ליהי ולא אחרת
New member
עוגת השבת../images/Emo47.gif
מכיוון ששמתי לב שהצלחתי להדביק חלק מחברות הפורום בחיידק האפיה, החלטתי לנסות להעלות כל יום שישי את עוגת השבת שאני מכינה. אשתדל שהעוגות יהיו קלות להכנה, אבל מתכונים מנצחים. כאלה עוגות שאפילו ג'ול, קסומה ולימור יכולות לקטוף מחמאות. עוגת השבוע תהיה: וולקנו שוקולד - עוגת שוקולד חמה משפריצה מקור המתכון - מסעדת קבלייר בירושלים לקוח מפורום מתכונים. המצרכים: 15 כלי חרס קוטר 9 אישיים לאפיה (אני הכנתי בצלוחיות חד פעמיות מאלומיניום ויצאו לי 18 עוגות אישיות) 300 גרם שוקולד מריר משובח (50% מוצרי קקאו מינימום - בקבלייר משתמשים בשוקולד לינט) 300 גרם חמאה 6 חלמונים 6 ביצים שלמות 400 גרם סוכר 160 גרם קמח מנופה מעט אבקת סוכר לקישוט מעט קמח לקימוח 15 קוביות שוקולד מריר משובח אופן ההכנה: מחממים תנור לחום גבוה 200 מעלות. בבאן-מארי (אפשר גם במיקרוגל בעוצמה נמוכה) ממיסים את החמאה והשוקולד. טורפים לתערובת חלקה ללא גושים. שמים במעבד מזון חלמונים וביצים ומעבדים לתערובת אחידה. מוסיפים את הסוכר, תערובת השוקולד והקמח. אחרי כל הוספה מפעילים את המעבד מזון ומוסיפים את המרכיב הבא רק כשהתערובת אחידה. משמנים ומקמחים היטב את כל הצלוחיות האישיות ועורכים אותם זה לצד זה על תבנית אפיה ברווחים של 2.5 ס"מ. ממלאים כל צלוחית בתערובת כדי שלושה רבעים מגובהו. במרכז כל צלוחית מטביעים קובית שוקולד. אופים בתנור החם 15-20 דקות עד שנוצר קרום סדוק אך המרכז עדיין רוטט. מצננים מעט, הופכים את הצלוחיות ומשחררים את העוגות בעדינות רבה. מפזרים אבקת סוכר ומגישים חם או פושר, מומלץ בתוספת גלידת וניל או קרם אינגליז (אני חיממתי דני וניל) אפשר להכין מראש ולחמם במיקרו בתאבון לכולם.
מכיוון ששמתי לב שהצלחתי להדביק חלק מחברות הפורום בחיידק האפיה, החלטתי לנסות להעלות כל יום שישי את עוגת השבת שאני מכינה. אשתדל שהעוגות יהיו קלות להכנה, אבל מתכונים מנצחים. כאלה עוגות שאפילו ג'ול, קסומה ולימור יכולות לקטוף מחמאות. עוגת השבוע תהיה: וולקנו שוקולד - עוגת שוקולד חמה משפריצה מקור המתכון - מסעדת קבלייר בירושלים לקוח מפורום מתכונים. המצרכים: 15 כלי חרס קוטר 9 אישיים לאפיה (אני הכנתי בצלוחיות חד פעמיות מאלומיניום ויצאו לי 18 עוגות אישיות) 300 גרם שוקולד מריר משובח (50% מוצרי קקאו מינימום - בקבלייר משתמשים בשוקולד לינט) 300 גרם חמאה 6 חלמונים 6 ביצים שלמות 400 גרם סוכר 160 גרם קמח מנופה מעט אבקת סוכר לקישוט מעט קמח לקימוח 15 קוביות שוקולד מריר משובח אופן ההכנה: מחממים תנור לחום גבוה 200 מעלות. בבאן-מארי (אפשר גם במיקרוגל בעוצמה נמוכה) ממיסים את החמאה והשוקולד. טורפים לתערובת חלקה ללא גושים. שמים במעבד מזון חלמונים וביצים ומעבדים לתערובת אחידה. מוסיפים את הסוכר, תערובת השוקולד והקמח. אחרי כל הוספה מפעילים את המעבד מזון ומוסיפים את המרכיב הבא רק כשהתערובת אחידה. משמנים ומקמחים היטב את כל הצלוחיות האישיות ועורכים אותם זה לצד זה על תבנית אפיה ברווחים של 2.5 ס"מ. ממלאים כל צלוחית בתערובת כדי שלושה רבעים מגובהו. במרכז כל צלוחית מטביעים קובית שוקולד. אופים בתנור החם 15-20 דקות עד שנוצר קרום סדוק אך המרכז עדיין רוטט. מצננים מעט, הופכים את הצלוחיות ומשחררים את העוגות בעדינות רבה. מפזרים אבקת סוכר ומגישים חם או פושר, מומלץ בתוספת גלידת וניל או קרם אינגליז (אני חיממתי דני וניל) אפשר להכין מראש ולחמם במיקרו בתאבון לכולם.