עוגת תפוחים

bali

New member
מנהל
עוגת תפוחים ויין בחושה

עוגת תפוחים ויין בחושה 2 כוסות תפוחים ירוקים לא קלופים חתוכים לקוביות קטנות (יוצא 2 תפוחים בינוניים) 100 גרם צימוקים כף קינמון חצי כוס יין אדום מתוק (שמתי יין אדום יבש והוספתי כף סוכר) 2 כפות קוניאק 3 ביצים שלמות כוס סוכר כוס שמן 2 כוסות קמח מנופה שקית אבקת אפיה אופן ההכנה: להשרות את התפוחים והצימוקים בתערובת של היין, הקוניאק והקינמון למשך חצי שעה. להקציף את הביצים השלמות יחד עם שמן וסוכר. לקפל לתוך הביצים את הקמח ואבקת האפייה המנופים. להוסיף לתערובת הבצק את התפוחים והצימוקים יחד עם הנוזלים שבקערה ולערבב עד שאחיד. לשמן תבנית קפיצית מס' 26 או 2 תבניות אינגליש קייק חד פעמיות ולהעביר את התערובת לתבנית. לאפות בערך חצי שעה בחום 175 מעלות, עד שקיסם עץ יוצא יבש. (אצלי זה לקח קצת יותר מחצי שעה) כשהעוגות מתקררות, לפזר אבקת סוכר. (אני פיזרתי לפני האפייה קצת סוכר וניל על כל עוגה במקום אבקת סוכר אח"כ).
 

פוקסי99

New member
שטרודל (כולל גם מתכון ללא סוכר)

תפוחי עץ גרנד 3/4 כוס מים 1 כוס סוכר כף גרד קליפת לימון כפית קינמון חלמון אחד חותכים את תפוח העץ לקוביות כאשר מוצאים את המרכז והגרעינים מרתיחים את המים עם הסוכר והלימון מוסיפים למים את תפוח העץ עד שמתקבל צבע זגוגי לא לבשל מידי שלא יתרככו. מוצאים עם תרווד מחורר ונותנים להתקרר פותחים עלה של בצק עלים בערך 30X40 מפזרים בשליש העליון את תפוח העץ כ2 ס"מ מהקצה בוזקים על תפוחי העץ את הקינמון, מגלגלים את העלה וסוגרים עם מים רצוי בחלק התחתון אשר יהיה בכיוון התבנית, מורחים את חלמון הביצה על הגליל מחורירם את החלק העליון של הגליל במזלג רצוי לשם היופי בזיגזג לתנור ב200 מעלות עד אשר מזהיב יפה כחצי שעה בהוצאה מהתנור נין למרוח ריבת משמש לאלו שלא נוגעים בסוכר כוס מים וממתיק נוזלי המתאים לכמות של כוס סוכר אני אפיתי כך לא פעם ולא הרגישו שהעוגה עם ממתיק שנה טובה ומתוקה פוקסי מבוסס על מתכון מתוך הספר מהמטכח באהבה של רות סירקיס
 

simad1

New member
עוגת תפוחים בחושה וקלה

עוגת תפוחים / סימה.ד. ===================== (ל- 2 תבניות אינגליש קייק מטפלון) המרכיבים: 4 ביצים מס' 2 200 גרם חמאה רכה (ניתן להמיר בכוס שמן) כוס וחצי סוכר 1 סוכר וניל כוס ו-3/4 קמח תופח כוס קמח רגיל 1/4 כפית מלח כפית תמצית וניל (ניתן להמיר במעט רום) 3/4 כוס שמנת מתוקה (ניתן להמיר במיץ תפוזים/חלב קוקוס ולהוסיף כפית שטוחה א.סודה לשתייה) כף דבש 5 תפוחי גרני סמית חתוכים לקוביות תערובת אגוזים טחונים
טרם הכנת העוגה - מקרמלים את קוביות התפוחים במחבת עם מעט סוכר וקינמון. להקפיץ 2 דקות עד שיגירו מעט נוזלים. לסנן ולשמור בצד.
להקציף במערבל במהירות נמוכה את כל מרכיבי העוגה עד לקבלת תערובת בהירה ואחידה.
לרפד את התבניות בנייר אפייה. לצקת מהבלילה עד לרבע מגובה התבנית, לפזר קוביות של תפוחים ואגוזים טחונים מעל ויוצקים מהתערובת עד ל-3/4 מגובה התבנית. אופים בחום של 180 מעלות כ-50 דקות (העוגה צריכה להיות קפיצית למגע וזהובה).
 

simad1

New member
עוגת תפוחים - של יהודית מהפורום

עוגת תפוחים בשתי שכבות לבצק: 2 חלמונים 200 גרם חמאה 3 כוסות קמח -תופח 1/2 כוס סוכר כף ליקר חצי כוס מיץ תפוזים ההכנה: ללוש לבצק ,ולשטח 2/3 מכמות הבצק על תבנית אפיה משומנת- בינונית 27X33 לאפות בחום בינוני:175 מעלות עד לקבלת גוון חום בהיר. את יתר הבצק מניחים בתבנית נוספת- שטוחה ומשומנת,ולאפות. אחרי האפייה מפוררים את הבצק לפירורים דקיקים, ומוסיפים 3 כפות שקדים קצוצים,ומניחים בצד (לשימוש בסוף). מילוי לשכבת הבצק האפויה: 1 ק"ג תפוחי עץ גראנד חתוכים לפרוסות. מבשלים בסיר קטן עם 3 כפות סוכר חום וכף קינמון. מבשלים על להבה קטנה כ-15 דקות. מוסיפים 1 כפית מיץ לימון, ומורידים מהאש. משאירים 15 דקות להתקרר קצת,בסיר,ואז לסדר באופן שווה את התפוחים ללא הנוזלים על הבצק . לשדרוג: אפשר לפזר 2 כוסות דובדבנים טריים ומתוקים ומגולענים על התפוחים. מלית קרם וניל: : להכניס לקערת הקצפה: 1 מיכל שמנת מתוקה 1 כוס חלב 1 חבילה אינסטנט פודינג וניל 2 כפות סוכר להקציף ביחד,וכשהקצף יציב,לצקת וליישר את הקרם על שכבת התפוחים. לפזר את הפירורים הדקיקים של הבצק ,ואת השקדים - מעל קרם הווניל. ולהכניס למקרר לכמה שעות.
 
למעלה