עדיין לא חייל...

s y d

New member
עדיין לא חייל...

מאז שאני זוכר את עצמי לא רציתי להתגייס..אני שונא את המערכת כפי שהיא נראית מבחוץ ואני מכיר המון אנשים ששירתו ועדיין משרתים...אני לא מסוגל לדמיין את עצמי בצבא..אני יודע שאני לא מתאים למערכת הזו... יש לי מיליון בעיות עם צבא, צרות ההתנהלות שלו, היחס שלו, אידיאולוגיה וכד'... אין שום סיכוי שאני נכנס למערכת הזו בשום צורה... הבעיה שקיבלתי צו ראשון לעוד חודש...ואני לא יודע מה לעשות..הצבא סוגר מכל כיוון..אם אני אצא על 21 ידפקו לי תאזרחות...אני יודע שזה נשמע מגעיל ואגואיסטי אבל אני לא מרגיש ככה....אני כל הזמן חושב על זה ולא יודע מה לעשות..להתגייס\לא להתגייס ואם לא להתגייס אז איך, לצאת על 21 נפשי לפני או אחרי הגיוס?!..אני כל-כך שונא את המערכת הזו...אף פעם לא התחברתי לרעיון שמאחוריה...אני מוכן לעשות שירות לאומי אבל רק לא לשרת בצבא....אני פוחד שאני יגיד את זה בצו ראשון ובסופו של דבר יגייסו אותי לחרא של מקום... ככל שאני מתקרב לתאריך של הצו הראשון אני ניהיה יותר מבולבל ולחוץ..לא יודע מה לעשות... דבר נוסף, מישהו יכול להגיד לי מהם ההשפעות של 21 על האזרחות?, כי העניין ממש מעורפל ולא ברור.. אני לא מצליח לחשוב על משהו אחר חוץ מזה... ואם בא לכם להגיד לי שאני חרא של בנאדם אז תחסכו במילים..שמעתי את זה ממספיק אנשים..

../images/Emo50.gif

זה בסדר. יש הרבה בנים שלא מתגייסים לצבא מסיבות כאלה ואחרות. אם חשוב לך לתרום בכל זאת אתה יכול למצוא מסגרת שמתאימה לך, כמו הדרכה בחברה להגנת הטבע וכו'. פטור משירות צבאי (אם אני לא טועה) מקבלים דתיים, אלה שיש להם בעיה רפואית שמונעת מהם לשרת (שזה גם פרופיל 21) ומי שקיבל 21 נפשי. אי שירות בצבא לא מקל על חיי האזרחות, אבל היום כשכל כך הרבה אנשים לא משרתים הדברים נהיים פשוטים. אתה יכול ללמוד, לעבוד ולהתקדם בכל תחום שתרצה. כשאתה מציג את עצמך באזרחות אתה לא חייב להגיד שיצאת על 21 נפשי. תהיה לך בעיה להתקבל לעבוד במשרדים ממשלתיים ואולי בעוד כמה מקומות. אם כבר החלטת החלטה אמיצה שאתה לא רוצה לשרת, תצטרך להתמודד עם ההשלכות האלה. לפי מה שאתה מתאר יש לך בעיה אידיאולוגית לשרת בצבא. במצב כזה אתה יכול לצאת מהשירות הצבאי על בסיס אידיאולוגי - להצהיר על עצמך שאתה פציפיסט. תצטרך לעבור דרך כל מיני ועדות ולהשקיע את מרצך בכתיבת מכתבים, הבאת ראיות ועדים לכך שדרך החיים שלך מתנגשת עם הצבא. אבל משחררים. איך בדיוק אתה מתחיל את התהליך הזה? אני לא יודעת, אבל מן הסתם זה יהיה בצו הראשון שלך. אני מאמינה שתוכל לעמוד על שלך ובסופו של דבר לקבל את מבוקשך. צריך הרבה סבלנות. אם אתה רוצה שאקשר אותך עם מישהו שיצא מהצבא בצורה כזאת, בשמחה. שלח לי מסר ושיהיה לך בהצלחה.

s y d

New member
זה קצת..

זה קצת מעבר לעניין האידיאולוגי...אני לא יכול להצהיר שאני פצפיסט מפני שאני לא...הבעיה האידיאולוגית שלי באה ממקום אחר לגמרי שבעיני הצבא לא נחשבת ללגיטימית בכלל... הבעיה שלי עם הצבא היא יותר אישית, המסגרת הצבאית והמבנה שלו מפריעים לי מאוד.. כל העניין הזה לא יוצא לי מהראש בכלל...אני מרגיש כאילו הצבא הוא עונש של 3 שנות מאסר על כך שנולדתי פה...אני ממש רוצה לעשות שירות לאומי במקום אבל אין לי מושג איך, אם אני אבקש הם לא יתנו לי מן הסתם..

תשמע...

אני יצאתי מהצבא על 21 כי לא התאימה לי המערכת וגם בגלל כל הסיבות שאתה מתאר... אבל....!!! אני אומר אל תפסול שום דבר לפני שאתה מנסה אותו!!! יכול להיות שיהיה לך טוב בצבא ותתפתח בצורה מדהימה בתפקיד שאתה תיהיה בו. אתה לא מכיר בכלל את המערכת הצבאית תאמין לי! אני הייתי בין הכי מבינים בצבא בגיל שלי והגעתי לצבא וחטפתי שוק! זה לא מה שאתה חושב שזה. זה יכול להיות יותר קל ויותר קשה תלוי איך מסתכלים על זה. לסיכום: תנסה להיות כמה שיותר טוב בשביל לקבל תפקיד מספק לצבא ואחר כך אם לא טוב לך בצבא כמו שלי היה תשתחרר על 21 נפשי כמו שאני עשיתי בלי בעיות...

למעלה