עוגת שמרים וקרם בשכבות

עוגת שמרים וקרם בשכבות../images/Emo91.gif

עשיתי את העוגה הזאת ביום שישי, מהאתר של פסטו, ויצאה מעולה!! רק אזהרה: צריך לקחת בחשבון שהעוגה תופחת בתנור פי שניים מגודלה, לכן נא לקחת תבנית מתאימה. עוד משהו שצריך לקחת בחשבון, שכבות השמרים תופחות לכן צריך לעשות אותן דקות, אחרי אוכלים רק בצק
 

שיגריס

New member
ובקובץ: מתכון: עוגת שמרים בשכבות עם

מתכון: עוגת שמרים בשכבות עם קרם רכיבים: לבצק: 1/2 1 כף שמרים יבשים או 4 כפות שמרית 1/2 4 כוסות קמח 100 ג"ר מרגרינה רכה 1/2 כוס סוכר 2 ביצים 1 שקית סוכר וניל קורט מלח 1 כוס חלב או מים פושרים לקרם: 4 כפות קקאו 1 כף קפה נמס 4 חלבונים 2 כוסות סוכר 2 כפיות תמצית רום אופן הכנה: ממיסים את השמרים היבשים ב 1/2 כוס מהנוזלים, (אם משתמשים בשמרית מערבבים את כל החומרים יחד), בקערת המיקסר מנפים את הקמח ומוסיפים את תערובת השמרים ויתרת הנוזלים, מתחילים בלישה במהירות נמוכה ומוסיפים את המרגרינה ושאר חומרי הבצק. מגבירים את המהירות עד לקבלת בצק חלק וגמיש, יתכן שיהיה צורך בהוספת מעט נוזלים או קמח. משהים לתפיחה ראשונה של 4 שעות, מחלקים את הבצק ל- 4 חלקים ומרדדים כל חלק לעלה בעובי 1 ס"מ, משטחים עלה ראשון על תחתית תבנית מרובעת משומנת קלות. מכינים את הקרם, מנפים את הקקאו והקפה, מקציפים את החלבונים עם הסוכר לקצף יציב וקשה, מקפלים את תערובת הקקאו-קפה לחלבונים ומוסיפים את תמצית הרום. מורחים 1/3 מכמות הקרם על העלה בתבנית, מכסים בעלה שני, שוב קרם ועלה שלישי, קרם ועלה אחרון. מהדקים את קצות הבצק בכדי לאטום את העוגה, מנקבים את העוגה עם מזלג לעומקה בכל שטח העוגה ומניחים לתפיחה של שעה. אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני כ- 40 דקות. מוציאים מצננים ובוזקים אבקת סוכר מעל, חותכים למרובעים. הערות: בהמלצת אריאלה מקור המתכון: אתר פסטו הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 

שיגריס

New member
2-3 תבניות אינגליש קייק,

לפי מה שסיפרה לי אריאלה. היא הכינה ב-2 תבניות אינגליש קייק ו"נזל" לה החוצה, אז אני מניחה שאפשר למלא -3 תבניות כאלה, ולחלופין, תבנית מרובעת גדולה.
 
למעלה