עוגת פירות קיץ הפוכה – חדשה/נירהמ1../images/Emo140.gif
עוגת פירות קיץ הפוכה – חדשה/נירהמ1 מקור המתכון והתמונות: נירהמ1, עצמי "עוגה עדינה, ריחנית וקלילה, מתוקה במידה עם חמצמצות קלה נעימה של פירות הקיץ..." (נירה) "עוגת פירות קיץ" - הוכנה ממשמשים שאיש לא רצה בהם, מתפוחים (עונה) שלא רואים אותם בעוגה משום שחתכתי אותם לקוביות קטנות והם הפכו לעיסה באפיה. החלק הלבן שעל פני העוגה מורכב מעיסת התפוחים, וכמובן כמה שזיפים.
החומרים (לתבנית 24 משומנת בחמאה ומקומחת: 1/2 1 כוסות קמח – מנופה עם 1/2 כפית אבקת אפיה 1/2 כוס קורנפלור ו/או פודינג וניל 1/2 1 כוסות סוכר 150 גר' חמאה רכה בטמפרטורה של החדר 4 ביצים מס' 1 1 שמנת חמוצה משמשים, שזיפים, תפוחים – מה שיש במקרר (לי היו משמשים רכים, שני תפוחי ענה שאיש לא רצה בהם ושזיפים) מעט סוכר דמררה לפיזור על התבנית 1 סוכר וניל מעט גרידת לימון הכנה: - משמנים את התבנית עם מעט מהחמאה של העוגה, מפזרים מעט קמח על התבנית, ומנערים את עודף הקמח - מפזרים סוכר דמררה על התבנית - מסדרים בצורה נאה משמשים, ומסביבים קוביות תפוחים, ומקשטים בשוליים בשזיפים – משאירים קצת פירות קצוצים לאחר כך כדי להכניס גם לבלילה. - מחממים תנור ל-180 מעלות - מקציפים את החמאה עם הסוכר - מוסיפים את הביצים אחת-אחת תוך כדי הקצפה - מוסיפים את הקמח תוך הקצפה - מוסיפים את השמנת החמוצה והקורנפלור, או פודינג הווניל (אם משתמשים בפודינג וניל אפשר לוותר על סוכר הווניל) - מוסיפים את גרידת הלימון והווניל (אם משתמשים בקורנפלור) - מעבירים את הבלילה ושופכים בזהירות מעל הפירות שבתבנית - מקמחים מעט את הפירות הנותרים ומטביעים אותם בתוך בלילת העוגה - אופים בתנור מחומם כ-60-50 דקות, עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא יבש.
עוגת פירות קיץ הפוכה – חדשה/נירהמ1 מקור המתכון והתמונות: נירהמ1, עצמי "עוגה עדינה, ריחנית וקלילה, מתוקה במידה עם חמצמצות קלה נעימה של פירות הקיץ..." (נירה) "עוגת פירות קיץ" - הוכנה ממשמשים שאיש לא רצה בהם, מתפוחים (עונה) שלא רואים אותם בעוגה משום שחתכתי אותם לקוביות קטנות והם הפכו לעיסה באפיה. החלק הלבן שעל פני העוגה מורכב מעיסת התפוחים, וכמובן כמה שזיפים.