עוגת גבינה לימונית של יעלה

zivkarp

New member
שלום,
האם יש למישהו במקרה את המתכון של עוגת הגבינה הלימונית של יעלה?
תודה
 

הילה.פ

New member
שלום,
האם יש למישהו במקרה את המתכון של עוגת הגבינה הלימונית של יעלה?
תודה
עוגת גבינה לימונית גלגולה של עוגה מזמנים אחרים...

מצרפת את המתכון המקורי של אמא שלי ל"עוגת הגבינה הלימונית".
מתכון שהעליתי, בפירוט יתר עבור חברתנו לידיה, לפני שנים רבות בפורום האוכל הרגיל ונקרא אצלנו בגירסא המקורית גם "עוגת גבינה עם דמעות של מלאכים".

כשאמא התחילה להכין העוגה היא היתה עם מרגרינה כי חמאה היתה נדירה ויקרה וגם לא היה לה מיקסר טוב להקצפת החלבונים לקצף חזק. אנחנו כילדים חיכינו תמיד לבוקר המחרת כדי לראות את הפלא של הדמעות הזהובות שנוצרות על הקצף האפוי (המרנג).
אחרי שרשמתי המתכון בפורום, הוא התחיל במסעו ברשת וקיבל שינויים שונים. אנחנו החלפנו את המרגרינה בחמאה שהפכה לזמינה וזולה יותר ובהמשך המציאות חייבה החלפת הפודינג לקורנפלור (כי הפודינג נעלם מהמדפים). וכרגיל, תמיד יש כאלה שצריכים יותר סוכר ואחרים שהעדיפו להבליע חצי מהקצף או כולו בתוך תערובת הגבינה ואז הגיעה גם תוספת של קרם קצפת.

אמש הראיתי לאמא את התמונה שצורפה כאן והיא אמרה: "דודה רבתא ע"ה שנולדה במאה ה-19 אמרה כבר אז (בגרמנית): מה שמודרני - הוא יפה"



אז מצרפת את המקור ואפשר לראות שמעט אח"ג התחילו כבר השיפצורים בתוך הפורומים שלנו.

נושא : לידיה, פרקתי את המתכון לתתי-סעיפים לכבודך.... עוגת גבינה לימונית:
תאריך : 01/01/05 16:46
מחבר/ת : יעלה
מאוד מקווה שכבר נזכה לראות דמעות של שמחה ואושר בשנה הקרובה....

לבקשתך, הנה שוב המתכון עם תתי-הסברים. יותר מזה כבר אי-אפשר....

עוגת גבינה לימונית אפויה עם מקצפת :

רכיבים:
לתחתית הבצק :
1/3 + 1 כוס קמח תופח (כוס תקנית אמריקאית 240)
100 גר' מרגרינה
1 חלמון
2 כפות סוכר + 1 סוכר ווניל

למלית הגבינה:
750 גר' גבינה 5 אחוז ( רצוי טוב-טעם)
1 מיכל שמנת חמוצה (200 גרם)
7 כפות סוכר + 1 סוכר ווניל
5 חלמונים
3 כף גדושה פודינג ווניל פשוט או קורנפלור (אם שמים קורנפלור, להוסיף ווניל)
קליפת לימון מגוררת לפי הטעם (הרבה) + כף מיץ לימון

ציפוי מרנג רך:
6 חלבונים
5 כפות סוכר רגיל (כמו של סוגת)
מיץ מחצי לימון (כף גדולה או יותר)

אופן הכנה:
1. בסיס בצק - לערבב את חומרי התחתית, ללוש לבצק אחיד. לשטח בתבנית 28 או במלבנית גדולה.

2. לאפות בחום בינוני כ - 10 דקות.

3. בינתיים, לערבב את כל חומרי מלית הגבינה. להוציא את הבסיס מהתנור לרגע, לשפוך מעל הבצק את המלית.

4. לאפות כ-20 דקות בחום בינוני-גבוה (בערך 170-180), עד שרואים שמתקשה מעט מסביב (כמו מעגל של יציבות שמתקדם כלפי המרכז של העוגה, שעדיין רוטט) .

5. בזמן שהמלית בתנור, להקציף לקצף יציב את החלבונים (במיקסר טוב ) :
אחרי שיש כבר קצף די גבוה אחרי 2-3 דקות, להוסיף את הסוכר כף אחת אחרי השניה,
ואחרי שהקצף יציב אך לא יבש (אחרי כ-8 דקות), להוסיף את מיץ הלימון.

6. למרוח מעל העוגה בצורה נאה: אני לוקחת גושי קצף בעזרת מרית, מניחה אותם בזהירות מעל המלית הרותחת, וכאשר הכל מלא בגושים, מחברת ביניהם באופן שכל העוגה מכוסה בשכבה אחידה, ללא חללים ריקים. מחליקה את פני העוגה ואח"כ מציירת סימונים בעזרת מזלג.
אפשר לפזר את המקצפת בצורה יפה, עם צנתר. הדוגמאות שציירנו אח"כ מתמלאות ב"דמעות" של סוכר קרמל נוזלי.

7. להחזיר במהירות לתנור, להמשיך לאפות בחום בינוני-נמוך (בערך 150-160 תלוי בתנור) עד שהמקצפת מזהיבה-משחימה. לוקח בערך עוד 15-20 דקות.

8. לקרר את העוגה בתנור מעט פתוח כמה שעות. אחרי שממש קרה, לכסות היטב בנייר אלומיניום או ניילון נצמד או מכסה. לשמור במקרר. למחרת בבוקר צצות דמעות של אושר....

הערות לאה.
אני הוספתי כוס סוכר במקום 7 כפות כפי שמצוין במתכון.
1/2 כוס סוכר בקערת הגבינה.
1/2 כוס סוכר לחלבונים.
סה"כ כוס סוכר.
הוספתי 3 כפות קונפלור.
ו3 כפות אינסטנט פודינג וניל.
ו3 שקיות וניל או כפית תמצית ווניל.
חצי מכמות החלבונים הכנסתי לבלילה אחרי שהקצפתי לקצף יציב עם 1/2 כוס סוכר.
וחצי הנותר של החלבונים הקצפתי למרנג.עם 1/2 כוס סוכר.
בתיאבון.
יעלה- פודינג וניל פשוט ולא אינסטנט)
 

הילה.פ

New member
אין לי, אך אשמח גם אני למתכון.
עוגת גבינה לימונית גלגולה של עוגה מזמנים אחרים...

מצרפת את המתכון המקורי של אמא שלי ל"עוגת הגבינה הלימונית".
מתכון שהעליתי, בפירוט יתר עבור חברתנו לידיה, לפני שנים רבות בפורום האוכל הרגיל ונקרא אצלנו בגירסא המקורית גם "עוגת גבינה עם דמעות של מלאכים".

כשאמא התחילה להכין העוגה היא היתה עם מרגרינה כי חמאה היתה נדירה ויקרה וגם לא היה לה מיקסר טוב להקצפת החלבונים לקצף חזק. אנחנו כילדים חיכינו תמיד לבוקר המחרת כדי לראות את הפלא של הדמעות הזהובות שנוצרות על הקצף האפוי (המרנג).
אחרי שרשמתי המתכון בפורום, הוא התחיל במסעו ברשת וקיבל שינויים שונים. אנחנו החלפנו את המרגרינה בחמאה שהפכה לזמינה וזולה יותר ובהמשך המציאות חייבה החלפת הפודינג לקורנפלור (כי הפודינג נעלם מהמדפים). וכרגיל, תמיד יש כאלה שצריכים יותר סוכר ואחרים שהעדיפו להבליע חצי מהקצף או כולו בתוך תערובת הגבינה ואז הגיעה גם תוספת של קרם קצפת.

אמש הראיתי לאמא את התמונה שצורפה כאן והיא אמרה: "דודה רבתא ע"ה שנולדה במאה ה-19 אמרה כבר אז (בגרמנית): מה שמודרני - הוא יפה"



אז מצרפת את המקור ואפשר לראות שמעט אח"ג התחילו כבר השיפצורים בתוך הפורומים שלנו.

נושא : לידיה, פרקתי את המתכון לתתי-סעיפים לכבודך.... עוגת גבינה לימונית:
תאריך : 01/01/05 16:46
מחבר/ת : יעלה
מאוד מקווה שכבר נזכה לראות דמעות של שמחה ואושר בשנה הקרובה....

לבקשתך, הנה שוב המתכון עם תתי-הסברים. יותר מזה כבר אי-אפשר....

עוגת גבינה לימונית אפויה עם מקצפת :

רכיבים:
לתחתית הבצק :
1/3 + 1 כוס קמח תופח (כוס תקנית אמריקאית 240)
100 גר' מרגרינה
1 חלמון
2 כפות סוכר + 1 סוכר ווניל

למלית הגבינה:
750 גר' גבינה 5 אחוז ( רצוי טוב-טעם)
1 מיכל שמנת חמוצה (200 גרם)
7 כפות סוכר + 1 סוכר ווניל
5 חלמונים
3 כף גדושה פודינג ווניל פשוט או קורנפלור (אם שמים קורנפלור, להוסיף ווניל)
קליפת לימון מגוררת לפי הטעם (הרבה) + כף מיץ לימון

ציפוי מרנג רך:
6 חלבונים
5 כפות סוכר רגיל (כמו של סוגת)
מיץ מחצי לימון (כף גדולה או יותר)

אופן הכנה:
1. בסיס בצק - לערבב את חומרי התחתית, ללוש לבצק אחיד. לשטח בתבנית 28 או במלבנית גדולה.

2. לאפות בחום בינוני כ - 10 דקות.

3. בינתיים, לערבב את כל חומרי מלית הגבינה. להוציא את הבסיס מהתנור לרגע, לשפוך מעל הבצק את המלית.

4. לאפות כ-20 דקות בחום בינוני-גבוה (בערך 170-180), עד שרואים שמתקשה מעט מסביב (כמו מעגל של יציבות שמתקדם כלפי המרכז של העוגה, שעדיין רוטט) .

5. בזמן שהמלית בתנור, להקציף לקצף יציב את החלבונים (במיקסר טוב ) :
אחרי שיש כבר קצף די גבוה אחרי 2-3 דקות, להוסיף את הסוכר כף אחת אחרי השניה,
ואחרי שהקצף יציב אך לא יבש (אחרי כ-8 דקות), להוסיף את מיץ הלימון.

6. למרוח מעל העוגה בצורה נאה: אני לוקחת גושי קצף בעזרת מרית, מניחה אותם בזהירות מעל המלית הרותחת, וכאשר הכל מלא בגושים, מחברת ביניהם באופן שכל העוגה מכוסה בשכבה אחידה, ללא חללים ריקים. מחליקה את פני העוגה ואח"כ מציירת סימונים בעזרת מזלג.
אפשר לפזר את המקצפת בצורה יפה, עם צנתר. הדוגמאות שציירנו אח"כ מתמלאות ב"דמעות" של סוכר קרמל נוזלי.

7. להחזיר במהירות לתנור, להמשיך לאפות בחום בינוני-נמוך (בערך 150-160 תלוי בתנור) עד שהמקצפת מזהיבה-משחימה. לוקח בערך עוד 15-20 דקות.

8. לקרר את העוגה בתנור מעט פתוח כמה שעות. אחרי שממש קרה, לכסות היטב בנייר אלומיניום או ניילון נצמד או מכסה. לשמור במקרר. למחרת בבוקר צצות דמעות של אושר....

הערות לאה.
אני הוספתי כוס סוכר במקום 7 כפות כפי שמצוין במתכון.
1/2 כוס סוכר בקערת הגבינה.
1/2 כוס סוכר לחלבונים.
סה"כ כוס סוכר.
הוספתי 3 כפות קונפלור.
ו3 כפות אינסטנט פודינג וניל.
ו3 שקיות וניל או כפית תמצית ווניל.
חצי מכמות החלבונים הכנסתי לבלילה אחרי שהקצפתי לקצף יציב עם 1/2 כוס סוכר.
וחצי הנותר של החלבונים הקצפתי למרנג.עם 1/2 כוס סוכר.
בתיאבון.
יעלה- פודינג וניל פשוט ולא אינסטנט)
 
למעלה