עוגת נקטרינות בציפוי פירורים

שרי49

New member
עוגת נקטרינות בציפוי פירורים

עוגה ביתית קלה ומרעננת, מהסוג שתמיד טוב שיש בבית (עיתון לאשה) אפשר גם מפירות כגון, שזיפים ומשמשים . בצק הפירורים 120 גרם חמאה בטמפרטורת החדר 1/4 כוס סוכר חום בהיר קליפת תפוז מגוררת קורט מלח 1 כוס פחות 2 כפות(125 גרם)קמח לעוגה 11/3 כוסות (190גרם) קמח 1 כוס (200גרם) סוכר 1 שקית אבקת אפיה 1/4 כפית ציפורן טחון קורט מלח 1 ביצה 2/3 כוס חלב 1 כפית תמצית וניל 4 כפות חמאה מומסת 6-5 נקטרינות או שזיפים חתוכים לפרוסות 1 כפית מיץ לימון אופן ההכנה מחממים את התנור לחום בנוני 175 מעלות משמנים את התבנית ומרפדים את בסיסה בנייר אפיה בצק הפירורים שמים את החמאה הסוכר החום, קליפת התפוז והמלח בקערת המערבל עם וו הקצפה. מערבלים לקרם אחיד. מסירים מהמערבל ומוסיפים את הקמח ומעבדים בעזרת הידיים לפירורים גסים. העוגה מערבבים בקערה את הקמח 3/4 כוס מהסוכר אבקת אפיה ציפורן ומלח בקערה נפרדת טורפים את הביצה עם החלב תמצית הווניל והחמאה המומסת ומוסיפים לתערובת הקמח מערבבים עד שנוצרת בלילה אחידה יוצקים את הבלילה לתבנית שמים את פרוסות הפרי בקערה, מוסיפים את יתרת הסוכר ואת הלימון מערבבים בעדינות ומניחים בשכבה אחידה על הבלילה שבתבנית. זורים מעל את פירורי הבצק אופים שעה עד שעה ורבע או עד שקיסם יוצא יבש מצננים לפחות שעה לפני ההגשה. רצה להכין אלה העוגות שאני אוהבת בהצלחה
 

סיוי 24

New member
פינטזתי על עוגה כזאת נשמע טוב

גם לי בא להכין אבל קצת חבל לי על הנקטרינות היפות והיקרות שקניתי אתמול, אבל אני אשמור את המתכון!
 
למעלה