עוגת פבלובה
מתוך האתר "שום פלפל ושמן זית". עוגה מעולה תבנית 24. למרנג 4 חלבונים ¼ 1 כוסות סוכר 1 כפית חומץ 2 כפיות קורנפלור לקרם פטיסייה 250 מ"ל (1 כוס) חלב 250 מ"ל (1 מכל) שמנת מתוקה 1 מקל וניל 6 חלמונים 4 כפות סוכר 40 גרם (1/4 כוס) קמח להרכבה תותים סוכר כמה טיפות חומץ בלסמי 250 מ"ל (1 מכל) שמנת מתוקה אופן ההכנה מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות) ומרפדים את התבנית בנייר אפייה. המרנג: שמים את החלבונים בקערת המיקסר ומתחילים להקציף במהירות גבוהה. מוסיפים את הסוכר בהדרגה ומקציפים עד שנוצר קצב יציב מאוד. מוסיפים את החומץ והקורנפלור ומבליעים בקצף. מעבירים את הקצף לתבנית (אין צורך למרוח אותו באחידות). מכניסים את התבנית לתנור ומייד מנמיכים את חום התנור לבינוני-נמוך (140 מעלות). אופים שעה, מכבים את התנור ומשאירים את המרנג בתוכו עד שהתנור מתקרר לגמרי. הקרם: שמים את החלב והשמנת בסיר. חוצים את מקל הווניל לאורכו, מגרדים מתוכו את הגרגירים לתוך הסיר ומוסיפים לסיר גם את המקל. מביאים לרתיחה ומכבים את האש. שמים את החלמונים והסוכר בקערה וטורפים היטב. מוסיפים את הקמח וטורפים עד שהוא מתאחד עם בלילת הביצים. מוסיפים לקערה בהדרגה ותוך טריפה כשליש מהנוזל החם. מחזירים את סיר הנוזל לאש, על להבה נמוכה, ויוצקים לתוכו בהדרגה ותוך טריפה את בלילת הביצים. טורפים עד שהקרם מסמיך ורותח. מכבים את האש ומצננים. מניחים ניילון נצמד על פני הקרם ומאחסנים במקרר עד שהוא מתקרר היטב. ההרכבה: מנקים את התותים, שמים בקערה ובוזקים עליהם מעט סוכר וכמה טיפות חומץ בלסמי. מקציפים את השמנת לקצפת יציבה ומאחסנים במקרר. מקלפים את נייר האפייה מהמרנג ומניחים אותו בצלחת הגשה. מורחים עליו את הקרם, ומורחים מעליו קצפת. מסדרים למעלה תותים ומגישים.