עוגיות פיסטוק - לכל מי שביקש

לאפין

New member
עוגיות פיסטוק - לכל מי שביקש

המתכון הוא בשביל כל מי שיצא לו לטעום את העוגיות האלה וביקש את המתכון בעצם, כל מי שטעם אותן. מקור: ויליאם סונומה. שינויים שלי בסוגריים. חומרים: 225 גר' חמאה בטמפרטורת חדר ¼ 1 כוסות סוכר חום בהיר (בארה"ב כוס = כמעט 240 מ"ל) 2 כפות מולסה (החלפתי בסילאן) 2 חלמונים ½ כפית תמצית שקדים (אותה החלפתי בחצי כף "תמצית" קפה = הרבה קפה נמס מגורען במעט מים) 3 כוסות קמח 2 כפיות קנמון טחון 1 כפית הל טחון 1 כפית אבקת אפיה ¼ כפית מלח 1 כוס פיסטוקים (במתכון כתוב קצוצים דק, בתמונה הם קצוצים גס. אני קצצתי מאוד גס) אופן ההכנה: להקציף חמאה, להוסיף סוכר חום, ולהקציף עד שהתערובת לא גרגירית יותר (בדיקה ע"י מעיכה בין האצבעות - הקצפתי המון זמן וכלום. נשאר גרגירי. התוצאה הסופית היתה בסדר גמור). להוסיף מולסה, חלמונים, ותמצית שקדים (או קפה). לערבב רק עד שמתאחד. לערבב קמח, קינמון, הל, אבקת אפיה ומלח. להוסיף את תערובת הקמח לעיסה בארבע פעמים ולערבב כל פעם עד שהחומרים מתאחדים. להוסיף פיסטוקים ולערבב. הבצק יוצא יבש למדי. לצור שני "בלוקים" מהבצק בגודל 15X7.5X4 (במתכון מצויינת דרך מייגעת להגיע לתוצאה הזו). לקרר את הבצק במקרר לפחות שעתיים, רצוי 24 שעות. לחמם תנור ל-160 מעלות. בעזרת סכין חד לחתוך את הבצק לפרוסות בעובי 3 מ"מ (אני חתכתי עובי כפול). (הערת המתרגם : כשחותכים את הבצק צריך ביד אחת להחזיק את הסכין ועם היד השניה להצמיד את העוגיה שפורסים אל גוש הבצק הלא חתוך. אחרת העוגיה "מתקפלת" החוצה ומתפרקת). להניח את העוגיות על תבנית משומנת או מצופה בנייר אפיה במרחק לפחות 2.5 ס"מ זו מזו. לאפות 10-12 דקות עד שהקצוות מתחילים להזהיב. לצנן את התבנית על רשת שתי דקות ואח"כ להעביר את העוגיות לרשת ולהשאיר אותן להתקרר. מקור: 16 Tbs. (2 sticks) unsalted butter, at room temperature (225 gr) 1 1/4 cups firmly packed light brown sugar 2 Tbs. dark molasses 2 egg yolks 1/2 tsp. almond extract 3 cups all-purpose flour 2 tsp. ground cinnamon 1 tsp. ground cardamom 1 tsp. baking soda 1/4 tsp. salt 1 cup finely chopped unsalted pistachios In the bowl of an electric mixer, beat the butter on high speed until fluffy and pale yellow. Add the brown sugar and continue beating until the mixture is no longer gritty when rubbed between your finger and thumb. Add the molasses, egg yolks and almond extract and beat on medium speed or stir with a wooden spoon just until blended. Over a sheet of waxed paper, sift together the flour, cinnamon, cardamom, baking soda and salt. Add the flour mixture to the butter mixture in 4 additions, beating on low speed or stirring until blended after each addition. Mix or stir in the pistachios until evenly distributed. The dough will appear dry and crumbly. Turn the dough out onto a lightly floured work surface and press it into a round, smooth disk. Divide the dough in half and roll each half into a log about 6 inches long. Flatten and square off each log, making a rectangular shape about 6 inches long, 3 inches wide and 1 1⁄2 inches thick. Wrap each rectangle in plastic wrap and refrigerate for at least 2 hours or preferably for 24 hours. Preheat an oven to 325°F. Lightly grease 2 baking sheets or line with parchment paper. Using a sharp, thin knife, cut the chilled dough into slices 1⁄8 inch thick. Place the slices at least 1 inch apart on the prepared pans. Bake the cookies until the edges are golden, 10 to 12 minutes. Transfer the pans to wire racks and let cool for 2 minutes, then transfer the cookies to the racks to cool completely. Makes about 48 cookies. Adapted from Williams-Sonoma Collection Series,Cookies,by Marie Simmons (Simon & Schuster, 2002 ).
 

chanit

New member
תודה,לויליאם סונומה ,אתר נהדר

אפיתי משם לחמים טובים.
 
למעלה