עדכון 6Z

natigr

New member
עדכון 6Z ../images/Emo88.gif

גפ"ס ממשיך לשמור על אופטימיות ליום רביעי. השקע אמנם עדיין צפוני מדי ובורח מהר מזרחה אבל עמוק מאוד וגרדיאנט הלחצים הגדול יביא לרוחות צפון מערביות חזקות שיכולות לדחוף את העסק קצת יותר דרומה ולהביא עדנה לתושבי הצפון ופירורים למרכז. השאלה שנותרה היא באיזה עדכון גפ"ס יזיז את העסק עוד קצת צפונה ויגמור לנו את האשליה.

תוכון1

New member
לדעתי..

הצפון יקבל פירורים קטנים [אולי יגיעו באיזור הצפון עד 2-3 מ"מ מקומית, וגם את זה אני אומר בנימה אופטימית], במרכז לא יותר מארבע וחצי טיפות.

nadav bu

New member
אופטימי אתה ../images/Emo13.gif אם כי הערכתי בנוגע

לארוע לא רחוקה מהערכתך.

barnea1

New member
נראה כי גשם מקומי בד"כ בעוצמה קלה

צפוי בעיקר בצפון הארץ. במרכז נראה גם גשם מקומי קל, ויהיה קריר מהרגיל. בבוקר יום רביעי ייתכנו אפילו ס"ר מקומיות ובודדות בצפון הרחוק ביותר, וגם לזה יש סיכוי קלוש.

barnea1

New member
הסיכוי לס"ר ברביעי בבוקר קלוש מאד,

ובקושי יש תנאים לס"ר בצפון. אבל לך תדע, אולי הצפוניים הרחוקים ישמעו איזה רעם קטן מכיוון צפון, וגם זה בקושי. מומלץ עדיין לעקוב..

nadav bu

New member
בגדול, שקע רום עמוק מדרים בהדרגה

לעבר אזורינו, בעוד מוקד לחץ נמוך בקרקע שולח לעברנו אפיק ממזרח. אחת הבעיות הגדולות, הם ששקע הרום העמוק לא מדרים מספיק לכדי חגיגה אמיתי, ובכלל, מוקד הפעילות ממזרח. כששקע הרום מדרים לעבר אזורינו, הקרקע מתחרבשת לגמרי. ונקודה שלא ראיתי שדנו בה מספיק - הרוחות הולכות להתחזק מאוד, בעיקר בשעות הבוקר מחרתיים. לפי דעתי עד עוצמה עזה של כ-50 קמ"ש, ומשבים חזקים אף יותר. אני לא מבין מדוע אף אחד לא הזכיר את זה.

barnea1

New member
אכן, משבי הרוח עלולים להגיע

למעלה מ-50 קמ"ש מכיוון צפון מערב(השקע בקרקע עמוק מאד נמצא צפונית לנו, בעוד ברום שקע עמוק וקר צפונית-צפ' מערבית לנו, וזה מה שגורם לזרימות צפון-מערביות ארוכות. העננות מתעבה בעקבות זרימת לחות עם הרוח, בגובה נמוך, ולכן כנראה הם ימטירו גשמים מקומיים בד"כ קלים. תקנו אותי אם אני טועה.

nadav bu

New member
דווקא הרוחות מגיעות לשיא בזמן שהרוח

מערבית. גרדיינט לחץ של כ-6 מ"ב בין הדלתא של הנילוס לקפריסין. כאמור, אני מעריך שהרוחות יגיעו לעוצמה עזה של כ-50 קמ"ש, עם משבים חזקים אף יותר. בשום מקום שחיפשתי לא מצאתי זכר לדבר כזה. מוזר..

nadav bu

New member
שימו לב לספגטי של האנסמבל

לפי דעתי התכנסות מספיק חזקה ב-552DM בכדי לאפשר שינויים דרמטיים [כאלה שיביאו אלינו
]. די בטוח בדרכו..

natigr

New member
תיקון קטן - השקע ברום ממוקם צפונית

מזרחית אלינו מה שדופק לנו את העסק. הזרימות ברום לא יכניסו מספיק לחות מה שימנע מהעננות להתפתח לגובה.

barnea1

New member
הזרימות הן צפ' מערביות, המכניסות

לחות לשכבות הנמוכות, וזה מה שנותן להתפתחות עננות נמוכה בלבד, וגם זו אינה מפותחת. סה"כ תמטיר גשמים מקומיים קלים. אם רק השקע ברום היה ממוקם צפונית-מערבית לנו, היינו מקבלים אחלה של גשם.

eilat11

New member
גם הזרימות האלו עושות מסלול

קצר מעל הים ככה שעננים לא יספיקו יותר מידי להתפתח....

nadav bu

New member
הזרימות הצפ'-מע' לא יביאו עלינו

טיפה. רק בזמן שהאדווקציה מערבית ולחה, אז נראה את גשמי הפירורים [עוצמות קלות, המצב ברום לא בשיא].

nadav bu

New member
אולי אחת הסיבות היחידות לאופטימיות

רום קפאון נמוך, נמוך ביחס לעונה..

למעלה