עוגות ללא גלוטן שמתייבשות למחרת

  • פותח הנושא ec82
  • פורסם בתאריך

ec82

New member
עוגות ללא גלוטן שמתייבשות למחרת

היי לכולם,
כשאני מכינה עוגות מקמח קונדיטור הן מתייבשות יום למחרת ואי אפשר לאכול אותן.
רציתי לשאול אם יש לזה פתרון? תודה רבה.
 

net the jet

New member
לא להכין מקמח קונדיטור


לנסות לשלב עוד קמחים ולהגיע למרקם ( וטעם ) של משהו אמיתי....

או, להקפיא את העוגה שאת מכינה ( פרוסות ) ולאכול לפי הצורך...( למרות שזה עלול להתפורר לדעתי )
 

טליאמתי

New member
זה האופי של קונדיטור. הוא בעייתי (בעיני)

בשימוש רק אתו מכיוון שהוא מבוסס על עמילנים.
 

טליאמתי

New member
קמח תמי משפר את המאפים, בלי ספק אבל

אני מעריכה שזה תלוי גם בהרכב המתכון.
כשאפשר להשתמש בקונדיטור-אני משתמשת כי הוא מוזיל את העלויות אבל שוב, זה לא תלוי רק בסוג הקמח אלא גם בכמויות שלו ובשאר המרכיבים.
לדוגמה: כשיש במתכון עד כוס אחת של קמח-אמיר אותו בקונדיטור בתנאי שיש במתכון מגוון של חומרים והוא לא מבוסס בעקר על הקמח (ביצים, חמאה, נוזלים, חמרי טעם וכו').
יחד עם זה, למשל במתכון של העוגיות שפרסמתי בשרשור המתכונים יש רק 4 רכיבים ובהם קונדיטור והוא מוצלח ביותר בדיוק כך.

אני חושבת שקצת קשה להכליל אלא יש חשיבות להתנסות. זה אמנם גוזל זמן אבל מכיוון שבתוך כל זה נכנס גם הטעם האישי...אין הרבה ברירה אלא לנסות ולהגיע למתכון מנצח מבחינתך.

את יכולה לנסות להעלות מראש לפורום מתכון שאת רוצה להכין ולהתייעץ בקשר להרכב הקמח.
 
למעלה