עוגת מוס תפוחים

  • פותח הנושא r66
  • פורסם בתאריך

r66

New member
עוגת מוס תפוחים

במקור עוגת מוס אגסים של באלי, האגסים הוחלפו בתפוחים. מומלץ בחום רב מתכון: עוגת מוס אגסים רכיבים: רכיבים: לתבנית עגולה מס' 26: 200 גרם ביסקוויטים מרוסקים ו 100 גרם חמאה . למוס: 4 אגסים טריים קלופים וחצויים 1 כוס סוכר 2 כוסות מים מיץ מלימון 2 מקלות קינמון קטנים 4 ביצים 1 מיכל שמנת מתוקה או ריצ' 1 כוס סוכר 20 גרם אבקת ג'לטין מעט מים רותחים לעיטור: 6-8 חצאי אגסים מבושלים אופן הכנה: אופן הכנה: תחתית: להמיס את החמאה ולערבב עם פירורי הביסקוויטים. לשטח בתבנית האפייה ולקרר במקרר עד שהבסיס יציב וקשה. אפשר לרפד את התחתית של התבנית בנייר אפייה, ומומלץ לשים על דפנות התבנית שקף, כדי שיהיה קל לשחרר את המוס מהתבנית. מוס: להביא לרתיחה את חצאי האגסים (6-8 חצאים למוס ועוד 6-8 חצאים לקישוטים) עם מקלות קינמון, 2 כוסות מים, סוכר ומיץ לימון, ולבשל עוד 10 דקות . להסיר מהאש, לכסות את הסיר במכסה ולתת לאגסים להתקרר. מסננים את הנוזלים של האגסים ושומרים אותם בצד. מרסקים למחית חלקה (ללא מקל הקינמון כמובן) 6-8 חצאי אגסים עם מעט מהנוזלים של האגסים. מפרידים את הביצים. מקציפים את החלבונים עם 1/2 כוס סוכר לקצף יציב ומעבירים לקערה גדולה. מקציפים את החלמונים עם 1/2 כוס סוכר עד שהם בהירים ותפוחים ומעבירים לקערת החלבונים ומקפלים בעדינות. מקציפים את השמנת המתוקה בלי סוכר לקצפת סמיכה ויציבה אבל לא נוקשה ומקפלים לתערובת הביצים. מקפלים לתוך התערובת את מחית האגסים. ממיסים את הג'לטין בחצי כוס מים מהברז או בסירופ של האגסים. מערבבים היטב ומוסיפים בערך חצי כוס מים רותחים תוך ערבוב, עד שהג'לטין נמס לגמרי. מעבירים מעט מהתערובת המוס לתוך הג'לטין ומערבבים היטב להשוואת טמפרטורות ולמניעת גושי ג'לטין. מוסיפים את הג'לטין לתוך תערובת הביצים והפרי. מסדרים את חצאי האגסים הנותרים על תחתית ביסקוויטים, ומוזגים מעליהם את המוס. מצננים למינימום 4 שעות, מומלץ ליממה. אפשר להקפיא את העוגה אם צריך להסיע אותה מרחק גדול. מגישים ישר מהמקרר. הערות: מקור המתכון: ענבל ברנר
 

r66

New member
ואם ביום שלישי לא בא לי ../images/Emo35.gif

אז..........לא געגעתי אלייך.........
 
למעלה