עוגיות שוקולד שחיתות
עוגיות שוקולד שחיתות של רוני ונציה (עוגיות שוקולד ושוקולד צ´יפס) רכיבים: ל-25 עוגיות: 2 ביצים 2/3 כוס סוכר 1 כפית תמצית וניל 1/4 כוס קמח 1/4 כפית אבקת אפייה קורט מלח 225 גרם שוקולד מריר חתוך לקוביות 2 כפות חמאה (30 גרם) 2 כוסות אגוזי מלך, קצוצים גס 1 (כוס שוקולד-צ´יפס (170 גרם אופן הכנה: בקערה בינונית מקציפים היטב את הביצים עם הסוכר והווניל במקצף ידני, עד לקבלת תערובת אחידה. מנפים ביחד את הקמח אבקת האפייה והמלח. ממיסים את השוקולד (לא את הצ´יפס) עם חמאה בקערה, מעל לסיר עם אדים. מסירים מהאש (השוקולד צריך להיות חמים לא חם). מוסיפים את תערובת הביצים לתערובת השוקולד, ומערבבים עד שמתקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את תערובת הקמח, ולאחר מכן את האגוזים והשוקולד צ´יפס. מניחים את הבצק במקרר לפחות לשעה או יותר או עד שהתערובת יציבה. מחממים תנור ל-180 מעלות מעצבים מהבצק כדורים בקוטר 4 ס"מ, ומניחים במרחקים של 5 ס"מ, ומשטחים מעט ביד לחה לגובה 2.5 ס"מ. אופים כ-12 דקות, או עד שהחלק העליות נראה יבש וסדוק והאמצע נראה עדיין רך ודביק. מניחים את התבניות מעל לרשתות צינון ומיד מעבירים את העוגיות במרית מתכת לרשת לצינון מלא הערות: זמנים מודרנים, ידיעות אחרונות, 17.10.2001 עמ´ 18 מקור המתכון: רוני ונציה