עדשים כתומות - מה עושים איתן?

palomah

New member
עדשים כתומות - מה עושים איתן?../images/Emo53.gif

הדיאטיאנית בקופ"ח אסרה על בעלי לאכול סוגי פחממות למיניהן, אך המליצה לו בחום לאכול עדשים כתומות. מה עושים איתן? כיצד. מודה מראש ומאחלת כל טוב פאלומה
 

הרברונן

New member
כמה הצעות:

כיוון שהן מתבשלות מהר אז אין חובה לשרות אותן לילה קודם. מספיקה השרייה של שעתיים במים חמימים. מבשלים עד ריכוך ואז: אפשר לאכול קר כחלק מסלט (עם זיתים ופלפלים קלויים למשל) אפשר לבשל עם אורז ולקבל מג'דרה מעניינת עם עשבי תיבול ראויים אפשר לטחון ולהכין פלאפל או קציצות אפשר למלא פלפלים או קישואים במקום האורז ולקבל אחלה ממולאים אפשר לטחון עם בצל מטוגן ותבלינים ולקבל ממרח מאד מיוחד כל טוב, רונן
 
מרק עדשים כתומים

זמן הכנה – 30 דקות כמות – 15-20 מנות החומרים 300 גרם עדשים כתומים מים – למלא כ- ¾ סיר מס' 5 3 שיני שום 1 בצל גדול ½ 1 כפות כמון 2 כפות אבקת מרק עוף 1 תפוח אדמה גדול מלח -(להיזהר יש כבר באבקת מרק עוף) 100 גרם מרגרינה ללא מלח אופן ההכנה לנקות היטב את העדשים. להניח מעל מסננת (מהישנות עם חורים בינוניים) ועם היד לערבב עד שכל הקליפות והלכלוך יורדים. לקלף את התפו"א. להרתיח מים בגובה ¾ הסיר. להוסיף את תפו"א והבצל. לאחר רתיחה של כ- ½ שעה להוריד מהאש. להעביר המרק לבלנדר ולרסק הכל עד לקבלת מרק סמיך. אפשר לרסק בתוך הסיר עם בלנדר יד ארוך חשמלי. להחזיר את הסיר לאש ולהוסיף המרגרינה, כמון, אבקת מרק עוף, שום, ומלח - (לטעום לפני שמוסיפים). להרתיח עוד כ-10 דקות ולהוריד מהאש. בתיאבון. מקור המתכון: 1מדינת ישראל
 

צוצונת

New member
נזיד עדשים כתומות

1 כוס גדולה עדשים כתומות מבוררות ושטופות 1 בצל גדול 2 גזרים 2 שיני שום 1 קופ' רסק עגבניות 3 כוסות מרק ירקות או מים 2 עגבניות מרוסקות מלח פלפל שחור טחון טרי קורט סוכר 1 כפית כורכום 1 כפית כמון 1 כפית פפריקה מתוקה מבשלים את העדשים במים כחצי שעה אחרי רתיחה. מסננים. בסיר כבד מחממים שמן זית ומאדים את הבצל הקצוץ עד שנעשה שקוף. מוסיפים אתהגזר הפרוס ומאדים עוד כ- 5 דקות תוך ערבוב. מוסיפים את מרק הירקות רסק עגבניות טריות ותבלינים ומבשלים כ- 45 דקות.
 

r66

New member
קיצ'רי

של אמא של מירבלי - משו-משו הנה השירשור והמתכון: קיצ'רי לחומרים: 2 כוסות אורז 1 כוס עדשים כתומים (שטופים) 4 כוסות מים רותחים (מהקומקום) 2 כפות כמון קורט מלח קורט פלפל קורט כורכום אופן ההכנה: לשטוף את האורז ולהכניס לסיר עם המים הרותחים ולבשל על אש גבוהה עד לתחילת רתיחה להוסיף את העדשים השטופים ולערבב ולתבלן במלח פלפל וכורכום ולהמשיך לבשל על אש נמוכה (עדיף עם תחתית מתחת לסיר) עד לבישול האורז והעדשים לטגן במחבת (עם מעט שמן לא הרבה) את השום והכמון ולהוסיף את השמן עם השום והכמון לאורז ולערבב טוב טוב אך בעדינות *הערה: את השום המטוגן להוסיף רק אחרי שהאורז והעדשים התבשלו טוב טוב בהצלחה ובתאבון מקור המתכון: אמא שלי
 
למעלה