עוברים לגור בטוקיו

עוברים לגור בטוקיו

שלום שמי ורד ואני ובעלי עוברים בספטמבר לטוקיו ללימודים. יש לנו ילדה בת שנה ואנחנו שומרי מסורת. אשמח לקבל טיפים על החיים בטויקיו: עלות המחייה, מסגרות יהודיות וכלליות לילדה, קהילה יהודית, וכל שאר הדברים שצריך לדעת כדי לשרוד שם. אשמח מאוד לתגובות של אנשים המתגוררים בעיר ורד של ניצן

toni007jp

New member
Irashi ma sen

Wellcom to japan in japanies מברוק על המעבר , ואני כבר יכול לאמר לך שתהנו מכל רגע לגבי נושא הכשרות ישנם 3 מקומות שאפשר למצוא אוכל כשר 1) JCC באזור HIRRO 2) אצל מנדי הרב שנמצא באזור EBISU 3) אצל הרב השני (שלפתע שכחתי את שמו) אבל הוא נימצא באזור AZABU האפשרויות מצומצמות וקצת יקרות אבל מה לעשות - על כשר צריך לשלם כמו כן ישנם סופרמרקטים שיש שם OU אם זה עוזר לכם עלות המחיה יקרה, כעקרון הדירה יקרה ויכולה לעלות בין 2000$ ל5000$ תלוי במיקום ובגודל עלות מחיה שבועית לישראלים עם ילדה אחת תגיע בממוצע ל 200-300$ לאוכל יש לקחת בחשבון חשמל גז כבלים אינטרנט שזה בממוצע חודשי 250-350$ בחורף ובקיץ זה יהיה יקר יותר אם תקנו במכולות מקומיות ותגורו לא במרכז עלויות המחיה יהיה קטנות יותר טוב אם יש לכם שאלות נוספות אני כאן iterashai לילה טוב o-ya so mi nashi

תודה על התגובה...שאלות....

שלום לך טוני(?), האם אפשר לשאול כמה זמן אתה גר ביפן, איפה, ובמה אתה מתעסק שם? אני מבינה שאתה שומר כשרות? האם אתה בעל משפחה? אני מעוניינת להבין את מערכת החינוך לגיל הרך ביפן, האם אני יכולה להשוות בהבנתי למערכת החינוך הקיימת בארץ? ואותה שאלה בנוגע לרמת המחייה שם: מה נחשב רמת חיים גבוהה נמוכה ביחס לארץ. אנו חיים באופן ממוצע מינוס. דירה לא גדולה שכ"ד 550$ לדירת שני חדרים. אני שומעת כל הזמן ש550$ ביפן יספיקו לנו לדירת חדר צפופה ביותר. האם ידוע לך על זמינות ועלות של מוצרי תינוקות כמו טיטולים ומטרנה? האם יש צורך ברכב בטוקיו? האם זה אפשרי להחזיק רכב? ובנוגע ללימודים: בעלי קיבל מלגת לימודים ליחיד ואני כרגע סטודנטית לעיצוב פנים מה ידוע לך על אפשרות לימודים בתחום האמנות והעיצוב? ומה ידוע לך על אפשרויות עבודה ביפן (לאמא), הרבה שאלות.... מאוד אשמח לקבל תשובות אפילו על חלק מהשאלות ועל מה שידוע, וגם א תקשר אותי לישראלים נוספים שחיים ביפן במיוחד בטוקיו ורד

למעלה