עוד דברים שאי אפשר להעביר בתרגוםX4

יפעת28

New member
עוד דברים שאי אפשר להעביר בתרגוםX4

שמתם לב שJK נותנת שמות בעלי משמעות ומתישהו בספר משתמשת בשם או בפועל בעלי המשמעות? למשל, פאנג, הכלב האימתני של האגריד. בספר הרביעי כשמתואר הדרקון, פתאום מתוארות המלתעות שלו כFANGS או למשל השימוש בפועל CROUCH כאשר היא בהחלט יכלה להשתמש ב- BEND DOWN או ב- DUCK. או שנג`יני, הנחשה SLYTHERED על הרצפה, שזה מזכיר לנו את סלית`רין (הזחילה של הנחש אם אינני טועה). אם יש למישהו עוד דוגמאות מעניינות, הן תתקבלנה בברכה.

js42

New member
אין לי עוד כרגע...

אבל גם אני שמתי לב לאלה שהזכרת. לFANG שמתי לב דווקא בעיקר בעגיל. ואגב הכלב FANG - תכונה מענגת נוספת בספרים - קריצות למבחר הסיפורת האנגלית לילדים ולנוער, בתוספת איזה סרט או שניים. (יצא לך לראות את ``DEAD POETS` SOCIETY``? או את ``לבירינת?``) אגב, SLITHERING (הפועל שמשמעו זחילה כמו נחש, אבל גם גלישה/התדרדרות, כמו במדרון מושלג) נכתב ב-I. חלק נכבד מהשמות, משמעותם הכפולה היא צלילית, אך הכתיב שונה מהמילה ה``אמיתית``. כך גם בחלק מהמלים הלטיניות. מועדים לשמחה js42

יפעת28

New member
את ``לבירינט`` לא, ותזכיר לי איך

קראו בעברית ל``dead poet`s society``??? אלו סרטים משנות השמונים, המחצית השניה שלהם אם איני טועה, כך שיש סיכוי גדול שראיתי לפחות את השני. מה בספר קורץ לסרטים הללו?

js42

New member
קריצות תרבותיות X4

הספרים מלאים כאלו. שם הסרט בעברית - למיטב זכרוני - ``ללכת שבי אחריו``. השעור של מודי על הקללות הבלתי חוקיות מזכיר מאוד את השעור עם טוד. למיטב זכרוני גם השעור על CAPTAIN, MY CAPTAIN זוכה לקריצה, כשסנייפ החליף את לופין. לבירינת -הדמיון הוא בעיקר בסגנון, אבל זאת לא אוכל להסביר בלי להרוס את הסרט. רוצי לראות! הנסון במיטבו, אם לא מעבר לכך. שני פרטים קטנים: לאחת הדמויות בלבירינת - מפלצת מטופשת למדי וחביבה מאוד - קוראים ``לודו``, ואילו לגמד שהגיבורה פוגשת קוראים הוגל, אבל הנסיך קורא לו בזלזול ``הוגוורטס``. אגב - זה יהיה חצוף לכתוב לך באימייל? - פשוט לא הכל קשור להארי פוטר:)

יפעת28

New member
אין בעיות

זהו, הסרט הראשון הוא באמת ההוא עם רובין וויליאמס ועם ``קארפה דיאום``, הוא יצא בשנת 1989.

js42

New member
איזה כיף!

שיש פה עוד מישהו שכבר ידע לקרוא אז:) (שלא לומר לדבר)

למעלה