עוגת שוקולד וקרם שוקולד ל RFM

  • פותח הנושא gudat
  • פורסם בתאריך

gudat

New member
עוגת שוקולד וקרם שוקולד ל RFM

מחפשת מתכון לעוגת בסיס ל RFM (עוגת שוקולד) וכן לקרם שוקולד לאותה מטרה. תודה!
 

טלכצית

New member
עוגת השוקולד המנצחת שלי

עוגת שוקולד - טל כץ חומרים: 300 גרם שוקולד חלב 300 גרם מרגרינה 6 ביצים ½ 1 כוס סוכר 2 כוסות קמח תופח 2 כפות שוקולית אופן הכנה: להקציף ביצים וסוכר על מהירות גבוהה כ-7 דקות. להמיס את השוקולד עם המרגרינה, ולהוסיף לקצף. להוסיף לבלילה קמח תופח ושוקולית ולא לערבב יותר מדי. לאפות בתבנית עגולה 26-24 ס"מ.
 

טלכצית

New member
קרם שוקולד לעוגת RFM

קרם גאנאש חומרים: 250 סמ"ק שמנת מתוקה 250 גרם שוקולד מריר או 300 גרם שוקולד חלב או 500 גרם שוקולד לבן. אופן הכנה: להרתיח את השמנת. להסיר מהאש ולהמיס פנימה את השוקולד. אחרי שהתקרר ניתן להקציף את הקרם ולהפכו לאורירי.
 

gudat

New member
תודה ושאלות

בעיקר לגבי איך אפשר להתארגן מראש, בהנחה שביום ששי יהיה לי רק זמן לצייר על העוגה, ואני רוצה לחסוך כמה שיותר הכנות מסביב. אה, וגם יום חמישי תפוס... 1. כמה זמן מראש אפשר להכין את העוגה, ללא הקפאה? 2. האם אפשר להקפיא את העוגה, ואם כן אז כמה זמן מראש להוציא להפשרה? 3. כנ"ל, אם מישהו יודע לגבי העוגה הלבנה של פנינה המקורית? 4. האם גם את הקרם אפשר להכין אולי יום מראש (אני יודעת שזה צ'יק צ'ק, שואלת בעיקר מסקרנות...). 5. אם אפשר- טיפים לאיך לחתוך את העוגה ולהשאיר אותה שלמה.... כדי למרוח את הקרם באמצע צריך לחתוך את העוגה ואני קצת מפחדת מזה. איך לעשות שהיא לא תתפרק לי??? המון תודה!
 

ווין תו

New member
את יכולה להכין את העוגה של

טלכצית (אם את רוצה עוגה מאד פשוטה גם העוגה של פנינה תיצלח) למרוח בגנאש ותהיה לך עוגה עשירה. עוגה מסוג אין בעיה לחתוך באמצע. את יכולה לצפות ולצייר עליה כמה ימים מראש. היא מחזיקה מעמד מחוץ למקרר (בתוך כלי אטום) במקום קריר לפחות שבוע ויותר. אין חשש עם הגנאש מחוץ למקרר בתנאי שהעוגה עטופה היטב בבצק הסוכר.
 

טלכצית

New member
העוגה שלי מחזיקה לפחות שבוע, כך

שאת יכולה להכין אותה מיום רביעי ולשמור בתנור כשהוא כבר לא חם. את הקרם אפילו רצוי להכין יום או יומיים מראש, לשמור במקרר ולהוציא מהמקרר כ-3 שעות לפני השימוש. הקרם יכול להשאר על העוגה שבוע מחוץ למקרר מבלי להתקלקל. בקשר לחיתוך העוגה - אידיאלי לחתוך את העוגה לרוחבה יום אחרי האפיה, אז היא פחות נשברת. לחתוך לאט עם סכין משור ארוכה.
 

greenzg

New member
קרם על בסיס שמנת יכול להחזיק

מעמד בחוץ יטמיים שלושה הריי את העוגה אי אפשר להכניס למקרר
 

טל של 4

New member
אני עשיתי את עוגת השוקולד של מאקי

ויצא נפלא! העוגה נזללה עד הפרור האחרון תודה מאקי
 
למעלה