עוד נצחון למוסלמים, [ יהודים עזרו לו]

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל

לניו יורק יש ראש עיר מוסלמי ראשון, סוציאליסט ראשון - וגם אנטי-ישראלי ראשון. למרות זאת, 33% מיהודי העיר תמכו בו,​

לעומק

Well-known member

לניו יורק יש ראש עיר מוסלמי ראשון, סוציאליסט ראשון - וגם אנטי-ישראלי ראשון. למרות זאת, 33% מיהודי העיר תמכו בו,​

נראה שהיהודים כבר לא מזדהים עם ישראל.
או אפילו אוהבים לשנוא את ישראל.

ואם אנו רוצים השפעה באמריקה,
אז צריך להשקיע המון בפיתוח קשרים עם היהודים שם.
לאו דווקא דרך קהילות.
אלא דרך היהודי הפשוט.
שישמח שהוא יהודי, שיהיה גאה בזה

Harrington

Well-known member
מנהל
נראה שהיהודים כבר לא מזדהים עם ישראל.
או אפילו אוהבים לשנוא את ישראל.
אני לא בטוח שהמילה "כבר" רלוונטית כאן. מאז ומתמיד יהודים רבים בארצות הברית נטו להצביע בעד הדמוקרטים, גם אם הרפובליקנים בדרך כלל נחשבים יותר תומכי ישראל. זו הפעם הראשונה לעניות דעתי שהנושא נבחן מקרוב כל כך, ברמה המוניציפלית. במילים אחרות, אני ממש לא בטוח שמצב בו כשליש מיהודי ארה"ב פחות מתעניינים בישראל ויותר במה שמתרחש בעיר בה הם מתגוררים, הוא באמת חדש.
ואם אנו רוצים השפעה באמריקה,
אז צריך להשקיע המון בפיתוח קשרים עם היהודים שם.
לאו דווקא דרך קהילות.
אלא דרך היהודי הפשוט.
שישמח שהוא יהודי, שיהיה גאה בזה
יש משרדי ממשלה שלמים שעוסקים בעניין. אולם יש בעיות מובנות עם הדבר כמו למשל, לא כל אלו שמשתייכים רשמית ל"יהדות ארה"ב" אכן יהודים בכלל, כמו למשל, התרחקות הצעירים מתמיכה במדינת ישראל, כמו למשל התעקשות הקהילות להציג דרישות לישראל שזו האחרונה לא מוכנה לקיים וציבור תושביה לא תומך בהן.
אז אמנם ציינת שצריך לפעול ישירות מול היהודי ולאו דווקא דרך הקהילות, אבל בתכל'ס לא רק שזה קשה יותר מטבע הדברים (שכן אין גוף ריכוזי מולו ניתן לפעול), אלא שכמובן לקהילות עדיין יש השפעה לא מבוטלת שכלל לא בטוח שניתן לעקוף אותה.

לעומק

Well-known member
אני לא בטוח שהמילה "כבר" רלוונטית כאן. מאז ומתמיד יהודים רבים בארצות הברית נטו להצביע בעד הדמוקרטים, גם אם הרפובליקנים בדרך כלל נחשבים יותר תומכי ישראל. זו הפעם הראשונה לעניות דעתי שהנושא נבחן מקרוב כל כך, ברמה המוניציפלית. במילים אחרות, אני ממש לא בטוח שמצב בו כשליש מיהודי ארה"ב פחות מתעניינים בישראל ויותר במה שמתרחש בעיר בה הם מתגוררים, הוא באמת חדש.

יש משרדי ממשלה שלמים שעוסקים בעניין. אולם יש בעיות מובנות עם הדבר כמו למשל, לא כל אלו שמשתייכים רשמית ל"יהדות ארה"ב" אכן יהודים בכלל, כמו למשל, התרחקות הצעירים מתמיכה במדינת ישראל, כמו למשל התעקשות הקהילות להציג דרישות לישראל שזו האחרונה לא מוכנה לקיים וציבור תושביה לא תומך בהן.
אז אמנם ציינת שצריך לפעול ישירות מול היהודי ולאו דווקא דרך הקהילות, אבל בתכל'ס לא רק שזה קשה יותר מטבע הדברים (שכן אין גוף ריכוזי מולו ניתן לפעול), אלא שכמובן לקהילות עדיין יש השפעה לא מבוטלת שכלל לא בטוח שניתן לעקוף אותה.
הוא אמר דברים ממש אנטי ישראלים.
אז גם אם הוא יפנה את הזבל יותר טוב.
לא נראה לי שהייתי מצביע לו.

Harrington

Well-known member
מנהל
הוא אמר דברים ממש אנטי ישראלים.
אז גם אם הוא יפנה את הזבל יותר טוב.
לא נראה לי שהייתי מצביע לו.
אין מחלוקת בינינו. אבל דעותינו לא מחייבות את תושבי העיר ניו יורק ובוודאי לא את אלה מקרבם שפחות מזדהים עם מדינת ישראל לכתחילה. לא נתת בתגובתך זו מענה לשאלת המילה "כבר" בפוסט הקודם שלך, אם אכן היא במקום או שבס"ה מדובר בדפוס הצבעה ישן ושגרתי שאין בו כל חדש, גם אם הפעם צפינו בו דרך זכוכית מגדלת.

לעומק

Well-known member
אין מחלוקת בינינו. אבל דעותינו לא מחייבות את תושבי העיר ניו יורק ובוודאי לא את אלה מקרבם שפחות מזדהים עם מדינת ישראל לכתחילה. לא נתת בתגובתך זו מענה לשאלת המילה "כבר" בפוסט הקודם שלך, אם אכן היא במקום או שבס"ה מדובר בדפוס הצבעה ישן ושגרתי שאין בו כל חדש, גם אם הפעם צפינו בו דרך זכוכית מגדלת.
המילה כבר מציינת שפעם פעם היהודים הזדהו איתנו נניח בשנות ה50.
והיום לא.
זה לא בדיוק מציין את השנה שזה השתנה..

אבל זה לא קריטי..
זה כנראה תהליך, שבו היהודים נטמעים באוכלוסיה הכללית..
וישראל רק גורמת להם פאדיחות.

כאילו הרפורמים איכשהו מרגישים יהודים.
אבל יש יהודים, שזה בכלל לא מעניין אותם.
חוצ מזה שזה פרט טרוויה בשורשי המשפחה שלהם.

זה מהכרות מועטה שלי עם כמה אמריקאים יהודים שעלו בסוף לארץ

Harrington

Well-known member
מנהל
המילה כבר מציינת שפעם פעם היהודים הזדהו איתנו נניח בשנות ה50.
והיום לא.
זה לא בדיוק מציין את השנה שזה השתנה..
אז זהו, שאני לא בטוח שזה נכון :). משמעות המילה "כבר" ברורה לכתחילה. הדיון הוא על נכונותה בהקשר הזה.

שתי טענות לי נגד השימוש במילה הזאת:
א. עד היום בחנו את הדברים בעיקר ברמה הלאומית-פדרלית ופחות ברמה המוניציפלית.
ב. גם במישור הלאומי-פדרלי אין חדש בדפוס ההצבעה הזה וראינו את זה בעבר.

לעומק

Well-known member
אז זהו, שאני לא בטוח שזה נכון :). משמעות המילה "כבר" ברורה לכתחילה. הדיון הוא על נכונותה בהקשר הזה.

שתי טענות לי נגד השימוש במילה הזאת:
א. עד היום בחנו את הדברים בעיקר ברמה הלאומית-פדרלית ופחות ברמה המוניציפלית.
ב. גם במישור הלאומי-פדרלי אין חדש בדפוס ההצבעה הזה וראינו את זה בעבר.
חחח.
בסדר, בוא נסכים שלא להסכים:)

אמממ.. כי עצם זה שזה נמצא בחדשות, זה מראה שיש חידוש בכך..
אבל זה לא כזה משנה

Harrington

Well-known member
מנהל
עצם זה שזה נמצא בחדשות, זה מראה שיש חידוש בכך..
זה בוודאי לא נכון. בכל אופן לא באופן גורף וודאי. התקשורת לגמרי יכולה לדווח על משהו גם אם קרה בעבר. אמנם היה נחמד אם הייתה מציינת זאת, אבל ברמת הרדידות האין-סופית של התקשורת הישראלית, היא גם לגמרי מסוגלת לדווח על משהו כחדשני לחלוטין גם אם אירע 77 פעמים קודם לכן.
אבל זה לא כזה משנה
זה נכון :). אבל סתם מעניין וכן 'חשוב' (הכל יחסי כזכור, ע"ע א.א.) אם זאת מילת מפתח בפוסט שלך למעלה (זה שהתחיל את כל הדיון הזה).

lemner40

Well-known member

1. אלו בחירות לראשות עיר, לא לנשיא ארצות הברית
וכל תושב צריך לבחור את האדם שיהיה ראש העיר הכי טוב, בלי קשר לדתו.
מי שידאג שהעיר תהיה נקייה , מסודרת, תתפתח
תראו בנתניה, כבר 40 שנה תושבי נתניה בוחרים בראשת עיר, עברינית, אבל עשתה פלאות לעיר
וממשיכים לבחור בה.
2. הרוב הגדול של יהודי ארצות הברית הם דמוקרטים
והם יצביעו לכל מועמד דמוקרטי
בדיוק כמו שכל הביביסטים מצביעים נגד עצמם ובעד ביבי למרות שהוא הורס את מדינת ישראל
3. רוב האמריקאים וגם היהודים (וגם שאר תושבי העולם וגם רוב הישראלים) מתנגדים למה שביבי עשה בשנה וחצי האחרונות
כבר שנה וחצי ביבי המשיך את המלחמה ורצח עשרות אלפים רק כדי להשאר על הכסא
בניגוד לכל היגיון או מוסר
ונכון שיהודים ימשיכו להיות מוסריים, גם אם זה אומר להיות נגד ישראל.
להיות נגד מה שישראל עשתה בשנה וחצי האחרונות ולהיות נגד ביבי וממשלת ישראל = להיות בן אדם מוסרי
4. ישראל איבדה את העולם וגם את האמריקאים וגם את יהודי העולם
הסוכן הקטארי ממשיך להרוס את ישראל מבפנים ומבחוץ
5. ההיסטוריה של ה50 השנה האחרונות מוכיחה, שאחרי כל נשיא רפובליקאי מבחר נשיא דמוקרט הפוך
הנשיא הבא של ארצות הברית יהיה דומה לו ברעיונות ובגישה נגד כיבוש ובעד מדינה פלסטינאית
6. אם ישראל לא תתנתק מהפלסטינאים ותקים מדינה פלסטינאית
היא לא תתקיים עוד הרבה שנים
עוד 3 שנים יהיה נשיא דמוקרט ואז ישראל תצטרך להחליט מה עדיף לה,
להשאר ימין קיצוני, או לחבור אל העולם ולהקים מדינה פלסטינאית
7. בסוף תגידו תודה לסוכן הקטארי, שכבר שנים פועל בעד החמאס ונגד ישראל.

Harrington

Well-known member
מנהל
4. ישראל איבדה את העולם וגם את האמריקאים וגם את יהודי העולם
רק נזכיר ש'איבוד העולם' זה נוהל קבוע שמתרחש כל אימת שישראל קמה להגן על עצמה בדרכים שלא תמיד מוצאות חן בעיני המערב הבינלאומי. אין בזה הרבה חדש ולמעשה אם נבחן את הדברים נכוחה, בכלל לא בטוח שאכן "ישראל איבדה את העולם". כך למשל ראינו באירוויזיון האחרון שהציבור הרחב לגמרי עם ישראל, על אף שהממסד פחות בתקופה זו וזאת רק דוגמה אחת.

לגבי "יהודי העולם", מדובר בתהליך ארוך שנים שאין בו שום דבר חדש. הוא (או תשומת הלב לעניין) נובע גם מהקישור שעושה העולם האנטישמי בין יהודים לתומכי ישראל שלא תמיד על דעתם, מה שמעצבן אנשים ובוודאי כך כשיש לזה השלכות מעשיות (כמו התגברות האנטישמיות למשל).
ביחס למה שמכונה 'יהדות ארצות הברית', כאמור מדובר בתהליך ארוך שנים שנובע בעיקר מכך שההנהגה שם סברה שבכוחה להציג דרישות למדינת ישראל מה עליה לעשות במדינה פנימה, גם אם זה סותר את עמדת (רוב) תושבי מדינת ישראל גופא.

"הסוכן הקטארי" כהגדרתך המגוחכת לימד גם בעניין הזה שבניגוד גמור לשקרי משמיציו, הוא דווקא עומד לא רע בפרץ ולא מוכן להיכנע לגורמים חיצוניים* כאשר זה מנוגד לטובת המדינה או רצון הציבור היהודי שמתגורר בה.

* אמנם יש בעיה להגדיר יהודים כ"גורמים חיצונים" למדינת ישראל, אך לצורך העניין והדיון.

Harrington

Well-known member
מנהל
7. בסוף תגידו תודה לסוכן הקטארי, שכבר שנים פועל בעד החמאס ונגד ישראל.
מעניין כמה שנים מחנה הרל"ב ירוץ עם השקרים האלה. בינתיים לא עושה רושם שהוא קולט שלא באמת קונים את הלוקשים האלה שלו. אולי אם ראש הממשלה הנבחר ינצח גם את הבחירות הבאות בפער גדול ייפול למחנה סוף סוף האסימון? מסופקני. סביר יותר להניח שנשמע 1,001 תירוצים לאותו נצחון, נראה את המחנה לא מקבל את רצון הבוחר (על אף שלפני כן כמובן יצווח שהצד השני צפוי לנהוג כך על אף שאין לכך כל בסיס) ובעיקר נראה אותו ממשיך עם השקרים הללו למצער עד שראש הממשלה יפרוש מהפוליטיקה ו/או יילך לעולמו, וככל הנראה עוד זמן רב לאחר מכן גם :cool:.

למעלה