: חומרים: 3 ביצים בינוניות חצי כוס סוכר חום חצי כוס דבש 120 חמאה מומסת חצי כוס תה מוכן, בטמפרטורת החדר 1 כפית ג'ינג'ר טרי, קצוץ דק 1 שקיק אבקת אפיה קורט מלח 2 כוסות קמח מלא לעוגות, מנופה 2 תפוחים בינוניים, קלופים, מגולענים וחתוכים לקוביות קטנות הכנה: 1. מחממים את בתנור ל-180 ומשמנים תבנית שקעים 2. טורפים את הביצים עם הסוכר והדבש בקערה, מוסיפים את החמאה, התה והג'ינג'ר ומערבבים. 3. מערבבים יחד את החומרים היבשים. מוסיפים לקערה ומערבבים קצרות לבלילה אחידה. מוסיפים את התפוחים ומערבבים קלות. 4. מחלקים את הבלילה בין השקעים ואופים כ-18 דקות או עד שקיסם הננעץ בעוגות יוצא יבש. קאפקייקס תמרים: חומרים: 1 כוס תמרים מגולענים, קצוצים גס חצי כוס מיים רותחים 3 ביצים בינוניות טרופות חצי כוס סוכר חום חצי כוס יוגורט 3% 120 גר. חמאה מומסת 2 כוסות קמח מלא לעוגות, מנופה 1 שקיק אבקת אפיה קורט מלח 1 כפית כינמון או הל טחון הכנה: 1. מחממים תנור ל180 ומשמנים תבנית שקעים 2. מערבבים בקערה את התמרים והמים. מצננים כ-10 דקות. 3. טורפים בקערה נפרדת את הביצים עם הסוכר, היוגורט והחמאה ומוסיפים את התמרים. 4. מערבבים יחד את החומרים היבשים, מוסיפים לקערה ומערבבים קצרות לבלילה אחידה. 5. מחלקים את הבלילה בין השקעים ואופים כ-18 דקות או עד שקיסם הננעץ בעוגות יוצא יבש. אגב, אני מחליפה את החמאה בחמאת עיזים או בשמן. בכלל אפשר חצי כמות שמן וחצי כמות רסק תפוחים. הכי חשוב בקאפקייקס זה לא לערבב יותר מידי. וזה מתכון של פיליס גלזר: "סופר- מאפין" חומרים: 1 כוס קמח מלא מנופה, או חצי כוס קמח כוסמין מלא וחצי כוס קמח לבן 1 כפית אבקת אפיה חצי כפית אבקת סודה לשתיה 1 כפית קינמון רבע כפית אגוז מוסקט טחון חצי כפית מלח 1 כוס שיבולת שועל להכנה מהירה 1 כוס יוגורט- רצוי מחלב בופלו, יוגרט ביו, יוגורט כבשים או ריוויון 1 ביצה או 2 חלבונים טרופים חצי כוס שמן קנולה חצי כוס סוכר דמררה או רבע כוס סוכר דמררה ורבע כוס דבש חצי כוס חמוציות, רצוי ממותקות ברכז תפוחים או בסירופ מייפל שליש כוס אגוזי מלך קצוצים דק 1 תפוח עץ אדום גדול בקליפתו נקי מליבה ומגרעינים וקצוץ דק (כ-1 כוס) 1 כף מיים פושרים או חמים הכנה: 1. מחממים תנור ל-180. משמנים תבנית שקעים או מרפדים במנג'טים. 2. מנפים לקערה: קמח, א. אפיה, א. סודה, קינמון, אגוז מוסקט ומלח. 3. מערבבים בקערה קטנה את הקווקאר עם היוגורט ומשהים 3 דקות מוסיפים לתערובת ביצה, שמן, סוכר ומערבבים. 4. יוצקים את תערובת הקוואקר לקערה עם המרכיבים היבשים ובעזרת מזלג מערבבים קלות (לא טורפים!) לתערובת חלקה. 5. מוסיפים לבלילה את החמוציות, אגוזי המלך והתפוח. אם התערובת סמיכה מידי- מוסיפים את כף המיים הפושרים. 6. ממלאים את השקעים בבלילה עד 4\3 מגובהם ואופים כ-18-20 דקות עד שקיסם שנכנס לעוגה יוצא יבש. אפשר להקפיא את המאפינס עד שבועיים, להפשרה מחממים כמה שניות במיקרו או בטוסטר אובן. אגב, את לא חייבת להוסיף אגוזים. אפשר להחליף אותם בשקדים מולבנים או אפילו בפתיתי שוקולד, פתיתי שוקולד חרובים, צימוקים, תערובת פירורים (קמח, חמאה קרה, סוכר, קצת קינמון או וניל או שניהם
מערבבים יחד בידיים עד שיש פירורים מהעסק ופשוט בוזקים מעל כל מאפין- יוצא טעים ונאה מדהים). זה היה ארוך...