עדכון צילומים -מסילה חדשה לבאר שבע

מצב
הנושא נעול.

zvir1

New member

בשבת טיילנו באזור הדרום. הגעתי למחלף שורק של כביש 6. בתמונה רואים: ברקע גשר כביש 7 החדש גדרה- שורק (יפתח בפברואר) התוואי החדש והמיושר של המסילה באמצע כביש 6, עם מקום מוכן למסילה נוספת הצילום בוצע מהגשר של כביש 3 לטרון- אשקלון. התמונה צולמה לכיוון צפון.

zvir1

New member
ולכיוון דרום.. מסילה חדשה על התואי

בשבת טיילנו באזור הדרום. הגעתי למחלף שורק של כביש 6. בתמונה רואים: ברקע גשר כביש 7 החדש גדרה- שורק (יפתח בפברואר) התוואי החדש והמיושר של המסילה באמצע כביש 6, עם מקום מוכן למסילה נוספת הצילום בוצע מהגשר של כביש 3 לטרון- אשקלון. התמונה צולמה לכיוון צפון.
ניתן לראות את התואי החדש והמהיר, מעניין אם מישהוא נסע בו..ואם הוא מוריד זמן. לאורך התואי ראיתי עבודות על 5 מחלפים עד לאזור בית קמה וגם המסילה תעבור ישור בקטעים מסויימים

ארזS

New member
זה מה שנקרא לאט אבל בטוח...

ניתן לראות את התואי החדש והמהיר, מעניין אם מישהוא נסע בו..ואם הוא מוריד זמן. לאורך התואי ראיתי עבודות על 5 מחלפים עד לאזור בית קמה וגם המסילה תעבור ישור בקטעים מסויימים
זה מה שנקרא לאט אבל בטוח...

fireman

New member
אהלן צבי...

אהלן צבי...
האם זו ההכפלה המדוברת של המסילה בין ב"ש ללוד?

zvir1

New member
הכפלה...

אהלן צבי...
האם זו ההכפלה המדוברת של המסילה בין ב"ש ללוד?
הכפלה...
מה שממילא צריכים להזיז במסגרת כביש 6 מכינים עם תשתית ל2 מסילות כנראה בצילום. פרוייקט ההכפלה מתוכנן ממילא להתחיל השנה- וזה כבר יאיץ את העבודה על מה שנשאר.

אביב ש

New member
בתור אחד שגר ממש לא רחוק,

אני יכול לומר שכבר מזה זמן הרכבות נוסעות מתחת לכביש 3 (אשקלון- ירושלים), מה שכמובן מבטל את המחסום בכביש. חבל רק שלא השכילו להוריד את הפסים שעוברים על הכביש ולסדר אותו כך שלא יפריע לתנועה. בקטע זה המסילה עוברת בין נתיבי כביש חוצה ישראל (קטע שורק- קרית מלאכי שנמצא בסלילה), והונחה רק מסילה אחת, כמובן שהושאר מקום לשנייה.

רק המסילה לבאר-שבע היא מתחת

אני יכול לומר שכבר מזה זמן הרכבות נוסעות מתחת לכביש 3 (אשקלון- ירושלים), מה שכמובן מבטל את המחסום בכביש. חבל רק שלא השכילו להוריד את הפסים שעוברים על הכביש ולסדר אותו כך שלא יפריע לתנועה. בקטע זה המסילה עוברת בין נתיבי כביש חוצה ישראל (קטע שורק- קרית מלאכי שנמצא בסלילה), והונחה רק מסילה אחת, כמובן שהושאר מקום לשנייה.
לכביש, כי לבית-שמש נסעתי שבוע שעבר והמסילה נפגשת עם הכביש ליד הבסיס הצבאי הגדול. כלומר, כן יש עדין צורך במחסום.

מדובר בשני מחסומים שונים

לכביש, כי לבית-שמש נסעתי שבוע שעבר והמסילה נפגשת עם הכביש ליד הבסיס הצבאי הגדול. כלומר, כן יש עדין צורך במחסום.
מדובר בשני מחסומים שונים
המחסום של מסילת נען-בית שמש נמצא ליד שער הכניסה הראשי לבסיס. המחסום של מסילת נען באר שבע ממוקם בהמשך כביש 3 לכיוון מערב קצת אחרי קצה הבסיס והוא באמת כנראה מיותר כבר.

באיזה תאריך מדוייק נחנכה המסילה

מדובר בשני מחסומים שונים
המחסום של מסילת נען-בית שמש נמצא ליד שער הכניסה הראשי לבסיס. המחסום של מסילת נען באר שבע ממוקם בהמשך כביש 3 לכיוון מערב קצת אחרי קצה הבסיס והוא באמת כנראה מיותר כבר.
באיזה תאריך מדוייק נחנכה המסילה
החדשה ? מדובר בקטע בן 6200 מ'.

ביררתי: 14.12.2003 ../images/Emo65.gif../images/Emo65.gif

לא יודע תאריך מדויק
אבל אני נסעתי בו ב5 בינואר
ביררתי: 14.12.2003

A-T

New member
פעם ראשונה שזה מופיע כאן

פעם ראשונה שזה מופיע כאן
לא נסעתי לב"ש כבר כמעט שנתיים ואין לי מושג איך נראה תוואי המסילה היום. אתה יכול להסביר איפה עברה המסילה הישנה ביחס לתמונה?

יאיר08

New member
המסילה הישנה

פעם ראשונה שזה מופיע כאן
לא נסעתי לב"ש כבר כמעט שנתיים ואין לי מושג איך נראה תוואי המסילה היום. אתה יכול להסביר איפה עברה המסילה הישנה ביחס לתמונה?
המסילה הישנה
המסילות מתפצלות מיד אחרי הגשר של כביש 7 (בתמונה הראשונה) משם המסילה הישנה עברה מימין (מזרחית) למסילה החדשה. בתמונה השניה המסילה הישנה נמצאת משמאל למסילה החדשה. לפי איך שזה נראה יישרו את המסילה כדי להשלים את המחלף וכדי להמשיך את כביש 6, ובנתיים לא מוסיפים מסילה נוספת (למרות שהשאירו מקום למסילה שניה). נסעתי שם לפני שבועיים ומשום מה הרכבת זחלה כל הדרך ממחלף שורק ועד הגשר של כפר מנחם - בדיוק בקטע שבו יש מסילה חדשה... אבל יכול להיות שזה בגלל שעוד היו עבודות לאורך התוואי.

אביב ש

New member
הגשר של כפר מנחם

המסילה הישנה
המסילות מתפצלות מיד אחרי הגשר של כביש 7 (בתמונה הראשונה) משם המסילה הישנה עברה מימין (מזרחית) למסילה החדשה. בתמונה השניה המסילה הישנה נמצאת משמאל למסילה החדשה. לפי איך שזה נראה יישרו את המסילה כדי להשלים את המחלף וכדי להמשיך את כביש 6, ובנתיים לא מוסיפים מסילה נוספת (למרות שהשאירו מקום למסילה שניה). נסעתי שם לפני שבועיים ומשום מה הרכבת זחלה כל הדרך ממחלף שורק ועד הגשר של כפר מנחם - בדיוק בקטע שבו יש מסילה חדשה... אבל יכול להיות שזה בגלל שעוד היו עבודות לאורך התוואי.
הגשר של כפר מנחם
בין קיבוץ כפר מנחם למושב כפר הרי"ף ישנו גשר, כביש מס' 383 (צומת מסמיה- בית שמש) עובר מעל המסילה לבאר שבע. במקום יש גם תחנת מפגש רכבות, מה שיכול להביר את הסיבה להאטה. כיום מתבצעות המקום עבודות להרחבת הגשר על מנת לאפשר מעבר של כביש חוצה ישראל במקביל למסילה. אני אנסה פעם לצלם את הרכבת שעוברת בין השדות מדרום לגשר בדרכה לבאר שבע. הנוף מרהיב, מכיוון שניתן לראות את הרכבת בין השדות על רקע כל מישור החוף הדרומי: אשדוד, אשקלון והים. אני גר במושב כפר הרי"ף ולומד בתיכון "צפית" שבכפר מנחם, ככה שאני עובר באיזור לפחות פעמיים ביום.

david80

Active member
חבל שלא הופכים את תחנת כפר מנחם

הגשר של כפר מנחם
בין קיבוץ כפר מנחם למושב כפר הרי"ף ישנו גשר, כביש מס' 383 (צומת מסמיה- בית שמש) עובר מעל המסילה לבאר שבע. במקום יש גם תחנת מפגש רכבות, מה שיכול להביר את הסיבה להאטה. כיום מתבצעות המקום עבודות להרחבת הגשר על מנת לאפשר מעבר של כביש חוצה ישראל במקביל למסילה. אני אנסה פעם לצלם את הרכבת שעוברת בין השדות מדרום לגשר בדרכה לבאר שבע. הנוף מרהיב, מכיוון שניתן לראות את הרכבת בין השדות על רקע כל מישור החוף הדרומי: אשדוד, אשקלון והים. אני גר במושב כפר הרי"ף ולומד בתיכון "צפית" שבכפר מנחם, ככה שאני עובר באיזור לפחות פעמיים ביום.
חבל שלא הופכים את תחנת כפר מנחם
לתחנת נוסעים, כל מה שצריך: שתי רציפים, שתי מדרגות מהגשר לרציפים, קופת כרטיסים ותחנת אוטובוס על הגשר

A-T

New member
../images/Emo51.gif../images/Emo70.gif ומה אורך התוואי החדש?

המסילה הישנה
ומה אורך התוואי החדש?
ומדוע בתמונה הראשונה המסילה לא ישרה? הרי כל הקטע לב"ש אמור להתיישר.

luckydude

Active member
שאומרים שיישרו את המסילה לא

ומה אורך התוואי החדש?
ומדוע בתמונה הראשונה המסילה לא ישרה? הרי כל הקטע לב"ש אמור להתיישר.
שאומרים שיישרו את המסילה לא
מתכוונים שהמסילה תהיה בקו ישר לגמרי מלוד לב"ש. מה שעושים זה יישור כמה שאפשר ובמקומות מסויימים שבהם בכל זאת צריכים עיקומים בגלל כל מיני סיבות מיישרים את העקומות כך שיהיו הרבה פחות חדות. אולם בהתחשב בכמות העיקולים בקו עכשיו אכן ייעשה יישור די רציני בקו הזה אבל שוב, לא מדובר ב"קו הסרגל" נוסך TGV. צריך רק להסתכל במפה כדי לראות כמה עקומות קטנות אך די חדות יש בקו, בשביל כל עיקול כזה, אפילו קטן, הרכבת צריכה להאיט ואחר כך לצבור תאוצה מה שלא רק מאיט את הנסיעה אלא גם מגביר את החיתוך ומבלה את מערכות הבלימה. לדעתי, כשיסיימו את הפרויקט, זה ייקצר את הנסיעה לבאר שבע מתל אביב בכמעט חצי שעה. כמובן לא רק בגלל יישור העקומות, אלא גם בגלל ביטול ההמתנה לרכבת הנגדית וכמובן גם יהיה יאפשר להריץ הרבה יותר רכבות בקו זה. רק אז לדעתי אפשר יהיה לומר ש"יש רכבת מהירה לנגב".

איליה.

New member
תודה רבה על הצילומים

תודה רבה על הצילומים
המידע מעניין מאד, רק חבל שמבזבזים את המספר 7 על כביש כזה קצר, כשלמעשה זה ההמשך של כביש 41

מצב
הנושא נעול.
למעלה