עוד יומיים...הנה עוד מתכונים:

עוד יומיים...הנה עוד מתכונים:

שני מתכונים שיכולים לעזור לאלה שעדיין לא סגרו תפריט לסדר ומתלבטים:אורז מעניין, עם פול ירוק שעכשיו בשיאו וקינוח משגע עם מלון, שעכשיו, בתחילת העונה קטנטן, ממזר וטעים: אורז בסמטי בעשבי תיבול ופול ירוק (6 מנות) המצרכים- 2 כוסות אורז בסמטי 3 כוסות מים רותחים 3 כפות שמן זית 1 בצל קצוץ 2 שיני שום כתושות מלח, פלפל, אגוז מוסקט, עלי דפנה, פלפל אנגלי ¾ כוס עשבי תיבול טריים קצוצים (בזיליקום, שמיר, אורגנו, עירית וכו`) 1 כוס פול ירוק טרי, קלוף, גם מציפתו הדקה, וחלוט במים אופן ההכנה- · מחממים את שמן הזית בסיר, מאדים את הבצל והשום. · מוסיפים את כל התבלינים, למעט עשבי התיבול הטריים, ומטגנים במשך 3-4 דקות. · מוסיפים את האורז ומטגנים עוד 4 דקות. · מוסיפים את המים הרותחים, מביאים לרתיחה חוזרת, מכסים ומבשלים על אש נמוכה 20 דקות. · מכבים את האש ומשהים 5 דקות. בעזרת מזלג ``פותחים`` את האורז בעדינות, מוסיפים את עשבי התיבול הטריים והפול ומגישים חם. כדורי מלון בנענע ובוודקה (4 מנות) המצרכים: 3 מלונים 1/2 חב` נענע קצוצה 1/2 כוס וודקה 2-3 כפות סוכר מיץ וזסט מלימון אחד אופן ההכנה: חוצים את המלונים ומרוקנים את הגרעינים. בעזרת כף פריזיאן, מוציאים כדורי מלון לתוך קערה. משתדלים לנצל כמה שיותר בשר מלון, בכדי להקטין את הפחת. ( במידה ואין כף פריזיאן- לקלף את המלון, לחצות ולגלען אותו ולחתוך לקוביות קטנות). להוסיף למלון שבקערה וודקה, לימון וזסט, סוכר ונענע קצוצה. לערבב היטב ולשמור בקירור 4 שעות לפחות. להגיש צונן מאוד בעיטור עלי נענע טריים.

bali

New member
מנהל
לגבי המלונים H-)

עשיתי פעם את הקינוח הזה עם קואנטרו (ליקר תפוזים חזק וטוב) במקום הוודקה. ליום ההולדת שלי לפני שנה. יצא מ-ע-ו-ל-ה. אני שוקלת לנסות שוב עם וודקה. בכל אופן, אורן, תודה שהזכרת לי דברים טובים ואני באמת ממליצה לכולם לנסות! חג שמח, ענבל.

למעלה