עוגת תפוחים - של יהודית מהפורום
עוגת תפוחים בשתי שכבות לבצק: 2 חלמונים 200 גרם חמאה 3 כוסות קמח -תופח 1/2 כוס סוכר כף ליקר חצי כוס מיץ תפוזים ההכנה: ללוש לבצק ,ולשטח 2/3 מכמות הבצק על תבנית אפיה משומנת- בינונית 27X33 לאפות בחום בינוני:175 מעלות עד לקבלת גוון חום בהיר. את יתר הבצק מניחים בתבנית נוספת- שטוחה ומשומנת,ולאפות. אחרי האפייה מפוררים את הבצק לפירורים דקיקים, ומוסיפים 3 כפות שקדים קצוצים,ומניחים בצד (לשימוש בסוף). מילוי לשכבת הבצק האפויה: 1 ק"ג תפוחי עץ גראנד חתוכים לפרוסות. מבשלים בסיר קטן עם 3 כפות סוכר חום וכף קינמון. מבשלים על להבה קטנה כ-15 דקות. מוסיפים 1 כפית מיץ לימון, ומורידים מהאש. משאירים 15 דקות להתקרר קצת,בסיר,ואז לסדר באופן שווה את התפוחים ללא הנוזלים על הבצק . לשדרוג: אפשר לפזר 2 כוסות דובדבנים טריים ומתוקים ומגולענים על התפוחים. מלית קרם וניל: : להכניס לקערת הקצפה: 1 מיכל שמנת מתוקה 1 כוס חלב 1 חבילה אינסטנט פודינג וניל 2 כפות סוכר להקציף ביחד,וכשהקצף יציב,לצקת וליישר את הקרם על שכבת התפוחים. לפזר את הפירורים הדקיקים של הבצק ,ואת השקדים - מעל קרם הווניל. ולהכניס למקרר לכמה שעות.