עובד כוח אדם וחופשה מרוכזת - שאלה.

מצב
הנושא נעול.

Eddiel

New member

אני עובד חברת כוח אדם ומקבל משכורת על בסיס שעתי. במהלך החודש הקרוב החברה בה אני עובד ( לא חברת כוח האדם) יוצאת לחופשה מרוכזת בת שבוע ימים. בימים אלה לא תותר כניסה לעובדים למשרדי החברה. כמובן שבלי הימים האלה המשכורת שלי תפגע באופן משמעותי ( אני עובד במשרה מלאה) האם על חברת כוח האדם שמעסיקה אותי לשלם לי עבור הימים האלו? או שאני פשוט הולך להפסיד רבע מהמשכורת שלי?

שיר ורד

New member
תבדוק מה ההסדרים בחברת כח האדם

אני עובד חברת כוח אדם ומקבל משכורת על בסיס שעתי. במהלך החודש הקרוב החברה בה אני עובד ( לא חברת כוח האדם) יוצאת לחופשה מרוכזת בת שבוע ימים. בימים אלה לא תותר כניסה לעובדים למשרדי החברה. כמובן שבלי הימים האלה המשכורת שלי תפגע באופן משמעותי ( אני עובד במשרה מלאה) האם על חברת כוח האדם שמעסיקה אותי לשלם לי עבור הימים האלו? או שאני פשוט הולך להפסיד רבע מהמשכורת שלי?
תבדוק מה ההסדרים בחברת כח האדם
שאתה עובד בה , וכן מה כתוב בחוזה העבודה שלך לגבי מקרים כאלו. בעקרון חברת כח האדם היתה אמורה להודיע לך על יציאה לחופשה בתשלום על חשבון ימי החופשה שצברת. אם לא צברת מספיק ימי חופשה, אפשר להוציא אותך לחופשה בתשלום שתיצור יתרת חופשה שלילית , אבל זה רק בהסכמת שני הצדדים. אחרת , אתה צריך להתיצב בחברת כח האדם והיא רשאית להציב אותך לעבודה זמנית במקום אחר. אם לא תטפל בנושא, יתכן והחברה תוציא אותך לחופשה ללא תשלום, בעקרון אסור לחברה לעשות זאת באופן חד-צדדי, ללא הסכמתך (שיכול להיות שנתת אותה במסגרת חוזה העבודה). אם זה יקרה ולא הסכמת לכך, אתה יכול לתבוע את חברת כח האדם , אך בתי הדין לא ממהרים לפסוק תשלום שכר, במצב שבו לא הועסקת בפועל, למרות שאתה היית זמין לעבוד.

מצב
הנושא נעול.
למעלה