עוגת דבש וסובין עם תפוחי עץ

sjarjar

New member
עוגת דבש וסובין עם תפוחי עץ

עוד ורסיה על עוגת הדבש המהירה והמוצלחת. ל-2 תבניות ארוכות של עוגה אנגלית: 3 תפוחי עץ ירוקים חמצמצים 1 כפית שטוחה קינמון 2/3 כוס שמן צמחי רגיל 1 כוס דבש 1 כוס סוכר חום כהה (לא דחוס) 1/2 כפית מלח 1/2 כפית חוואיג' לקפה, או בהרט, או תערובת של: ציפורן, הל, ג'ינג'ר, קינמון, פלפל אנגלי (או חלקם) מעט פלפל שחור 1 כוס קפה חזק חם מאד (אם שחור אז מסונן) 4 ביצים 1 כוס סובין חיטה 2 כוסות קמח לבן 1 שקית אבקת אפיה מחממים תנור לחום 170 מעלות. קולפים את התפוחים וחותכים לריבועים שטוחים. מערבבים יחד עם הקינמון ושמים בצד. שמים בקערה לפי הסדר: שמן, דבש (הכי נוח למדוד את הדבש בכוס בה נמדד השמן. השמן מונע מהדבש להדבק לכוס וחוסך את הניגוב המעצבן), סוכר חום, מלח ותבלינים וקפה. מערבבים היטב במטרפת בלון ידנית להמסה מלאה וקבלת נוזל אחיד. מוסיפים את הביצים אחת אחרי השניה, כאשר מבליעים כל ביצה בתערובת לפני הוספת הבאה. מוסיפים את הסובין ומערבבים היטב. מוסיפים את הקמח הלבן ואבקת האפיה ומערבבים לתערובת אחידה ונוזלית. מוסיפים את התפוחים ומערבבים. מעבירים ל-2 תבניות עוגה אנגלית. אופים 40-45 דקות בחום 170-175 מעלות צלזיוס עד שהעוגה שחומה, יציבה ומעט קפיצית למגע, וקיסם הננעץ בה יוצא יבש.
 
למעלה