עוגות עם קמח מלא

  • פותח הנושא ligo
  • פורסם בתאריך

ligo

New member
עוגות עם קמח מלא

שלום חברה מהעבודה ביקשה ממני עוגה עם קמח מלא וסוכר חום
מי שמכיר אותי יודע שאני הבחורה הכי לא בריאותית שיש (תעיד על כך חברה שראתה אותי מכינה פירה אתמול והשתבצה מכמות החמאה
). בקיצור, אין לי שום רעיון לעוגה בריאותית שכזאת. מצאתי את המתכון הזה כאן: מישהי ניסתה? יוצא טעים? יש רעיונות נוספים? לא נעים לי לעשות עוגה שלא תצא טעימה... בתודה מראש מתכון: עוגת שוקולד מקמח מלא 100% מאת: clclו 28/08/06 | 16:31 מתכון: עוגת שוקולד מקמח מלא 100% מצרכים 1/2 1 כוס שטיבל 6 – קמח מלא 100% 1 שקית אבקת אפיה 1/2 כוס קקאו 180 גרם חמאה מומסת 1 כוס חלב 1/2 1 כוס סוכר (אפשר להמיר בסוכר חום דמררה) 2 ביצים 1 כף גרידת תפוז אופן הכנה: לנפות ולערבב את הקמח, אבקת אפיה וקקאו בקערה. בקערה נפרדת לאחד את כל שאר המרכיבים. להוסיף את המוצרים היבשים, ולערבב. לצקת לתבנית משומנת. לאפות במשך 40 דקות בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות. מייד לאחר הוצאת העוגה מהתנור, בעודה חמה, ניתן להבריש את העוגה בסירופ סוכר. (חצי כוס סוכר + חצי כוס מים, להמיס עד לקבלת סירופ) הערות: מקור המתכון: אביבית
 

j u a n

New member
כל מתכון בעולם את יכולה לעשות עם

קמח מלא וסוכר חום. 1 כוס קמח רגיל = 1 כוס קמח מלא פחות כף.
 

sjarjar

New member
יוצא מצויין!

לעיתים צריך להוסיף מעט נוזלים כי קמח מלא סופח יותר נוזלים מקמח לבן. כדי לשבור קצת את הכבדות האופיינית אפשר להחליף חלק מהקמח המלא בסובין חיטה (נניח 1/3 כוס סובין חיטה במקום 1/3 כוס קמח מלא), או להשתמש בקמח מלא לא מנופה.
 

j u a n

New member
לא מרגישים את ההבדל. לפעמים

העוגה יוצאת קצת יותר דחוסה, אבל אם את עושה עוגשת שמרים - הוסיפי עוד טיפה שמרים. אם את בעניין של עוגה עם אבקת אפייה - הוסיפי עוד קצת אבקת אפייה (נגיד במקום כפית - שימי כפית ורבע).
 

RoseMarie

New member
עוגה מקמח מלא

החומרים: 2 ביצים 1/2 כוס שמן 1 1/2 כוסות סוכר חום "דמררה" 1 1/2 כוסות מים 2 כוסות קמח מלא 1 כפית אבקת אפיה 1 כפית סודה לשתיה, מומסת במעט מים רותחים תמצית וניל 5 כפות מיץ תפוזים או אחר כפית קינמון-לא חובה אופן ההכנה: להוסיף לפי הסדר ולערבב במעבד מזון. ניתן לגוון ע"י הוספת חלבה מפוררת, ריבה, אגוזים או שקדים קצוצים. מפזרים מעל העוגה ומבליעים בעזרת מזלג. לחמם תנור לחום בינוני ולאפות במשך 45 דקות. מקור המתכון: מתכונים-נט עם תוספות קלות שלי
 

RoseMarie

New member
מתאים ל-2 תבניות קטנות

של אינגליש קייק או תבנית קרטון עגולה עם חור במרכזה.
 

bali

New member
מנהל
עדיף לך לעשות עוגת גזר מקמח מלא

וסוכר חום. קמח מלא יוצר עוגות קצת יותר כבדות, ובעוגת גזר זה מסתדר. ההמרה אכן כוס קמח מלא פחות כף = כוס קמח לבן. סוכר חום קצת פחות מתוק מסוכר לבן ז אפשר לשים קצת יותר ממנו בעוגה. תצא עוגה לחה ודחוסה, אבל בעוגות גזר זה טעים. בטוח שיש מתכונים במנוע החיפוש.
 

sjarjar

New member
עוגת גזר קלילה עם קמח מלא

(נוסתה בהצלחה ע"י רבים) כמות ל-2 תבניות מוארכות חד פעמיות 4 ביצים 3/4 כוס שמן צמחי רגיל 1.5 כוס סוכר חום (מהסוג הכהה) דחוס (או 1.25 כוסות סוכר לבן או דמררה) מעט תמצית וניל 1/2 כפית מלח 1/2-3/4 כפית חוואיג´ לקפה (או קינמון בצרוף מעט אגוז מוסקט) 2 כוסות גזר מגורר דק דחוס (7-8 גזרים) 2 כוסות קמח מלא מנופה 1/2 כוס סובין חיטה 1 שקית אבקת אפיה 1/2 כפית סודה לשתיה בקערה גדולה מערבבים את כל הנוזלים בעזרת מטרפה ידנית. מוסיפים את הגזר והתבלינים ומערבבים. מוסיפים את הקמח, אבקת האפיה והסודה לשתיה ומערבבים. מעבירים לתבניות משומנות ומכניסים לתנור חם בחום בינוני (170-180 מעלות צלזיוס). אופים כ-40 דקות עד שהעוגה מוכנה.
 

sjarjar

New member
עוגת גזר וטחינה עם קמח מלא

עוגה טעימה מאד, מזכירה קצת בטעמה את הממתקים ההודיים. לתבנית עוגה אנגלית: 2 גזרים גדולים מגוררים דק 1 כוס סוכר דמררה 2 ביצים 2 כפות דבש 1/2 כוס שמן צמחי רגיל 1/2 כוס טחינה גולמית 1/2 כפית קינמון מעט ציפורן מעט מלח מעט תמצית וניל מיץ + קליפה מגוררת מתפוז אחד מעט עלי טימין 1.5 כוס קמח מלא (אפשר להמיר חצי כוס קמח מלא בחצי כוס סובין חיטה) 1/2 שקית אבקת אפיה 1/2 כפית סודה לשתיה מנפים יחד קמח, אבקת אפיה וסודה לשתיה. מערבבים בקערה גדולה את כל החומרים מלבד תערובת הקמח. מוסיפים את תערובת הקמח ומערבבים למסה אחידה ללא גושים. מעבירים לתבנית עוגה אנגלית. מכניסים לתנור בחום 170 מעלות צלזיוס ואופים 50 דקות עד שהעוגה יציבה למגע, יבשה ושחומה.
 

sjarjar

New member
מאפינס קמח מלא ומשמש

תוספת הסובין מעניקה קראנצ'יות שמשתלבת מצויין עם הרכות של המאפינס. במקום משמשים אפשר להשתמש בפירות עונה מוצקים אחרים (שזיפים, נקטרינות, תפוחים, מנגו). (12 מאפינס) 2 ביצים 1/3 כוס שמן 1 גביע 'שלי' מעט תמצית וניל טובה מעט מלח סוכר חום לפי הטעם (1/3-1/2 כוס) 1/2 כפית בהרט 2 משמשים גדולים ובשלים, חתוכים לקוביות קטנות 1-1.5 כוסות קמח נסורת 1/2 כוס סובין חיטה 1 כפית אבקת אפיה מערבבים בקערה את כל החומרים למעט המשמש, הקמח ואבקת האפיה, לתערובת אחידה. מוסיפים את המשמש הקמח ואבקת האפיה ומערבבים רק עד שכל הקמח נרטב. מעבירים לתבנית 12 שקעים משומנת. אופים בחום 180 מעלות כ-30 דקות עד שהמאפינס שזופים מבחוץ, יציבים למגע, וסכין הננעצת בהם יוצאת יבשה. מוציאים ומצננים על רשת.
 
למעלה