עוד איש דת נוצרי נרצח בעירק

salt of earth

New member
עוד איש דת נוצרי נרצח בעירק../images/Emo16.gif

את הידיעה הזאת לא תמצאו ברשתות השידור הערביות ביום שבת הקודם 5/4/2008 ובשעה 11.00 בבוקר נורו יריות לכיוון ביתו של האב יוסף עאדל עבודי ופגעו בו ורצחו בו בעוד התכוון לצאת לכיוון הכנסייה שלו וזה היה מול עיניה של אישתו והילדים שלו. הוא נולד בשנת 1960 והיה לכומר בשנת 1998, היה האב הרועה של כנסייה אל דוורה עד שהיא הוחרבה בפיצוץ מטען ואחרי זה עבר לכנסייה מאר בוטרוס ובולוס. האפיפיור הביע את כאבו הגדול לנוכח הרצח, ושלח איגרת תנחומים לבישוף של הסריאן האורתודוקסים, והוא התפלל גם למען שיימצא העם העירקי את דרך השלום כדי לבנות חברה צודקת וסובלנית. האב עבודי מצטרף לשורה של חללים מאנשי הדת הנוצריים בעירק שקיפחו את חייהם בשל דתם, האחרון בהם היה הבישוף רחו. تؤكد الأخبار الواردة من بغداد نبا اغتيال الأب يوسف عادل عبودي، كاهن كنيسة مار سويريوس الأنطاكي لسريان الأرثوذكس الكائنة في الحي العقاري ببغداد والذي قتل اليوم السبت المصادف 5/4/2008 وفي الساعة الحادية عشرة صباحا اثر إطلاق نار من مسدس كاتم للصوت أمام باب منزله الكائن في منطقة شقق زيونة وأمام أنظار زوجته وأولاده من قبل جماعة مسلحة مجهولة. والكاهن الشهيد الاب يوسف عبودي من مواليد 1960 رسم كاهنا عام 1998، كان راعي كنيسة الدورة إلى حين تفجيرها قبل سنتين حيث انتقل بعد ذلك إلى كنيسة مار بطرس وبولص وقبل ثلاثة أشهر يصبح كاهنا لكنيسة مار سويريوس الأنطاكي المفتتحة حديثا في حي العقاري ببغداد. هذا وستقام مراسيم التأبين والدفنة الأحد في بغداد. في الفاتيكان اعرب البابا بنديكتوس السادس عشر عن "المه الشديد" للحادث في برقية تعزية وجهها الى راعي ابرشية السريان الارثوذكس في بغداد. وقد صلى البابا ايضا لكي "يجد الشعب العراقي طريق السلام لبناء مجتمع عادل ومتسامح". شهداء المسيحية في العراق إهداء إلى كل مسيحيي العراق pps
‘‘ولا تخافوا من الذين يقتلون الجسد، ولكن النفس لا يقدرون أن يقتلوها. بل خافوا بالحري من الذي يقدر أن يُهلك النفس والجسد كليهما في جهنَّم
הוא עבר למקום טוב יותר עם אלוהינו
יהי זכרו ברוך והרבה נחמה למשפחתו ולקהילה הנוצרית בעירק

michaeld1

New member
זכר צדיק לעד ../images/Emo16.gif

מנוחתו בשלום ליד האדון ישוע
(טוב להן, לרשתות השידור הערביות, ובמיוחד לאלג'זירה, להתעלם מרצח נוצרים חפים מפשע, ע"י טרוריסטים איסלאמיים)

ד ר א ל

New member
יש משהו תמוה באמירת המילים "חף מפשע"

הרי כאשר מצהירים שאדם הוא חף מפשע אבל נרצח.. כאילו מצהירים: אין צדק מופתי בעולם, משמע אלהים לא בסדר! אלהים לא פועל בצורה הנכונה. האם זה הנכון? שאנשים שקורה להם משהו מסויים ניתן להגיד עליהם שהם חפים מפשע? לא יודע מהי עמדת הנצרות אבל נדמה לי שהיא מכירה בכך שיש צדק מופתי בעולם. והאלהי פועל בצורה מושלמת. אגב אני קורא עכשיו ספר של דוסטוייבסקי והוא מזכיר כמה דברים על אודות מנזר שאחד הגיבורים מתגורר בו, אחד הישישים במנזר אומר שהנזירים צריכים להפנים את הידיעה שהם החוטאים הגדולים, וקירות המנזר מגינות עליהם.. (מקווה שהזיכרון שלי לא מסלף יותר מדי). יש סיפור נאה על נזיר שהאשימו אותו בכך שגנב ספר (ובאותם ימים הספרים היו יקרי מציאות עד מאד) אותו נזיר לא טען כנגדם" אני חף מפשע, מישהו אחר הוא הגנב.. התוודה על חטאו באומרו שבוודאי יש לאלהים מסר להעביר לו. סבל את העונש שנקבע לו ללא תלונה. לאחר זמן אותו נזיר שגנב את הספר התעוור ואף רפואה לא עזרה לו, עד שהגיע אל אותו נזיר צדיק והוא ריפא אותו. לא זוכר מאיפה המקור, שם זה מסופר הרבה יותר יפה,

My Shepherd

New member
../images/Emo23.gifלא ממש..העולם פה הוא ממלכת השטן

והשטן פועל ומושל בחלק גדול מהאנושות בעולם זה, ולכן יש רוע, כי השטן התמרד על אלוהים והחטא נכנס לעולם עם אדם וחווה, ומאז נקבעו מועדים ליום הדין, שבינתיים לכל אדם יש את חופש הבחירה כי אלוהים לא רוצה שנהיה רובוטים או נחיה באילוץ, אפשר בהחלט לבחור בטוב ובאור, ולדעת ביום הדין מהיום, אם נעמוד עם הידיעה והבטחון ששמנו נרשם בספר החיים או... הרחק לאגם האש והסבל.

Dexter5

New member
אבל מי אמר שכל אחד שנהרג - נהרג כחלק מעונש

כלשהו ?

ד ר א ל

New member
לא דיברתי על עונשים, אך אני יודע ש

אלהים לעולם לא העניש ולא יעניש מעולם בריה שהיא. אלהים אהבה הוא.

My Shepherd

New member
../images/Emo23.gifאלוהים כן העניש..

הלא תעניש את ילך כשהוא סוטה מהדרך הנכונה..הלא תנזוף ותתעצבן עליו מהפחד כי יפגע בעצמו.. אנחנו בני אלוהים וכשאנו סוטים מהדרך לפעמים אלוהים מעניש.. ואם פוגעים בבניו אז אלוהים לא שותק.. הוא מבקש שאנו נתנהג באהבה וסובלנות תמיד כי המלחמה כשצריך רק הוא מנהל..במקומנו.

ד ר א ל

New member
מצער לשמוע את הדברים

הלוואי והיו בנמצא הורים אוהבים, האוהבים את ילדיהם.. משום מה נראה לי ש"הורה אוהב" לא מעניש את ילדו. ולא יתעצבן עליו לעולם. וגם לא יפחד שיקרה משהו לילד כי אותו הורה בוטח ביטחון מוחלט באביו שבשמיים שאהבה הוא - אהבה מנצחת כל. אביא קטע קצר שפותח את הספר "והנה הוא בא" מאת הסופר שלמה קאלו שיצא בהוצאת דע"ת (ספר שמספר על אלהים שהתאנש ולבש בשר ובא להושיענו, ספר זה יסעיר, יזעזע, יקרא תיגר, יטלטל ולא יחוויר עם הזמן ולא יישכח.) : "אלהים שהוא אהבה, שהוגדרה על ידי אחד משליחיו היותר מחוננים '...אם תהיה לי אמונת אמת איתנה עד להעתיק הרים ממקומם ואין בי אהבה, הייתי כּאַיִן. ואם אחלק כל רכושי לעניים, ואם אקריב גופי ואעלנו על המוקד לקידוש השם - ואין בי אהבה, דבר זה לא יועילני... ' (איגרת ראשונה לקורינתים פרק 13), אלהים שלא העניש מעולם, איננו מעניש ולא יעניש בריה שהיא, ודאי לא יִשָּטֵף עברת-זעם, שכן 'אילו זעם אלהים להרף עין - היה היקום נחרב תחתיו" (ג'וליאן מנורוויץ', 'התגלות האהבה האלהית' הוצאת 'פינגווין' שנת 1966, פרק 49) - בעלות שוועתו של האדם, הכּלֶה באש תאוותיו, המיוסר במאפלת יצריו - לבש בשר ויֵרד אל המשוועים, ויהי כאחד מהם, להקל על סבלם, לשאת את מכאובם ולנסות, חזור ונסה, להחזירם תשובה השלמה." ואם הוזכר אותו קטע נפלא של שאול הטרסי על האהבה נזכיר גם שהוא אומר שם: "...האהבה מארכת אף... לא תבקש אשר לה ולא תתמרמר ולא תחשוב הרעה... את כל תישא את כל תאמין את כל תקווה את כל תסבול". - קיצרתי בדברים. האם יש בינינו מישהו שיכול להעיד על עצמו שאוהב הוא לפי תיאור זה?

My Shepherd

New member
../images/Emo23.gifיש בנמצא הורים אוהבים ואני חושבת שעונש זה

חינוך! כמוןבן לא עונש של כאב או השפלנ חלילה.. לחנך משמע שאתה אוהב כי אם לא תחנך משמע שלא איכפת לך..

דהאמא

New member
אני מסכים ../images/Emo45.gif

גם אני חושב שעונש זה רע מפני שעונש לא מלמד את הילד כיצד עליו לנהוג, אלא רק כיצד עליו לא לנהוג. לכך מתווספת העובדה שעונש כורך בחובו השפלה של הילד ותזכורת עבורו כמה הוא קטן וחלש בעולם. הייתי מצפה מהורה אוהב שידע להדריך את ילדו ללא שימוש בעונשים ורק תוך חיזוק התנהגות חיובית ורצויה; עוד יותר מכך, הייתי מצפה מאלוהים שלא להעניש אף פעם אלא לעמוד מאחורי האהבה הבלתי-מותנית שהוא מצהיר שהוא דוגל בה בברית החדשה, ולקבל את הטוב והרע, מבלי לדרוש שינוי.

My Shepherd

New member
../images/Emo23.gifאלוהים הוא אהבה אך גם קדוש וטהור

ואינו יכול לקבל חטא או רוע אחרת מה נבדל הוא מאדם? לכן כל יצר של רוע או חטא חייב לעבור טיהור בטרם נוכל להגיד שכולנו אהבה.. ובכוחנו אנו לא נוכל להתנער מהיצר האנושי..ולכן נדרש הכוח האלוהי שמדריך ומטהר אך מי שבוחר לעשות רע ולחיות בחטא, אז חייב ניעור אחרת יגיע לגיהנום ואם לא ינוער סימן שאלוהים לא איכפת לו ממנו ורק אז אלוהים מפר את רעיון האהבה הבלתי מותנית.. כי אכן מקבל אותנו כמו שאנו אך ברגע שאנו פונים אליו ומצהירים אמונה ואהבה צריכים לחיות על פי זה ואם סוטים, אז עלולים לאבד את החיי הנצח שמובטחת לנו ואלוהים ברוב אהבתו לא ירשה לנו לאבד ולכן מנער ומרשה בנסיונות להגיע.. בכל מקרה ציטטתם את המקומות שמדברים על אהבה וקבלה וזה מעולה, אך למה לפסוח על הפסוקים הרבים שמדברים על נזיפה והצורך בחינוך ובלרסן ולהעניש בשעת הצורך אפילו כתוב שמי שאלוהים מחנך אותו באסרטיביות כשהוא סוטה מהדרך זה אדם שברור שאלוהים אוהב!! אל תחפשו פואטיות ושלמות באמונה בלבד, חפשו מציאותיות והקבלה לטבענו האנושי שחייב ריסון אחרת ימלוך עליו אוייב הטוב, השטן.

דהאמא

New member
אם אלוהים הוא רק אהבה, קדושה וטוהר...

...ויוצא ממנו רק טוב, כיצד קיים הרוע? הרי אלוהים בעצמו אמר (אמנם בהקשר אחר אך נראה לי העיקרון ניתן ליישום גם כאן): "כָּל־עֵץ טוֹב יַעֲשֶׂה פְרִי טוֹב וְעֵץ נִשְׁחָת פְּרִי מָשְׁחָת׃ עֵץ טוֹב לֹא־יוּכַל לַעֲשׂוֹת פְּרִי מָשְׁחָת וְעֵץ נִשְׁחָת לֹא־יוּכַל לַעֲשׂוֹת פְּרִי טוֹב". אכן שאלה טובה: כיצד מטוב יצא רע? כשם שעץ טוב עושה רק פירות טובים, והוא למעשה לא מסוגל לייצר פירות רעים, כיצד אלוהים הטוב והמושלם והקדוש יצר עולם כה לא מושלם? האמת? אני יודע מה תהיה תשובתכם בנושא (לאדם חופש בחירה, בלה בלה בלה), אך אינני יכול לקבלה, מפני שהיא איננה מתקבלת על הדעת.

BelaMirela

New member
מקלדתך ענתה בך: "כאילו מצהירים: אין צדק מופתי

בעולם, משמע אלהים לא בסדר! אלהים לא פועל בצורה הנכונה. האם זה הנכון? שאנשים שקורה להם משהו מסויים ניתן להגיד עליהם שהם חפים מפשע?" אם-יש-אלהים , לא משנה מי הוא ומה הוא וכמה אלהים ישנם או אינם , אלהים הוא / הם רוצח/ים נא_צי/ים , למה ? אם-יש-אלהים , או שלא אכפת לו מהפשעים ומן הקרבנות , או השהפע הוא כלי בידיו כדי "לעשות צדק מופתי" שלדבריך קים בעולם , ואחן מי שנופל קרבן שנקרא "חף מפשע" ... טענות מסוג זה נמצאות גם אצל יהודים דתיים וחרדים וגם אצל מוסלמים , שמצדיקים כל דבר כ"רצון אללה" , אז דע לך : נעולם אכזר , ואם-יש-אלהים הוא רוצה שיהיה עולם אכזר , כדי שלא נתן יהיה למצוא הסבר משביע רצון לכל הדפק , וקרא בספר איוב פרק ל"ח את המלים "איפה היית ביסדי ארץ" שמשמען : אתה דורש צדק ? האם אתה יודע איך מתנהג העולם ? אז "בוקר טוב" לכל המתעוררים : אין צדק ולא היה צדק !!! אם-יש-אלהיםהוא אינו חפץ בצדק ... וכל זה דבר אגנוסתי....

ד ר א ל

New member
שלום רב, לדעתי הקיום אכזר בעולם מהסיבה הפשוטה

שאנו מעוותים על ידי התנהגותנו היהירה, האנוכית וכלל לא מוסרית את המציאות. התוצאה: ייסורים, אכזריות, סבל רב, שואות ומוות. אם האנשים ישמרו למשל על שני דברים: דיבור אמת, ולא להתלונן.. (לא מדבר על לאהוב.. זה עדיין נשגב מהם). יהיה פה גן עדן של ממש.. ולא תהיה אכזריות.

למעלה