"עוגת דובדבנים ושמנת" של נויה|המלצה
מתקררת לה עכשיו בנחת. זו לא עוגה מסוג הגבוהות, אלא מסוג הטעימות - מפירורים שדגמתי מצדי העוגה (חחחח - לא התאפקתי ועשיתי זאת בעודה חמה מהתנור
) עושה רושם שזו עוגה נפלאה. אין בעוגה ביצים וחמאה יש רק בתחתית, שמתי שמנת חמוצה 9% (גיליתי שהיא 9% רק הבוקר, אחרת הייתי מכינה עם 15%) כך שגם העוגה הזאת, אם לא נצפה אותה בשמנת מתוקה היא מסוג העוגות "השפויות" (כמו שסילבי קוראת להן) - אני חושבת שאפשר לחתוך את העוגה ולשמור בקופסה סגורה כמו חיתוכיות - אם לא מצפים בקצפת - אבל בפעם הראשונה שאני מכינה אני רוצה להיות נאמנה כמה שאפשר למתכון ולכן אצפה אותה בקצפת משמנת מתוקה. הכנתי אותה מדובדבנים טריים שקניתי אתמול בשוק - ולא דובדבנים בסירופ כמו במתכון (הם מוסיפים המון). אפיתי אותה 15 דקות יותר (אני חושבת שבגלל שהשמנת היתה 9% היא נשארה מעט נוזלית יותר, הייתי צריכה לאפות קצת יותר זמן. נתתי לה להתקרר כ-20 דקות בתנור, ואז היא גם הזהיבה יותר. לתחתית לא הוספתי סוכר כלל (המתיקות של הביסקוויטים הספיקה לי), אבל הוספתי קצת קליפת לימון מגוררת. למילוי הוספתי 2 סוכר וניל וגם קצת קליפת לימון מגוררת. התוצאה - שווה כל ביס - וזה עוד לפני הקצפת ועוד לפני שחתכתי אותה בכלל (מטעימת הפירורים). בפעם הבאה שאכין אותה אאפה עם שמנת 15% - אם כבר אז כבר.
עושה רושם שהיא עוד תיאפה אצלי רבות - נראית כעוגה שמתאימה מאוד לצד הקפה. ותודה לנויה'לה (ולאמא שלה כמובן) על המתכון.
מתקררת לה עכשיו בנחת. זו לא עוגה מסוג הגבוהות, אלא מסוג הטעימות - מפירורים שדגמתי מצדי העוגה (חחחח - לא התאפקתי ועשיתי זאת בעודה חמה מהתנור