עד כמה מה שאנחנו אוכלים בעייתי?
לרוב אנו עוסקים כאן בפן הרגשי של האכילה. כתבות כמו זאת מ-Y נט העלו אצלי את השאלה - עד כמה האוכל שאני אוכלת גם משפיע על מצב רוח, יכולות, כוחות, בריאות? ולא רק מבחינת "חריגות" אלא האוכל עצמו נטו, איכותו. בשנה האחרונה שמתי לב שאני חולה הרבה פחות, שיש דברים כמו מוצרי חלב ובננות שחזרתי לאכול. חשבתי שהריחוק מבני משפחתי ומהלחצים מהם הוא שעשה את ההבדל. אבל מה אם זו לא כל התשובה? האם יש סוגי אוכל שגורמים לכם לאלרגיה או לתגובה פיזית לא נוחה? האם זה קורה לכם דווקא ב"אוכל שאוהבים"? האם זה קורה לאחר כל פעם שאכלתם או רק במצבים רגשיים מסוימים? מה אומרת לכם התחושה הבסיסית: האם זה מרגיש יותר כתגובה של רגשות אשמה על אוכל שהביקורת העצמית טוענת שלא היינו צריכים לאכול או שזה פשוט בעייתיות של האוכל עצמו ושל הסביבה שלה אנו חשופים - אוכל מתועש, מרוסס, ואלטרנטיבות מועטות מדי למים נקיים ואוויר איכותי?
לרוב אנו עוסקים כאן בפן הרגשי של האכילה. כתבות כמו זאת מ-Y נט העלו אצלי את השאלה - עד כמה האוכל שאני אוכלת גם משפיע על מצב רוח, יכולות, כוחות, בריאות? ולא רק מבחינת "חריגות" אלא האוכל עצמו נטו, איכותו. בשנה האחרונה שמתי לב שאני חולה הרבה פחות, שיש דברים כמו מוצרי חלב ובננות שחזרתי לאכול. חשבתי שהריחוק מבני משפחתי ומהלחצים מהם הוא שעשה את ההבדל. אבל מה אם זו לא כל התשובה? האם יש סוגי אוכל שגורמים לכם לאלרגיה או לתגובה פיזית לא נוחה? האם זה קורה לכם דווקא ב"אוכל שאוהבים"? האם זה קורה לאחר כל פעם שאכלתם או רק במצבים רגשיים מסוימים? מה אומרת לכם התחושה הבסיסית: האם זה מרגיש יותר כתגובה של רגשות אשמה על אוכל שהביקורת העצמית טוענת שלא היינו צריכים לאכול או שזה פשוט בעייתיות של האוכל עצמו ושל הסביבה שלה אנו חשופים - אוכל מתועש, מרוסס, ואלטרנטיבות מועטות מדי למים נקיים ואוויר איכותי?