עוגת שכבות

עוגת שכבות

שלום! אני רוצה להכין עוגת שכבות קצפת ושוקלד, על בסיס העוגה הזאת http://www.shirley-nemesh.com/2012/09/4904 רק במקום הקרם חמאת בוטנים להשתמש רק בקצפת... אז יש לי שתי שאלות-
1. האם קצפת רגילה תהיה יציבה מספיק, או שכדאי לחזק בג'לטין? אם כן אשמח לקצת פירוט לגבי כמות הג'לטין ביחס לשמנת מתוקה ומתי בדיוק להוסיף אותו... (אני מעדיפה להימנע מאבקת אינסטנט, לא ממש אוהבת את הטעם)
2. האם כדאי להרטיב את השכבות של העוגה לפני שמרכיבים אותה? במתכון היא לא כותבת אבל אני יודעת שזה מה שנהוג בדרך כלל (למרות שאף פעם לא הכנתי עוגת שכבות)
 

bali

New member
מנהל
היי


אני לא חושבת שיתאים לחזק קצפת בג'לטין אם היא משמשת למילוי וציפוי של טורט. ג'לטין מתאים יותר לייצוב של מוסים, כי הוא מייצב די חזק.

בגדול, אם מקציפים את הקצפת מספיק זמן היא אמורה להיות די יציבה כשלעצמה. בטורטים כמו היער השחור, למשל, מקציפים את הקצפת עם קצת אבקת סוכר וזהו ואח"כ אפשר לעשות גם זילופים דקורטיביים.

אפשר להכין גנאש שוקולד לבן מוקצף אם את רוצה. חמאת הקקאו שבשוקולד עוזרת לקרם להיות יציב יותר בקירור.

לגבי הרטבה של העוגה, לפי המתכון נראה לי שמתקבלת עוגה די עסיסית, אבל אם אחרי שהיא מתקררת לגמרי ואת חותכת אותה, תרגישי שהיא לא מספיק לחה, אפשר להרטיב אותה טיפה לפני שממלאים ומצפים בקרם.

אפשר גם לתת עוד שכבת טעם ע"י מריחה של שכבה דקה של קונפיטורה טובה (דובדבנים, תות, פטל, אוכמניות וכיו"ב) שהולכים טוב עם שוקולד ועם קצפת.
 

DanaR22

New member
פודינג וניל

את יכולה להוסיף לשמנת פודינג ווניל וגבינה לבנה
 
לא אוהבת פודינג וניל :\

אבל עשיתי רק עם קצפת ויצא מעולה! תודה ענבל על העצות :)
העוגה עצמה מאוד מומלצת, עשיתי גם את המילוי חמאת בוטנים במתכון המקורי וגם סתם קצפת והיא פשוט מעולה...
 

bali

New member
מנהל
בשמחה


ותודה על ההמלצה על המתכון
 
למעלה