עוגת שוקולד מעולה ללא קמח
200 גר` - שוקולד מריר איכותי (חתוך לקוביות)
100 גר` - חמאה (חתוכה לקוביות)
125 גר` - אבקת סוכר
4 - ביצים (מופרדות לחלבונים וחלמונים)
קמצוץ מלח
ממיסים במיקרוגל את השוקולד והחמאה.מערבבים היטב עד שמתקבלת בלילה אחידה.
מקציפים במהירות גבוהה את החלבונים עד שמתקבל קרם יציב.
מקציפים במהירות גבוהה את החלמונים עם המלח ואבקת הסוכר עד שמתקבל קרם אחיד.
מעבירים את הבלילה של החלמונים לתערובת השוקולד ומערבבים.
בהדרגה(!) מוסיפים את החלבונים ומערבבים בעדינות(!) מלמטה למעלה.
מעבירים לתבנית המכוסה בנייר אפייה (השתמשתי בתבנית הניתנת לפירוק בכותר של 24 ס"מ) ואופים (קיסם צריך להישאר יבש.על פי מקור,זמן האפייה הוא כ- 30 דקות.לי לקח בערך 45 דקות).
מצננים ומכניסים למקרר מינימום לשעה אחת.
200 גר` - שוקולד מריר איכותי (חתוך לקוביות)
100 גר` - חמאה (חתוכה לקוביות)
125 גר` - אבקת סוכר
4 - ביצים (מופרדות לחלבונים וחלמונים)
קמצוץ מלח
ממיסים במיקרוגל את השוקולד והחמאה.מערבבים היטב עד שמתקבלת בלילה אחידה.
מקציפים במהירות גבוהה את החלבונים עד שמתקבל קרם יציב.
מקציפים במהירות גבוהה את החלמונים עם המלח ואבקת הסוכר עד שמתקבל קרם אחיד.
מעבירים את הבלילה של החלמונים לתערובת השוקולד ומערבבים.
בהדרגה(!) מוסיפים את החלבונים ומערבבים בעדינות(!) מלמטה למעלה.
מעבירים לתבנית המכוסה בנייר אפייה (השתמשתי בתבנית הניתנת לפירוק בכותר של 24 ס"מ) ואופים (קיסם צריך להישאר יבש.על פי מקור,זמן האפייה הוא כ- 30 דקות.לי לקח בערך 45 דקות).
מצננים ומכניסים למקרר מינימום לשעה אחת.