עוגת יומולדת לפיקניק בטבע

fairy_mi

New member
עוגת יומולדת לפיקניק בטבע

רעיונות מוצלחים? עוגות מוס וגבינה לא יחזיקו כנדרש אני מניחה וסתם יהוו טירחה... טארטים לא באים בחשבון ועוגת שוקולד סטנדרטית זה די... משעמם... מה עושים?

יוּדִית

New member
לדעתי רק עוגה בחושה אבל משודרגת

כמו למשל עוגת אגסים ופירות שהביאה דנה 20 לפורום YNET: מתכון: עוגת אגסים ופירות יער הפוכה רכיבים: 1/2 כוס סירופ מייפל 10 אגסים קלופים מגולענים וחתוכים (אפשר גם משומרים) 1/2 כוס פירות אדומים מוקפאים מכל סוג:תות שדה, תות יער או דומדמניות לבצק: 200 גרם חמאה רכה 1 כוס (200 גרם) סוכר 1/2 1 כוסות קמח תופח 4 ביצים אופן הכנה: 1. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות) ומשמנים את התבנית (אם משתמשים בתבנית קפיץ, מומלץ לעטוף אותה מבחוץ ברדיד אלומיניום כדי שהנוזלים לא יזלו דרך החריצים) 2. יוצקים את סירופ המייפל על תחתית התבנית ומסדרים מעליו את האגסים כשצדם הקמור כלי מטה. מפזרים את הפירות האדומים בין האגסים 3. הבצק: שמים את מרכיבי הבצק בקערת מערבל ומעברלים במהירות בינונית כ 3 דקות, עד שנוצר בצק אחיד. יוצקים על הפירות, מיישרים בעזרת מרית ואופים כ 40 דקות, עד שהעוגה משחימה 4. מצננים את העוגה 10 דקות. מעבירים סכין חדה בין העוגה לבין דפנות התבנית והופכים בזהירות על צלחת הגשה הערות: תבנית 24-26 זמן הכנה:כשעה דרגת קושי:קל איך שומרים: במקרר, עד שבוע ** זהירות - כשהופכים את העוגה עלולים לנזול הנוזלים שהצטברו ** אני ציננתי לילה שלם במקרר ורק אז הפכתי את העוגה ** בטעות שמתי את כל פירות היער שקניתי (משהו כמו כוס)- זה ממש לא הזיק אלא הוסיף מאוד * אני קניתי פירות יער מעורבים והיו שם פירות סגולים שצבעו את כל העוגה והאגסים בסגול. ** הערות של דנה 20, הוקלד ונוסה ע"י דנה 20 מקור המתכון: מיכל לוי אלחלל-"עוגת השבוע", לאשה

fairy_mi

New member
כלת היומולדת לא אוכלת פירות... ../images/Emo4.gif

אולי בכ"ז נתפשר על פאיפקאן אחד... ועוד עוגה... בסוף אני אהיה חייבת לעשות עוגת שוקולד... אוף

יוּדִית

New member
תביאי 2 סוגים מהעוגיות הנפלאות שלך

וסגרי עניין... מזג האויר מחר יהיה מאוד לא נוח, בלשון המעטה. כל עוגה שתצא לאויר העולם תתייבש מייד. הכי טוב עוגיות בקופסה.

fairy_mi

New member
העוגה ליום שישי הקרוב, לא להיום

אם למישהו בכ"ז יהיו רעיונות אשמח לשמוע תודה

חנהפ

Active member
יש מגוון לא קטן של מתכונים

לפאי פקאן, יש לך מומלץ במיוחד? בלי סירופ תירס ו/או מייפל.. ובצק מומלץ לפאי? מעניין שלכל הפאיים שמגישים באירועים השונים יש בצק אחיד וטעים משו, יש לך מושג מה המתכון??

pirge

New member
עוגת יומולדת הכי הכי שיש

וגם בגלל הפיקניקים "המציאו אותה" היא נימוחה ועשירה ויפה והעיקר תמיד מצליחה וקוצרת מחמאות. אפשר להכין יומיים שלושה מראש.ללא מקרר. תבנית גדולה עגולה קפיצית מספר 28. משומנת. או תבנית 33 על 27. אפיה כ-35 דקות . בחום 175 מעלות. בצק: חבילה של 200 גרם מרגרינה או חמאה רכה 6 כפות סוכר חבילת קמח תופח קטנה 3 חלמונים 3\1 כוס מיץ תפוזים (אפשר מים) ללוש ולקרר חצי שעה. חצי לשטח בתבנית. חצי לשמור במקרר לפירורים. מילוי אפוי: 6 חלבונים 3 חלמונים (3 השתמשנו כבר בבצק) 200 גרם שוקולד מריר 50 גרם מרגרינה\חמאה רכה כוס ורבע סוכר 2 כפיות קקאו חצי כוס מים רותחים 2 כפות קוניאק כף קמח רגיל. להקציף חלבונים עם כוס סוכר. להכניס למיקרו: שוקולד+קקאו+מים רותחים+רבע כוס סוכר. לחמם לקרם. להוציא ולהוסיף תוך כדי ערבוב 3 חלמונים עם 50 גרם חמאה רכה. לאחד את קצף הביצים עם הקרם. לקרר מעט. להכניס בבחישה, כף קמח רגיל , עם 2 כפות קוניאק. לצקת הכל על הבצק בתבנית. למעלה לגרר בפומפיה גסה את יתר הבצק ששמרנו במקרר. לאפות..לקרר. לצפות באבקת סוכר. הפירורים המגוררים שוקעים במוס. וזה בסדר. אפשר עם העוגה משחימה מהר לכסות מלמעלה בצורה חופשית בניר כסף ולהמשיך לאפות כרגיל.

חנהפ

Active member
מכירה את המתכון והוא ממש מומלץ

הילדים שלי חולים על העוגה.

למעלה