עובד המקבל רכב וטלפון, שאלות.

מצב
הנושא נעול.

ברני Barni

New member

אני עובד בחברה 8 שנים, יש לי רכב צמוד ופלאפון. האם מותר למעסיק להחליט יום בהיר אחד שהוא לוקח ממני את הפלאפון? אותה שאלה לגבי הרכב הצמוד. כידוע, הטלפון הסלולרי מוכנס למשכורת , לברוטו, לצרכי מס, אם לקחו לי את הפלאפון לשבוע, מה עלי לעשות בנושא הקשור לתלוש המשכורת?

כעיקרון רכב וטלפון נייד הם הטבה ולא

אני עובד בחברה 8 שנים, יש לי רכב צמוד ופלאפון. האם מותר למעסיק להחליט יום בהיר אחד שהוא לוקח ממני את הפלאפון? אותה שאלה לגבי הרכב הצמוד. כידוע, הטלפון הסלולרי מוכנס למשכורת , לברוטו, לצרכי מס, אם לקחו לי את הפלאפון לשבוע, מה עלי לעשות בנושא הקשור לתלוש המשכורת?
חובה של המעסיק והוא יכול להפסיקה. אם הרכב משמש בעיקר לצרכי עבודה יתכן שניתן יהיה לטעון להרעת תנאים. במקרה כזה, פתוחה בפניך האופציה להתפטר בדין מפוטר ולהיות זכאי לפיצויים. פסקי דין בעבר אינם חד משמעיים לגבי השאלהה האם שלילת רכב היא הרעה בתנאים. כל מקרה נבחן לגופו.

שיר ורד

New member
לא הבנתי מדוע ציינת

חובה של המעסיק והוא יכול להפסיקה. אם הרכב משמש בעיקר לצרכי עבודה יתכן שניתן יהיה לטעון להרעת תנאים. במקרה כזה, פתוחה בפניך האופציה להתפטר בדין מפוטר ולהיות זכאי לפיצויים. פסקי דין בעבר אינם חד משמעיים לגבי השאלהה האם שלילת רכב היא הרעה בתנאים. כל מקרה נבחן לגופו.
לא הבנתי מדוע ציינת
שאם הרכב משמש לצורכי עבודה לקיחתו תחשב כהרעת תנאים. דווקא אם הרכב ניתן כהטבה לעובד, לקיחתו צריכה להחשב כהרעת תנאים. לקיחת רכב המשמש לעבודה, תוך מתן מענה לצורכי העבודה (למשל הרכב ימצא ברשות העובד לצורכי ובשעות העבודה בלבד), דווקא עשויה לא להחשב כהרעת תנאים מהותית.

בגלל פסקי דין שקבעו שרכב לצורך

לא הבנתי מדוע ציינת
שאם הרכב משמש לצורכי עבודה לקיחתו תחשב כהרעת תנאים. דווקא אם הרכב ניתן כהטבה לעובד, לקיחתו צריכה להחשב כהרעת תנאים. לקיחת רכב המשמש לעבודה, תוך מתן מענה לצורכי העבודה (למשל הרכב ימצא ברשות העובד לצורכי ובשעות העבודה בלבד), דווקא עשויה לא להחשב כהרעת תנאים מהותית.
עבודה שנלקח מהעובד יכול להחשב להרעה. רכב שהוא הטבה, לא בהכרח יחשב כהרעה.

שיר ורד

New member
את המשפט האחרון אני לא מבין

עבודה שנלקח מהעובד יכול להחשב להרעה. רכב שהוא הטבה, לא בהכרח יחשב כהרעה.
את המשפט האחרון אני לא מבין
אם רכב ניתן כהטבה, הרי הוא חלק מתנאי השכר של העובד , בדיוק כמו קופת גמל, קרן השתלמות או ביגוד. אין ספק גם שרכב נחשב כהטבה מהותית. לכן, לקיחתו של רכב שניתן כהטבה (למעט מקרה שהוא ניתן ונלקח חזרה תוך מספר ימים מועט) צריכה להחשב כהרעה. המקרה שבהם נטילת רכב עשויה לא להחשב כהרעת תנאים, היא כאשר בנטילת הרכב, מפוצה העובד בשכר בשווי שבו קובל בשוק לתמחר רכב חברה (לרכב משפחתי רגיל מדובר בתחום שנע בין 2500 ל 3500 שח תוספת לשכר ברוטו).

מצב
הנושא נעול.
למעלה