עוגת גבינה

אורלי10

New member
עוגת גבינה

לפורום שלום אני מחפשת עוגת גבינה כזו שאופים אותה, לא עוגת גבינה קרה. למרות ששבועות מאחורינו. תודה על הענותכם.
 
ללא שום התלבטות - האלוהית../images/Emo70.gif

היי, אורלי! בשבועות האחרונים, התנהל פה דיון לגבי העוגה האלוהית - עוגת גבינה עם הפתעות טראפלס (אפויה). לאחר לחץ פיזי לא-מתון
של חברי הפורום, הכנתי אותה (ביחד עם רבים אחרים), והתוצאה - מהממת. העוגה משאירה רושם רב גם הרבה אחרי שהיא מתעכלת לה בשילוב טעמים מדהים. בקיצור, חיפוש בחלון החיפוש למעלה תחת המילה "אלוהית" יביא לך את המתכון וחלק מהדיונים בעניין. אם את צריכה עזרה בהפיכת העוגה מתבניות אישיות לתבנית עגולה - אשמח לעזור לך מנסיוני. בהצלחה, ארנון
 

שיגריס

New member
ואני ממליצה עם עוגת גבינה ללא קמח

מתכון: עוגת גבינה אפויה ללא קמח רכיבים: 750 גרם גבינה לבנה 3/4 גביע שמנת חמוצה 4 ביצים מופרדות 3/4 כוס סוכר 4 כפות קורנפלור 4 כפות אבקת פודינג וניל אינסטנט 2 סוכר וניל או 2 כפיות תמצית וניל 2 כפיות גרידת לימון לציפוי: שמנת מתוקה לקצפת 4 כפיות סוכר 2-4 כפות פודינג וניל מעורבב עם 2-4 כפות חלב תבנית עגולה מספר 26 אופן הכנה: לערבל את החלמונים עם הגבינה, הקורנפלור, הפודינג ,הוניל וגרידת לימון. בקערה נפרדת: להקציף את החלבונים וכשמתיצב, להוסיף סוכר ולהמשיך לערבל לקצף נוקשה. לאחד בתנועות עטיפה עדינות את שתי התערובות. לצקת לתבנית משומנת או מרופדת נייר אפייה ולהניח בתוך תבנית גדולה יותר עם מים ולאפות: 10 דקות בחום 200 מעלות 40-50 דקות נוספות בחום 180 מעלות. הערות: עוגה מעולה וקלילה. לא להוציא מהתנור שעתיים מתום האפייה. מקור המתכון: בטי פוקס, רשמה: שיגריס הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 

שיגריס

New member
ועוגה שהכנתי לחג: עוגת גבינה ופסיפל

ראו שינוי קטן - במקום 3 כפות קורנפלור - 4 כפות גדושות מתכון: עוגת גבינה ופסיפלורה רכיבים: שקית של 250 גרם עוגיות תפוז מצופות שוקולד של "חגיגה" של עלית, מרוסקות 100 גר´ חמאה מומסת מלית: 500 גר´ גבינת שמנת או גבינה רכה 9% מסוננת מנוזלים 1 גביע שמנת חמוצה מסוננת מנוזלים 3 ביצים 4 כפות קורנפלור גדושות 1/2 כוס מיץ פסיפלורה (מחית) או מיץ מנגו קליפה מגוררת מלימון שלם 1 כוס סוכר לציפוי: 1 כוס מיץ פסיפלורה (אם אין - אפשר מיץ מנגו) 6 כפיות גדושות קורנפלור 1/3 כוס סוכר (או יותר, לפי הטעם - כי מיץ פסיפלורה הוא חמוץ מאד) לקישוט: קצפת פירות טרופיים פרוסים, כגון:קיווי, מנגו, קרמבולה, אננס וכו´ אופן הכנה: טוחנים את העוגיות במעבד מזון ומוסיפים את החמאה המומסת תוך כדי עירבול. מרפדים תחתית של תבנית מס´ 24 ומקפיאים חצי שעה. מקציפים ביצים וסוכר לפחות 5 דקות עד שהקצף תפוח מאד. מערבבים את שאר החומרים למלית ומאחדים את שתי התערובות. יוצקים לתבנית ואופים בחום 150-160 מעלות צלסיוס שעה וחצי. פותחים מעט את דלת התנור בתום האפייה ומניחים לעוגה להתקרר בתוך התנור מספר שעות. להכנת הציפוי: מוהלים את הקורנפלור במעט מיץ פסיפלורה . בוחשים היטב עד שאין גושים . מחממים את יתר המיץ והסוכר ומוסיפים הקורנפלור המהול במיץ. טורפים במטרפה ידנית על אש בינונית מספר דקות עד שמסמיך ויוצקים על העוגה שהתקררה בינתיים. מנדנדים את בתבנית בעדינות מצד לצד ומצפים כך, באופן אחיד, את כל העוגה. ביום ההגשה - מקשטים בפרוסות קיווי, קרמבולה, מנגו ותלוליות קצפת. בכדי להוסיף צבע - קשטו בדובדבנים או פטל הערות: מקור המתכון: שיגריס הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 

שיגריס

New member
וה-עוגה שהכנתי לחג: פנטזיית 3 טעמים

עוגה עשירה שמאד התלהבו ממנה אתמול שמשלבת גם מוס גבינה וגם טעמים אחרים. מתכון: פנטזיית שלושה טעמים - שוקולד, גבינה וליקר קפה רכיבים: שכבה ראשונה - פאדג´ שוקולד 250 גרם שוקולד מריר משובח 200 גרם חמאה 3 ביצים 100 גרם אבקת סוכר שכבה שנייה - מוס גבינה בניחוח לימון, תפוז ופסיפלורה 250 גרם גבינה לבנה 9% (או גבינת שמנת ל"מהדרין"...) 70 גרם אבקת סוכר 1 שמנת לקצפת (מוקצפת לקצפת נוקשה) 1 כף גרידת קליפת לימון 1 כף גרידת קליפת תפוז 1/2 חבילת אבקת ג´לטין (7 גרם על המשקל) 3 כפות מיץ פסיפלורה (קניתי מזמן אצל "מר קייק" ולכן משלבת אותו במתכונים) אפשר להחליף גם במיץ מנגו שכבה שלישית - מוס שוקולד אייריש קרים 150 גרם שוקולד מריר איכותי 70 מ"ל שמנת לקצפת (לא מוקצפת) 2 חלמונים 3 כפות אייריש קרים ביתי או קנוי או ליקר קפה 170 מ"ל שמנת לקצפת (מוקצפת) ז"א- את יתרת השמנת לקצפת שנותרה במיכל + 3 כפות אבקת סוכר לקישוט ופגז שוקולד - טראפלס 250 גרם שוקולד רוזמרי 50 גרם שוקולד מריר 150 מ"ל שמנת מתוקה אבקת קקאו איכותית (רצוי הולנדית - ניתן לרכוש אצל "מר קייק" במחיר של 25 ש"ח ל-500 גרם...יקר אבל שווה כל גרוש !) תבנית עגולה קפיצית מס´ 24 נייר אפייה לריפוד התחתית (עיגול) ופסים לריפוד השוליים אופן הכנה: שכבת פאדג´- להמיס חמאה, שוקולד וסוכר ולערבב לקרם חלק. להוסיף ביצים אחת אחת ולערבב במהירות לאחר כל הוספה. לצקת לתבנית המרופדת בנייר אפייה (גם תחתית וגם שוליים - חשוב מאד ! כדי שיישמר מראה השכבות לאחר הקירור וההוצאה מהתבנית). לאפות 20 דקות בדיוק בחום בינוני במרכז התנור. להוציא מהתנור ולצנן חצי שעה, בערך, עד שיגיע לטמפרטורת החדר. שכבה שנייה - מוס גבינה להקציף את השמנת לקצפת נוקשה. להוסיף את הסוכר והגבינה, קליפות ההדרים ולערבב היטב למחית חלקה ואחידה. להניח את הג´לטין בכלי קטן חסין חום ולערבב עם 2 כפות מים קרים. להכניס למיקרוגל ל-20-30 שניות, לערבב במהירות ולוודא שאין גושים קטנים. לצקת מעל הגבינות ולערבב במהירות עד שהג´לטין מתאחד עם כל המרכיבים. להוסיף 3 כפות מיץ פסיפלורה (או מנגו) ולערבב היטב. לצקת מעל שכבת הפאדג´ רק אחרי שהתקררה (כי אחרת מוס הגבינה ייהרס). להכנת השכבה השלישית: ממיסים שוקולד עם 75 מ"ל שמנת מתוקה. מוסיפים חלמונים ומערבבים במהירות. מוסיפים את ליקר האייריש קרים או הקפה ומערבבים. מקררים במקרר 15 דקות בערך. מקציפים את השמנת המתוקה הנותרת עם אבקת הסוכר לקצפת נוקשה. מקפלים את הקצפת לקרם השוקולד שהיה במקרר ומשטחים מעל גבי מוס הגבינה. מקררים מספר שעות. להכנת הטראפלס: ממיסים שוקולד ושמנת מתוקה ומערבבים לקרם חלק. מקררים כשעתיים ואז מקציפים היטב לקציפה תפוחה ובהירה יותר. מקררים שוב מספר שעות ואח"כ יוצרים כדורים קטנים בידיים מאובקות באבקת קקאו. מגלגלים את הכדורונים האלה באבקת הקקאו ושומרים במקרר עד להגשה. קצת לפני ההגשה: מניחים את כדורי הטראפלס במעגל מעל שכבת המוס העליונה. מעטרים את העוגה בפירורי שוקולד או באבקת קקאו. הערות: מקור המתכון: שיגריס הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 
עוגת גבינה "פרדיסו" - מעולה

מתכון: עוגת גבינה ´פרדיסו´ רכיבים: בסיס - 100 גרם חמאה קרה 100 גרם אגוזי פקאן 1 כוס קמח 1 כוס סוכר (לבן או חום) 1 כפית קליפת תפוז או לימון מגוררת 2-3 כפות מים קרים למלית - 100 גרם חמאה בטמפרטורת החדר 1 כוס סוכר לבן או חום 500 גרם גבינה "טוב טעם" 250 גרם גבינה לבנה 9% 3 כפות תרכיז תפוזים קפוא 1 כפית תמצית וניל 4 כפות קמח תופח 6 ביצים לקישוט - 1 שקית שמנת לקצפת 1 שקית (100 גרם) אבקת סוכר פירות טריים חתוכים אופן הכנה: מחממים מראש את התנור לחום בינוני גבוה (180 מ´ צלזיוס). משמנים תבנית קפיצית בקוטר 24 ס"מ ומניחים עיגול נייר אפיה על תחתית התבנית. מכינים תחילה את הבסיס - חותכים את החמאה לקוביות קטנות, במעבד מזון עם להב מתכת קוצצים עד דק את אגוזי הפקאן, מוסיפים למעבד את קוביות החמאה ואת שאר החומרים למעט המים ומפעילים אותו עד לקבלת תערובת פירורית עדינה, מוסיפים את מים הקרים בהדרגה - רק עד שנוצר כדור בצק אחיד. מקררים את הבצק כ- 10 דקות במקפיא. מרדדים את הבצק לעלה בעובי אחיד ומניחים על תחתית תבנית הקפיץ. חותכים בסכין את עודפי הבצק. מרדדים אותם שוב לעלה דק ובעזרת חותכן עוגיות, קורצים עוגיות קטנות שישמשו לקישוט אחר כך. אופים בתנור את תחתית העוגה (ואת העוגיות על תבנית שטוחה אחרת) כ- 15 דקות עד שהבצק רק מתקשה. מוציאים מהתנור ומביאים לטמפרטורת החדר. למלית - במערבל חשמלי מקציפים את החמאה והסוכר במהירות גבוהה , מוסיפים את הגבינות, תרכיז התפוזים ותמצית הווניל. מקטינים את המהירות ומוסיפים את הקמח עד להבלעתו. מגבירים את המהירות ומוסיפים את הביצים לסירוגין. יוצקין את הבלילה לתבנית על תחתית העוגה האפויה ומנערים קלות לשחרור בועות אוויר. מורידים את טמפרטורת התנור ל- 150 מעלות צלזיוס. אופים את העוגה במרכז התנור כ- 45 דקות עד שחלקה העליון של העוגה קפיצי ושיפוד עץ הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש. מכבים את התנור ומשאירים את העוגה עוד 20 דקות. לאחר שהעוגה התקררה והגיעה לטמפרטורת החדר ומעבירים למקרר, מקררים את העוגה 8 שעות לפחות. לקישוט - סמוך להגשה מקציפים את השמנת עם אבקת הסוכר עד לקבלת קצפת רכה ואוורירית, מקשטים בפירות טריים ובעוגיות. הערות: רשמה: אריאלה ב. - עוגה מעולה!! הערה: בחום של 150 מעלות לא מספיק 45 דקות. אופים עד שמרכז העוגה יוצא יבש. מקור המתכון: תמי סירקיס אקרמן הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 
למעלה