עדיין לא קיבלתם את כל הסידן...

bakery

New member
עדיין לא קיבלתם את כל הסידן...../images/Emo9.gif

עוגת גבינה שוקולד לבן לתחתית: 1/2 1 כוסות פירורי בסקויט 100 גר' חמאה או מרגרינה מומסת 4 כפות אבקת סוכר למלית: 500 גר' שוקולד לבן קצוץ 1/2 כוס שמנת מתוקה 750 גר' גבינת שמנת* 6 ביצים 1 כוס סוכר לציפוי: 150 גר' שוקולד לבן קצוץ 20 גר' חמאה או מרגרינה 1 כף סוכר 1/3 כוס שמנת מתוקה מחממים את התנור ל- 120 מעלות, מרפדים תבנית 24 בנייר אפיה. מערבבים את כל חומרי התחתית בקערה, מפזרים על תחתית התבנית ומישרים, מהדקים קלות. ממיסים את השוקולד והשמנת המתוקה בבן מרי, מערבבים לקבלת תערובת חלקה. בקערת המיקסר מקציפים את הגבינה והסוכר לתערובת קלה, מוסיפים את הביצים תוך כדי הקצפה, אחת לאחר שהקודמת הובלעה בתערובת, מפסיקים ומגרדים את דפנות הקערה באמצע ההקצפה לערבוב טוב של החומרים, מוסיפים את השוקולד המומס ומקציפים שוב דקה. יוצקים לתבנית על תחתית הפירורים ומכניסים לתבנית נוספת ובה מים רותחים בגובה 2/3 גובה תבנית העוגה ובשלב הנמוך של התנור ואופים 3 שעות. מוציאים ומצננים כחצי שעה, מעבירים למקרר. להכנת הציפוי, מכניסים את כל החומרים לקערה המונחת על סיר עם מים רותחים קלות, מגיחים שגובה המים יהיה כזה שלא יגע בתחתית הקערה, ממיסים בערבוב עד לקבלת תערובת אחידהוחלקה, מוציאים את העוגה מהמקרר ויוצקים את התערובת על העוגה, מחזירים למקרר עד להתייצבות הציפוי.
 

bakery

New member
עוגת גבינה קרה בציפוי קרמל ופקאנים

עוגת גבינה קרה בציפוי קרמל ופקאנים לבסיס: 1 חלמון 1/4 כוס סוכר 100 גר' חמאה או מרגרינה 1 כוס+ 2 כפות קמח תופח מערבבים את החלמון והסוכר, מוסיפים את החמאה ומערבבים, מוסיפים את הקמח ומערבבים עד שכל החומרים מתאחדים לבצק, מרדדים ומשטחים את הבצק בתבנית 24-26 על נייר אפיה, מחוררים את הבצק בעזרת מזלג ומכניסים לאפיה בתנור שחומם מראש לחום בינוני עד להשחמת הבצק, מוציאים ומצננים. למלית: 1/2 כוס חלב 14 גר' ג'לטין 1 כוס סוכר 2 חלמונים 500 גר' גבינת 9% 1 כף גרידת קליפת לימון 3 חלבונים 250 מיל' שמנת מתוקה יוצקים את החלב לסיר קטן, מפזרים את הג'לטין מעל ומניחים לספיגת הנוזלים של 5 דקות, מתחילים לחמם על להבה נמוכה ומוסיפים 1/4 כוס סוכר, מערבבים תוך כדי חימום עד להמסת הג'לטין והסוכר, מסירים מהאש ומוסיפים בבחישה את החלמונים ומצננים. בקערת המיקסר מקציפים את הגבינה ו- 1/4 כוס סוכר, מוסיפים את גרידת הלימון ומוסיפים את תערובת הג'לטין בהקצפה בינונית. מקציפים את החלבונים עם יתרת הסוכר לקצף יציב, מקפלים לתערובת הגבינה. מקציפים את השמנת לקצפת קשה, מקפלים לתערובת הגבינה ויוצקים לתבנת על התחתית האפויה, מעבירים למקרר להתייצבות העוגה. לציפוי: 1/3 כוס סירופ תירס 2/3 כוס דחוסה סוכר חום כהה 30 גר' חמאה 1/8 כפית מלח 1/3 כוס שמנת מתוקה 1 כפית תמצית וניל 2 כוסות פקאנים קצוצים גס מאד וקלויים מערבבים בסיר קטן על להבה נמוכה את הסירופ, הסוכר, החמאה והמלח, מחממים בבחישה ומביאים לרתיחה, מבשלים עד להמסת הסוכר ומסירים מהאש, מצננים מעט, מוסיפים לאט בבחישה את השמנת, אם התערובת מתקשה מחזירים לחימום קל, מוסיפים את תמצית הוניל ומערבבים, מצננים את הרוטב. מוסיפים את הפקאנים לרוטב ומערבבים, יוצקים את הרוטב על העוגה הקרה ומעבירים שוב למקרר.
 

bakery

New member
ועוד עוגה...שיהיה טוב לעיניים בבוקר

ללא מתכון(וזה לא R.F.M) עוגת ספר עתיק ליום הולדת לאספן ספרים עתיקים. בוקר טוב ויום טוב לכולם
 

alexit

New member
וואי,וואי,וואי,מדהים.אני מקוה

שעכשיו קיבלנו את כל מנת הסידן ותופסק ההתעללות. איזה יופי.
 

r66

New member
ואויייייייי...איזה יופיייייי../images/Emo51.gif

 

bakery

New member
קצת הסבר רקע...

זה התחיל בטלפון בהול מחבר קונדיטור שהסתבך בהזמנה של עוגת "ספר", הנ"ל קונדיטור מצוין והכין עוגת RFM יפיפיה, אמה מה? הגברת שהזמינה לא התכוונה לזה אבל גם לא הסבירה עצמה, נו טוב, שינסתי מתני ורצתי אליו לא לפני שחיפשתי איזה רעיון מטורף, איך נראה ספר עתיק בכלל? עד כמה עתיק? מצאתי איזה תמונה ללא הסברים ולקחתי את הרעיון, ההמשך היה שמצאתי עצמי מעביר סדנה בקונדטוריה לכל החבר'ה, היה קשה, יומיים עבודה, יום הכנת הבסיס והעוגה ויום(5 שעות) רק לדף העליון שמונח מעל וכל זה כשמסתובבים לך 5 אנשים מסביב(המרחק הקרוב ביותר שאני מרשה בד"כ הוא 3 מ'
). הסיפוק שלי...החיבוק שקיבל הקונדיטור החבר מהגברת היום בבוקר
יום טוב, שקט ורגוע לכל עם ישראל
 

saarch

New member
שאלה ... איך עושים את הדוגמא של

הדפים של הספר? עוגה פשוט מושלמת
 

droli

New member
"נדבקה לשוני לחיכי" ../images/Emo12.gif

ושאלה, למה המתכונים הם בכוסות ולא בגרמים? אתה יכול לעשות את ההמרות לגרמים?
 

bakery

New member
כשאת צודקת את צודקת ותשובה לאורנה

תמיד יש לנקוב במשקל במתכונים, כתבתי בכוסות כי מנסיון תמיד אחרי כך יש שאלות המרה, מכיוון שגודל הכוס אינה זהה אצל כולם יש באמת לציין משקל, כך גם אעשה להבא. במתכון עוגת גבינה עם קרמל ופקאנים 1 חלמון 55 גר' כוס סוכר 100 גר' חמאה או מרגרינה 150 גר'קמח תופח במלית... 220 גר' סוכר
 
למעלה