עדכון שחרור ילדים מהשרות הצבאי

atlanta3

New member
עדכון שחרור ילדים מהשרות הצבאי

כאמור בת ה17 שלי(ילידת ישראל ) שחייה מחוץ לישראל מגיל 11 חודש קיבלה זימון ראשון ובעקבות אי התיצבותה הודעות על הוצאת צו מעצר . הגענו לקונסוליה ,מילאנו טפסים נאמר לנו שזה נשלח לצבא ומהם גם נקבל את מכתב השחרור , נאמר לנו שזה אמור לקחת 6 שבועות. בפועל קיבלנו חזרה את הדרכון אחרי שבועיים , המכתב הוא מהקונסוליה עצמה בחותמת הפקידה שקיבלה אותנו .(תהייה קטנונית מעט למה להציג את תהליך השחרור באופן שונה מהמציאות ? ) התהייה האמיתית היא האם המערכת הקונסולרית מתואמת עם הצבאית ? אני מניחה שנגלה זאת בנסיעה הבאה של בתי לישראל. לבת ה15 שנולדה פה חידשו את הדרכון רק לשנתיים כך שגם היא צריכה לקבל שחרור מהשרות הצבאי. לאלו המתלבטים האם לרשום את הילדים ,לא חושבת שהייתי טורחת שוב לרשום את ילדי בקונסוליה ולהוציא להם דרכונים ישראליים.

MayFebruar

New member
לא הבנתי מה הבעיה?

גם אני עזבתי את ישראל בגיל 11, וזה בדיוק אותו הטופס שיש לי. אף פעם לא עשו לי בעיות. לא קיבלתי הודעת צו מעצר, אני מניחה שזה מכיוון שהוצאתי את הטופס ששמת אחרי הצו. אם הטופס שמגביל ביקורים יגביל אותכם, פעם הבאה שתהיו בישראל היא צריכה ללכת לברור בצבא ואז תקבל שחרור, זה מה שאמרו לי (אבל לא טרחתי... אני כבר בת 25...).

atlanta3

New member
העניין הוא שלא שמעתי על אף אחד

שקיבל צו מעצר על אי התייצבות לצו ראשון ...לכן התהייה . (הילדה עזבה ב11 חודש ) בהרבה שרשורים בפורום על בירוקרטיה ישראלית יש שוני בן משרד למשרד , בן פקיד לפקיד וכך גם כאן אני (מכירה לא מעט ילדים למשפחות ישראליות שלא קיבלו צווים שלא לדבר על צווי מעצר ) מאחר ובתי בת ה17 שלא דוברת עברית אמורה לנסוע הקיץ לבדה לישראל ,העובדה שיכולים להגרם לה קשיים בשדה התעופה או במהלך הביקור מדאיגים אותי . זו הבעיה . אה ובעקבות המקרה שלה שמעתי (לא כאלו שאני מכירה ) על אנשים שאכן נעצרו וטורטרו כיוון שמערכות המידע אינן מתואמות.

MayFebruar

New member
מקווה שלא יטרטרו אותה

וסליחה, לא שמתי לב שכתבת חודש. כל עוד היא ממלאה את התנאים של הטופס, אני בטוחה שלא יעשו לה בעיות. אם היא מפרה אותם- אז כן יעצרו אותה או יעשו לה שימוע (זה גם מצויין בטופס, שלי לפחות). היא צריכה לקחת את הטופס איתה כשהיא נוסעת (לי יש אותו כל הזמן בארנק), ואם שואלים אותה היא צריכה להראות אותו. כמו שכתבתי, לי מעולם לא עשו בעיות. אני מקווה שגם לבתך לא יעשו בעיות

Sailorgirl

New member
הרבה תודה על העדכון

אני החלטתי לא לרשום את הילדים בשגרירות ולכן גם לא להוציא להם דרכון. אני חיה תחת חוקי בריטניה, בנתינות בריטית, ילדי בריטים ואני מסרבת להפוך אותם לרכוש המדינה. מאוד עזר לי לקרוא את השתלשלות העיניינים אצלכם!

אם היו לי ילדים

בחיים לא הייתי מאזרחת אותם כישראלים, בדיוק בגלל הווג'ראס המיותר הזה.

smaak

New member
זה לא משהו שנתון לשיקולך בכלל

ברגע שאת אזרחית ישראלית, כך גם ילדייך- אם רשמת או לא רשמת אותם. הם יוכלו לוותר על אזרחותם כשיהפכו לבגירים. זה אמור להיות בעל משקל אם את נוסעת איתם לישראל מדי פעם. לחלופין, במידה ובן הזוג שלך אינו ישראלי, הוא יכול להצהיר שהוא מתנגד לכך שלילדיו יהיה דרכון ישראלי, וכך לא תהיה חובה לעשות את זה.

atlanta3

New member
זאת בדיוק השאלה שלי !

האם באופן חוקי אני יכולה לא להוציא להם אזרחות על סמך סירוב בן הזוג הזר ? להבדיל מהתעלמות מהחוק והסתמכות על הסיכוי שלא יעשו לי בעיות בכניסה לישראל. כאמור אני מכירה יותר אנשים שלא הייתה להם בעייה להכניס את הילדים עם דרכון זר אבל בהחלט מספר מקרים קטן שנאמר להם שלא תותר להם הכניסה בפעם הבאה .

een ogenblik

New member
אזרחים הם מלידה

ככה שאינך יכולה לא להוציא להם אזרחות ישראלית, אלא אם את מוותרת על האזרחות עבורם, ולצורך זה את ציכה לרשום אותם קודם כל. מה שאפשר הוא לא להוציא להם דרכון על סמך סירוב בן הזוג הזר, ולא לטרוח לרשום אותם. נקיטת פעולה זו מצמצמת את הבעיות שיכולות להגרם, אך לא מבטלת אותן לחלוטין מפאת המשפט הקודם.

yaelli10

New member
אהה

אין שום סיכוי שאני אחזור על הטעות של הגדולה. את הבנים אני בשום פנים ואופן לא ארשום בשגרירות.

למעלה