עוברים לאנגליה באוגוסט

Gali2011

New member
עוברים לאנגליה באוגוסט

שלום, אנחנו חדשים בפורום ושמחים להיות פה. בהתראה די קצרה, אנחנו עוברים ללונדון באוגוסט הקרוב (בעלי קיבל הצעת עבודה), ומבדיקות עד כה הבנו שמדובר בכאב ראש לא קטן. יש לנו כמובן אינפסור שאלות, אבל נתחיל בדבר העיקרי - איפה לגור??? אנחנו זוג + 3 בנות (7, 4 ו-חודש וחצי), חילוניים. הבת הגדולה מסיימת עכשיו כיתה א' (הבנתי שהיא אמורה להיכנס לשנה שלישית בבי"ס) והאמצעית אמורה לעלות לטרום חובה (בלונדון ל-reception). השכונות בלונדון שאליהן אנחנו "מכוונים" הן (כמה לא מקורי): hampstead garden suburb, north finchley, golders green ו- hendon. מעוניינים בדירה/בית עם 3-4 חדרי שינה, כמובן עם קרבה לבית ספר ציבורי (state school) שנחשב טוב. נשמח לשמוע תובנות, טיפים וכיו"ב - הבדלים בין ארבעת האזורים, דמי שכירות ריאליים באזורים אלה, בתי ספר מומלצים, סוכנויות נדל"ן טובות וכו' וכו'. קראנו את כל השרשורים בנושאים אלה ולא מצאנו את כל התשובות. בטח תהיינה לנו בהמשך עוד מלא שאלות...לאט לאט. תודה.
 

גוזליה

New member
היי גלי ברוכים הבאים.

השוני בין השכונות שציינת הוא מטורף- מבחינת אופי, מבחינת עלויות, מבחינת רישות של תחבורה ציבורית.... אני חושבת שלפני הכל צריך לעשות חישוב של כמה משכורת בעלך יקבל, האם את מתוכננת לעבוד ואם כן כמה משכורת את תקבלי, ולפי זה לתכנן איפה תוכלו לגור. ההבדל בין שכירויות פה הוא עצום ויכול לנוע בין מאות לאלפי פאונדים הבדל. ככל שמתקרבים לcatchment area של בתי הספר הטובים, השכירות עולה ועולה לצערי הרב. באיזור של המפסטד גרדן סאברב יש שני בתי ספר ציבוריים מעולים, אבל להצליח להתקבל אליהם שווה ערך ללהביא את המשיח
- ברוקלנד והמפסטד גרדן סברב. הם נהדרים, אבל רשימת ההמתנה אליהם סופר ארוכה, ואלא אם את גרה על מפתן בית הספר, אין לך הרבה סיכוי להתקבל. מצד שני, רוב בתי הספר הציבוריים בצפון לונדון הם טובים עד טובים מאוד, והרבה ליפול פה קשה לי להאמין.... הבת האמצעית שלך אמורה להתחיל reception- זה תלוי בחודש בו היא נולדה, עקרונית היא אמורה לחגוג את יום הולדת חמש במהלך השנה הזו של reception. באתר של foxtons (לא הייתי שוכרת איתם בית, אבל האתר שלהם מאוד יעיל) את יכולה למצוא בתי ספר לפי איזור מגורים- כלומר, להכניס מיקוד ולמצוא מהם בתי הספר הקרובים. משם פשוט הולכים לאתר ofsted ובודקים את הביקורת האחרונה. זה לא אבסולוטי (ממש ממש לא) אבל יכול לתת אינדיקציה סבירה לאיכות בית הספר שאת בודקת. מה הסיכוי שבעלך יגיע קודם (או את, לא משנה) ויעשה סיבוב בשכונות, יראה ויתרשם? בהצלחה, ואנחנו פה לכל השאלות
 

אשנתי

New member
תיקון קטן

לגבי מתי מתחילים בי"ס. חוק חינוך חובה חל על ילדים מהסמסטר הראשון שאחרי יום ההולדת החמישי שלהם. שלא כמו בישראל, יש לא מעט בתי ספר שמאפשרים לילד להתחיל גם בשליש השני או השלישי של השנה (ינואר או אפריל/מאי בהתאמה) יש בתי ספר שלא מאפשרים בכלל לילד לפני גיל 5 להתחיל בסמסטר הראשון של השנה (בהנחה שהם יהיו בני חמש במהלכה) כי יש עם זה כל מיני בעיות מימון. תלוי בבית הספר ותלוי בממשל המקומי. ויש בתי ספר שקוראים לזה year 1 ויש כאלה שריספשן...
 

almo81

New member
אנחנו במצב דומה

שלום גלי, אנחנו במצב דומה לשלכם - נוחתים עוד חודש. גוזליה צודקת לגבי המגורים: השאלה הראשנוה שאתם צריכים לענות עליה היא מה גודל הבית שאתם רוצים - וכמה כסף אתם מוכנים ויכולים להשקיע בזה. מספר המלצות שאני יכול לתת כבר עכשיו. 1. את צריכה לדעת שכל בתי הספר בבריטניה מדורגים ע"י משרד החינוך - הדוחות זמינים ב-www.ofsted.gov.uk, ובצורה יותר נגישה ב-www.findmyschool.co.uk - יש מנוע חיפוש לפי איזור. 2. האיזורים שאת מזכירה הם כולם בצפון לונדון וידועים בריכוז הגבוה של יהודים וישראלים בהם: הם גם יקרים, יחסית. אם את לא מרגישה צורך מיוחד לגור באיזור "יהודי" או "ישראלי" יש הרבה איזורים מחוץ לעיר שהם נחמדים ומציעים לך בית פרטי ברמה שבמדינה צפופה כמו ישראל כמעט לא קיימים בשום מחיר. האתרים הבאים יתנו לך רעיונות: . http://www.channel4bestandworst.com/ - מומלץ מאד - עם מפה ותגובות של גולשים לגבי מקומות ספציפיים. http://www.housetohome.co.uk/product-idea/picture/best-places-to-live-in-the-uk-our-top-30/1 . http://oneplace.audit-commission.gov.uk- דרוג ממשלתי של ביצועים של רשויות מקומיות (חינוך, תשתית, פיתוח, וכו'). 3. דרך מצויינת לחפש אזורי מגורים היא דרך www.rightmove.co.uk. בנוסף למנוע חיפוש שמאפשר לחפש בתים לפי מיקום, סוג בית, גודל, תקציב, כמו כל אתר חיפוש בתים - הוא מספק מפה שמסמנת את בתי הספר באיזור בית ספציפי, עם לינק לדו"ח של OFSTED עליו. דרך מצויינת לבדוק אם האיזור בא בחשבון. 4. ההמלצה שגוזליה נתנה לך מצויינת: תסעו - כבר החודש, אם מתאפשר לכם מתוך מטרה לחפש בתים: תבחרו איזור או שתיים עוד שאתם בארץ ותראו כמה שיותר בתים באיזורים שבחרתם: על הדרך תלמדו להכיר את האיזור ותוכלו להחליט אם האיזור טוב לכם. אם תעשו את זה החודש ותמצאו בית, תוכלו להגיע אליו מיד בנחיתה, ולא להתקע במלון למספר שבועות - שזה גם יקר, וגם פחות נח. 5. בתי ספר זה סיפור : לטובים (ראי לעיל) יש ביקוש גבוה וההרשמה הרגילה היתה אי שם באוקטובר. כמה שיותר מהר תנעלו על בית יהיה לכם יותר קל לטפל בנושא הרישום (בלי הוכחת כתובת את לא יכולה להרשם - לפחות לא באיזור שלנו). אני ממליץ לך בחום לטפל בזה בדחיפות: המועצה המקומית חייבת לתת לכם בית ספר, אבל לא מובטח שהוא יהיה קרוב לבית שלכם, או טוב במיוחד. אם רק תתחילו באוגוסט/ספטמבר לטפל בזה, עלולה להיוצר בעיה (באיזור שלנו, ההרשמה המאוחרת נסגרת ב-22 ליולי). אם תסגרו בית מוקדם, זה יעזור גם כאן - תדעו כבר לאיזה בתי ספר וגנים אתם רוצים ללכת. בהצלחה.
 

Gali2011

New member
אזורים אחרים

הבעיה עם אזורים אחרים שהם בדר"כ יותר רחוקים ממרכז לונדון ובעלי הולך לעבוד באזור הלונדון ברידג', כך שלהגיע מהם כל יום לעבודה זה די סיוט.
 

almo81

New member
LONDON BRIDGE

מעניין שאת מזכירה דווקא את האיזור הזה : אני יכול לספר לך שהדייר שגר בבית ששכרתי עבד באיזור הזה - ונסע כל יום - ואנחנו מדברים על מקום שנמצא מחוץ ל-M25. עולם קטן.
 

Osy2

New member
לגבי London Bridge

אם את לא סגורה על אזור של יהודים וישראלים. מ Orpington שהיא בפרברים בדרום לונדון. יש רכבת ישירה עד London bridge ב 15 דקות. או כל הקו הדרומי - דוליש, ברומלי וכו' כולם 20 דקות מאיפה שהוא צריך. תבדקי כי נראה לי שמצפון פינצלי לאיפה שהוא צריך זה כ 40 דקות בטיוב עם החלפת רכבות באמצע.
 

Gali2011

New member
תודה

תודה רבה על התשובות. עשינו כבר חישוב - לפי המשכורת שבעלי הולך להרוויח (ובחצי שנה הראשונה אני לא מתוכננת לעבוד), אנחנו יכולים להרשות לעצמנו לשכור בית ב- 400-500 פאונד לשבוע. לפי אתר rightmove אפשר (בקושי אמנם) למצוא בתים במחירים כאלה, הבעיה העיקרית היא שבדר"כ הם לא קרובים לשני בתי הספר הטובים בהמפסד שציינתם. מה לגבי צפון פינצ'לי וגולדרס גרין? התרשמתי שהמחירים בהם יותר שפויים, יש לכם דעה לגבי האזורים האלה לעומת המפסטד גרדן? שמעתם על בתי ספר ציבוריים מומלצים שם? לגבי המועד האחרון להרשמה לבתי הספר - מה זה אומר? שאחרי מועד זה לא ניתן להירשם בכלל?
 

almo81

New member
בתיספר

לא יודע לענות לך על איזורים בצפון לונדון - פחות ענין אותי האיזור הזה - אבל ההמלצה של גוזליה קודם נכונה: שווה לבקר בבתי ספר לפני שמתקדמים. בינתיים, אני ממליץ ככה: 1. תתקשרי לבתי ספר ותתענייני במועדי רישום (אל תיבהלי אם הם יגידו לך שהם מלאים - זו תשובה אוטומטית היום - גם בבתי ספר שיש בהם מקום...). יותר סביר שהם יתנו לך הנחיות כלליות ויפנו אותך למועצה מקומית שאחראית עליהם. 2. תפני למועצה באיזור שבחרת ותבררי נוהל של "IN_YEAR TRANFER". יש להם נוהל כזה שייתן לך את המידע הזה + מידע על טופסי הרשמה ומסמכים מלווים (הוכחת כתובת חובה!). 3. בשיחות שלך עם המועצה - תנסי לגשש באיזה בתי ספר כרגע יש מקום. באיזור שלי הם היו מאד רספונסיבים - תזכרי אבל שכדי לקבל תשובה מדוייקת, את צריכה לשאול שאלה מדוייקת. הערה אחת: הניסיון שלי הוא עם מועצות ספציפיות שאינם בלונדון העיר - אלא בפרוורים. במקומות אחרים זה עלול להיות שונה. ואני שוב ממליץ: תסגרי בית כמה שיותר מהר - עד שלא תעשי את זה, את בעיקר מבזבזת זמן. אשמח לתת לך יותר מידע בפרטי.
 
שאלה חשובה זה כמה אתם צריכים גינה.

זה גורם מאוד משמעותי במחיר במרכז העיר. הוצאות נוספות 1. שליש של שבוע - 500 לשבוע זה לא 2000 זה 2167 לחודש 2. מסי עירייה - צפו לשלם ~150+ לחודש (זה תלוי בשווי הבית) 3. גז חשמל מים יכול להגיע ל 100 לחודש וכמו שאמרה אוסי, לונדון ברידג' היא ממש תחנת רכבות מרכזית, מחוברת מצויין לא רק לדרום (מערב ומזרח) אלא גם לצפון, יש רכבת שמגיעה מצפון וחוצה את העיר. והנסיעה ברכבת הרבה יותר נעימה מבטיוב. ז"א ש20 דקות מלונדון ברידג' אפשר להגיע ל sevenoaks watford and iirc (~10 דקות)west hampstead kingston.
 

Gali2011

New member
עוד שאלה...

למה מחירי השכירות ממערב לרחוב פינצ'לי זולים יותר מהמחירים ממזרח לאותו רחוב. יש משהו שאני מפספסת?
 

מישיגר

New member
גם אנחנו בדרך...

היות וגם אנחנו עדיין בתהליך, כמה דברים שלמדתי בינתיים - אכן, הקטע של בית ספר הוא מאד בעייתי. זה מלכוד כי רוצים לבחור בי"ס טוב ואז לשכור ליד, אבל אי אפשר להרשם בלי כתובת... אנחנו דיברנו עם יועצת מאד נחמדה במחוז. ואפילו היתה לנו פגישה איתה (התפקיד שלה זה לעזור להורים לרשום לבתי ספר). לנו נאמר שרק בסוף יוני הם ידעו באיזה בתי ספר יש מקומות ולאן אפשר להכנס לרשימות המתנה. מצד שני הלימודים מסתיימים בסביבות ה - 20 ליולי ואז בתי הספר סגורים. אי אפשר יהיה להתרשם מבתי ספר. מתאריך זה את תוכלי לרשום אותן במחוז, אבל לא תקבלי תשובה עד בערך שבוע אחרי תחילת הלימודים. כדי לבקר בבתי הספר אנחנו פשוט שלחנו מיילים. לרוב התשובה היתה שהם מלאים, ואמרנו שבכל זאת אנחנו מבקשים וחלקם הסכימו. לחלקם יש יום קבוע לביקורים שלא ניתן לשינוי. באתר של המחוז יש רשימה של בתי הספר עם הפניות לאוספד וכתובות וטלפונים. לחלקם הרמנו טלפון. קחו בחשבון שהשכרת בית לוקחת זמן (בדיקת רקע וכו') והרבה מהבתים שראינו זה השכרה מיידית. כלומר אם אתם רוצים לחתום חוזה ביולי ולעבור רק באוגוסט ייתכן שתשלמו חודש יותר. (וזה המון כסף). תאריך החיתוך של עליה לבי"ס זה 1 בספטמבר. מי שנולד לפני אז הוא כיתה יותר מבארץ (למשל אוגוסט 2006 זה כיתה א' ולא חובה כמו בארץ) מעבר לזה, מה עושים עם הפרפרים בבטן ליום הראשון בבי"ס כשהם לא יודעים מילה אנגלית... אין לי תשובה עדיין.
 
איך עושים בדיקת רקע?

גם אנחנו בדרך, אבל אני לא מבינה איך יעשו בדיקת רקע למי שחדש במדינה, ביבשת..
 

almo81

New member
בדיקת רקע

במקרה שלי הם פנו אל המעסיק הנוכחי שלי בישראל, אל המעסיק הבא שלי בבריטניה, ואז פנו אלי ישירות וביקשו הוכחות באנגלית שאני באמת גר בכתובת הישראלית שנתני (חשבון חשמל או גז למשל) - שזה קצת קשה להשיג
בסוף מצאתי מכתב מאיזשהו בנק שהגיע באנגלית).
 
ומה מאיתנו יבקשו?

מה יעזור להם מידע על ההיסטוריה בישראל אם אנחנו סוגרים את הבסטה?
 

almo81

New member
מטרת הבדיקת רקע

המטרה היא לבדוק שאתם מי שאתם טוענים שאתם - ולכן ההיסטוריה חשובה.
 

Gali2011

New member
בני כמה הילדים?

הי, בני כמה הילד/ילדים שלכם שאמורים להיכנס לבי"ס? הבנתי שאם לא מדובר בשנה שניה, אז הצפיפות בבתי הספר הטובים היא פחות נוראית. כלומר, יש סיכוי יותר גבוה להתקבל אם הילדה שלי צריכה להיכנס לשנה שלישית ולא לשניה. יודעים על זה משהו? מהתשובה שלך אני מבינה שבעצם אפשר להירשם לכל בי"ס, גם כזה שאין בו מקום, ולקוות לטוב, נכון? האם אפשר לשוחח עם היועצת בטלפון? יש לכם עוד טיפים עבורנו? דרך אגב, אפשר לדעת באיזה אזור אתם הולכים לגור? תודה
 

מישיגר

New member
פרטים של היועצת

אנחנו מכוונים לאיזור שאתם. שלחי לי מייל או לא יודעת איך שעושים את זה כדי שאוכל ליצור איתך קשר באופן ישיר ואתן לך את הפרטים של היועצת ושלנו.
 

אשנתי

New member
למרות שכבר כתבתי את זה בשרשור הזה

תאריך החיתוך של העליה לבית הספר הוא יום הולדת החמישי של הילד. כל מועצה מסתדרת עם זה איך שמתאים לה. משיחה עם הורים היום הבנתי שהחוק עצמו הוא שמאפשר לדחות את הכניסה לכיתה הראשונה עד אפריל בשנה שבה הילד הופך ל5 אחרי אפריל לא שומרים מקום. זה: תאריך החיתוך של עליה לבי"ס זה 1 בספטמבר. מי שנולד לפני אז הוא כיתה יותר מבארץ (למשל אוגוסט 2006 זה כיתה א' ולא חובה כמו בארץ) לא נכון. זה קצת מבלבל כי זה שונה משמעותית מישראל. א. אין דבר כזה גן חובה. חוק חינוך חובה חל מגיל 5. (חוק חינוך מלא, בעצם) יש בתי ספר שמתחילים ישירות משנה ראשונה ויש כאלה שעושים ריספשן. ב. ילד צריך להכנס לבית הספר ב-term הראשון שבו הוא כבר בן 5 (ז"א שהוא חגג 5 לפני תאריך תחילת השליש) אם הוא חוגג חמש לפני ספטמבר, הוא יתחיל בסמפטמבר, אם בין ספטמבר לדצמבר, הוא יתחיל בינואר ואם בין ינואר לאפריל - הוא יתחיל באפריל (השליש האחרון של השנה) כל מי שנולד אחרי - בשנה הבאה. אם לא מנסים להבין את זה לפי איך שזה עובד בישראל - זה הרבה יותר ברור. ואי אפשר להרשם לאיזה בית ספר שרוצים. הוא צריך להיות בקאצ'מנט של המקום שתגורו בו.
 

מישיגר

New member
הכוונה היתה בהתייחסות לכאלה שבאים מישראל

ונכנסים ישר לבי"ס ודווקא לגדולים אלו שקופצים כיתה לעומת הכיתה בארץ. אבל טוב לדעת מה שכתבת. וגם בכוונה לרשום לבתי ספר, ברור שצריך כתובת כדי להיות באזור רישום. למרות, שמה שנארמר לנו זה שבהרשמה מאוחרת זה לא בהכרח ככה. לגבי רשימות ההמתנה - הרשימות מנוהלות ע"י המחוז (ואני מתייחסת לבארנט). כלומר נרשמים, בהרשמה מאוחרת, במחוז, הם שולחים את הטפסים לבי"ס ומחכים לאישור שלהם. אם בי"ס כבר סגור, צריך לחכות לתחילת השנה לקבל תשובה. המיקום ברשימות ההמתנה נקבע על פי קריטריונים בסדר חשיבות משתנה. (אפשר למצוא אותם באתר של המחוז). אחד הקריטריונים בעדיפות עליונה (נדמה לי שני, אבל לא זוכרת בדיוק) הוא קרבה למקום מגורים. ולכן, אם מביאים הוכחה ששוכרים בית והמרחק האווירי הוא הכי קרוב מבין כל הילדים ברשימה, יקפיצו אותך לראש הרשימה, גם אם נרשמת אחרון. קיום של אחים בבי"ס הוא קריטריון בעדיפות נמוכה יותר, ככה שאי אפשר לבנות על זה שהגדולה תכנס ובהכרח, הקטנה בעקבותיה. לנו זה חשוב שהם יהיו ביחד.
 
למעלה