עגינה בסנטוריני

avib2000

New member
עגינה בסנטוריני

מעונין בהמלצות לעגינה בסנטוריני

zina71955

New member
באופן פרקטי יש רק נמל/מעגנה אחד באי, בחלקו

הדרומי מזרחי. יש בו מים (בעיות לחץ לפעמים) וחשמל. יש שירותים, אין מקלחות (לפחות לא היו עד לפני שנתיים). המעגן מוגן היטב ממלטמי, אך בדרומית מזרחית חזקה הוא מאוד לא נעים. השהייה בתשלום. האי עצמומקסים ושווה לשכור משהוא על גלגלים. אספקת מזון בעייתית. יש מינימרקטים, אך לצורך אספקת מזון טריה צריך לנסוע לכפר הקרוב.

קלקסון

New member
שים לב לעומק בכניסה.

לפני שנתיים העומק המקסימלי בכניסה היה 2.0 מטר.
כמו כן מומלץ להזמין מקום מראש.

zina71955

New member
העומק בכניסה משתנה בפתח על פי העונה ורמת סחף

החול שמצתבר על יד שובר הגלים המזרחי (הקטן). מעבר על יד ראש שובר הגלים הדרומי מבטיח עומק טוב יותר.

avib2000

New member
פרטים להזמנה מראש

האם יש לך פרטים איך להזמין מראש

zina71955

New member
היה מנומס יותר מצידך לומר תודה על המידע

שקיבלת so far . לגבי ההמשך, אתה צעיר ממני בדור + ועולם האינטרנט והמחשבים אמור להיות נהיר לך יותר מאשר לי, יש google , כך שמעתי. מדוע אתה רוצה שיאכילו אותך בכפית. Googelize it בשפה אחרת תקיש בגוגל santorini harbour/marina ותמצא שם הרבה מידע.

tillerman

New member
נכון,צריך להגיד תודה, למסור מידע זו השקעת זמן

אנשים חושבים שכל מיני "רובוטים" עונים להם, אז לא , זה שייטים מנוסים לרוב, שמשקיעים זמן ורוצים לעזור כמיטב יכולתם, אז תמיד צריך להקפיד על הכלל : " שאלת ?, נענת ? תודה אמרת !!

פעמיים ביקרנו בסנטוריני. ללא הזמנת מקום ,

מצאנו מקום בתוך המעגן בדרום האי בביקורנו הראשון.
ביקור בסנטוריני מאד מומלץ .

בביקור השני היה ים גבוה מצפוניות שגרם לירידת המפלס ולא הצלחנו להכנס למעגן. מקום פנוי היה אך לא יכולנו להכנס.

נקשרנו לרציף שמתחת לעיירה פירה ליד תחנת הרכבל. המינוס במיקום הזה , המעבורות המהירות שבדרכן אל/מ הנמל מרימות גלים המגיעים עד לרציף.

ראיתי יאכטות שהורידו עוגן במפרצים הקטנים באי הקטן הנמצא בתוך לוע הר הגעש מול פירה.

אם אתם באזור , מומלץ להגיע לעוד אי / הר געש קצת פחות ידוע , מילוס .

תהנו.

בבקשה

zina71955

New member
כמה תוספות

אני הייתי בנמל הדרומי 4 פעמים ללא הזמנת מקום מראש. במלטמי, אם הוא נמשך מספר ימים ברצף, אכן יש ירידת מפלס של כמה ס"מ בפני המים. אני הגעתי פעם בצפונית חזקה מאוד מאסטיפליה ויכולתי להיכנס רק תוך כדי "גירוד" ראש שובר הגלים הדרומי main breakwater . מה שנהדר בנמל הזה הוא שברגע שאתה עובר את הכיף הדרומי מזרחי, המלטמי כאילו נעלם. סמוך לנמל היה באלף השני לפני הספירה נמל מינואי, ששרידיו עדיין נראים ממערב לנמל. המינואים ידעו היטב מה הם עושים, מסתבר. המעגן מתחת לפירה שנוא עלי. השתמשתי בו בעבר הרחוק לפני בניית הנמל הדרומי. בצפוניות חזקות אפשר לעגון במקום אחר. מפרץ פתוח בחוף הדרומי, פתוח לדרום, ממש לפני הפנייה צפונה לתוך השטח הימי שבין החלק המזרחי והמערבי של האי (לכיוון נמל המעבורות). עגינה קרוב לחוף - עוגן עם חבל ירכתיים לסלעים.
מילוס - סיפר שונה. אני מעדיף את פולגנדרוס בסביבה הזו.

למעלה