"עוגת דובדבנים ושמנת" של נויה|המלצה

נירהמ1

New member
"עוגת דובדבנים ושמנת" של נויה|המלצה

מתקררת לה עכשיו בנחת. זו לא עוגה מסוג הגבוהות, אלא מסוג הטעימות - מפירורים שדגמתי מצדי העוגה (חחחח - לא התאפקתי ועשיתי זאת בעודה חמה מהתנור
) עושה רושם שזו עוגה נפלאה. אין בעוגה ביצים וחמאה יש רק בתחתית, שמתי שמנת חמוצה 9% (גיליתי שהיא 9% רק הבוקר, אחרת הייתי מכינה עם 15%) כך שגם העוגה הזאת, אם לא נצפה אותה בשמנת מתוקה היא מסוג העוגות "השפויות" (כמו שסילבי קוראת להן) - אני חושבת שאפשר לחתוך את העוגה ולשמור בקופסה סגורה כמו חיתוכיות - אם לא מצפים בקצפת - אבל בפעם הראשונה שאני מכינה אני רוצה להיות נאמנה כמה שאפשר למתכון ולכן אצפה אותה בקצפת משמנת מתוקה. הכנתי אותה מדובדבנים טריים שקניתי אתמול בשוק - ולא דובדבנים בסירופ כמו במתכון (הם מוסיפים המון). אפיתי אותה 15 דקות יותר (אני חושבת שבגלל שהשמנת היתה 9% היא נשארה מעט נוזלית יותר, הייתי צריכה לאפות קצת יותר זמן. נתתי לה להתקרר כ-20 דקות בתנור, ואז היא גם הזהיבה יותר. לתחתית לא הוספתי סוכר כלל (המתיקות של הביסקוויטים הספיקה לי), אבל הוספתי קצת קליפת לימון מגוררת. למילוי הוספתי 2 סוכר וניל וגם קצת קליפת לימון מגוררת. התוצאה - שווה כל ביס - וזה עוד לפני הקצפת ועוד לפני שחתכתי אותה בכלל (מטעימת הפירורים). בפעם הבאה שאכין אותה אאפה עם שמנת 15% - אם כבר אז כבר.
עושה רושם שהיא עוד תיאפה אצלי רבות - נראית כעוגה שמתאימה מאוד לצד הקפה. ותודה לנויה'לה (ולאמא שלה כמובן) על המתכון.
 

נירהמ1

New member
עדכון - וזו היתה רק ההתחלה../images/Emo9.gif

הרשיתי לעצמי "להתפרע" קצת - פרשתי נייר אפיה על רשת, חציתי את העוגה לשניים, הפכתי אותה על נייר האפיה החדש (את הישן קילפתי), מרחתי על חציה קצפת, ובעזרת נייר האפיה הפכתי עליה את החצי השני, מרחתי למעלה בקצפת "יישרתי קצת" (שתיראה סימטרית יותר
), ו... גם קישטתי למעלה בדובדבנים טריים. היא נראית עכשיו
. שמתי אותה בתוך תבנית מלבנית מקרמיקה ולהקפאה כשהיא תקפא (כדי לא לקלקל את הקצפת) אכסה אותה בנייר נצמד, ואשמור אותו לאזכרה שתהיה בביתי ביום שישי הקרוב. צילמתי את העוגה, ובערב - כשיחברו לי שוב את המצלמה למחשב (אני לא רואה לעשות את זה). לפעמים הילדים מחברים את המצלמה למדפסת ואז אני לא יכולה להזין את המחשב בתמונות - אשרשר גם את התמונות.
 

pirge

New member
אני מתארת לעצמי איזה טעם גן עדן.../images/Emo3.gif

 

ורד 34

New member
למה תמיד שאני חושבת על דיטאה../images/Emo98.gif

בזמנים בילתי שפויים אלו. אני ניתקלת בעוגות כאילו?
 
../images/Emo45.gif יפה-יפה!!

אני אופה בתבנית פיירקס מרובעת ללא נייר אפיה.
 

satr

New member
נירה העוגה ניראת מעולה ../images/Emo3.gif../images/Emo45.gif

אפשר ביס ורטואלי קטן ???
בטח חוסלה ... ורד
 

נירהמ1

New member
אפיתי בתבנית אמאיל גדולה - אחר כך

אחרי שחציתי וקישטתי העברתי לתבנית קרמיקה.
 
למעלה