עוגיות מטחנה פריכות - מתכון

עוגיות מטחנה פריכות - מתכון

עוגיות מטחנה פריכות
קלות מאוד להכנה בעיקר למי שיש מטחנת בשר חשמלית. כמובן שאפשר להכין את העוגיות עם קצת מאמץ גם במטחנת בשר ידנית של פעם ואפילו בעזרת שקית זילוף (במקרה כזה רצוי להוסיף יותר נוזלים ושומן לבצק על מנת לקבל מסה רכה יותר). אפשר גם לעצב אותן ידנית אבל אז המרקם ייצא שונה במעט.
את האביזר לעוגיות שמולבש על מטחנת בשר קניתי לפני עשור. מאז שכב באריזתו המקורית בין שלל הגדג'טים שממלאים את המגירה(ות.. אבל מי סופר?).
ידעתי שיום אחד אכין את העוגיות הנוסטלגיות מילדותי הרחוקה, מלווה בריח של וניל, כוס שוקו חם, אח בוערת ושלג בחוץ . עוגיה חמימה וחמאתית, (גילוי נאות, השכנים השתמשו בשומן של חיה נמוכה).
בשבת נכדתי תיכננה פעילות ל"קייטנת סבתא" שתתחיל בשבוע הבא וביקשה שנכין יחד עוגיות מטחנה. היום עשיתי חזרה גנרלית על מנת לחסוך פאדיחות לעליית המסך. המתכון הוא אינטרפרטציה אישית וטעמים מעט מורכבים יותר שלא תמיד ילדים אוהבים. עם הנכדה אכין עוגיות ניטראליות יותר. קצת שיחקתי עם העיצובים כפי שמקובל בארץ מוצאי. אפשר גם ליטבול את קצות העוגיות בשוקולד מומס.
המצרכים:
700 גר' קמח מנופה (כמעט 6 כוסות מלאות בנפח
240 מ"ל)
100 גר' פיסטוק קלוף וטחון
100 גר' אגוזי מלך טחונים
300 גר' סוכר
קורט מלח
2 שקיות אבקת אפיה
2 כפות תמצית וניל איכותית
250 גר' חמאה רכה
4 ביצים
קליפת לימון מגוררת ומיץ מלימון 1 בינוני
1/2 כוס חלב או מיץ תפוזים. (את הנוזלים להוסיף בהדרגה, יתכן ולא נזדקק לכל הכמות).
ההכנה:
לערבב את כל היבשים, להוסיף חמאה, ביצים, וניל קליפה ומיץ לימון. להתחיל ללוש בצק ולהוסיף מעט נוזל. להמשיך ללוש ולוסיף נוזלים לפי הצורך עד לקבלת בצק רך וחלק למגע. לעטוף את הבצק ולצנן כמה שעות במקרר.
להרכיב את מטחנת הבשר, ללא הסכין וללא הרשת המחוררת עם האביזר המיוחד לעיצוב העוגיות (ראו תמונה). לבחור את אחת הצורות הרצויות ולהזיז למרכז את העיצוב הרצוי. אני השתמשתי בכוכב.
לחתוך את הבצק ל 4 חלקים. להכניס חלק אחד למטחנה ולהפעיל את המטחנה. לחתוך את רצועות הבצק שיוצאות מהמכונה לאורך של כ 10 ס"מ, לעצב לצורה הרצויה ולהניח על תבנית מרופדת בנייר אפיה. את החלקים הנותרים להחזיק במקרר עד השימוש. . להמשיך ולטחון את חלקי הבצק בזה אחר זה, מהכמות הזו מתקבלות 4 תבניות. אפשר להקפיא חלק מהבצק לשימוש עתידי.
לחמם תנור ל 160 מ"צ ולאפות עד להזהבה קלה כ 20 דקות.
הערות:
אפשר להמיר את הפיסטוקים והאגוזים בכל סוג שקדים או אגוזים, קוקוס או שומשום או להשתמש רק בקמח.
אפשר להמיר 100 גר' מהקמח בקורנפלור. לקבלת עוגיות עדינות יותר.
אפשר להוסיף קקאו לחלק מהבצק לקבלת עוגיות כהות.
אפשר להכין עוגיות פרווה ולהמיר חמאה בשמן קוקוס וללא חלב (מיץ תפוזים במקום).







 
שלום לך. נראה טעים מאוד .אגב

שלום לך.
היום קניתי טחינה במחיר של 12.90 ש"ח לק"ג אצל רמי לוי ,מחיר מציאה לכל הדעות.
מאיר כרמיאל
 

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
בחלק מהמרכולים 8 שקלים ואפילו פחות

אגב אני מניח שאת מדברת על צנצנת של חצי קילו, קשה לי להאמין שמוכרים קילו ב10 ש"ח אבל אם כן אז זה אטרקטיבי מאד.
 

TCHM

New member
חמאה, אגוזים...ככה צריך להכין עוגיות, נשמע ונראה יופי.


 
למעלה